Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Optimální letní pneu pro P 307


marshall

Recommended Posts

To je dost složitý, mám zkušenosti zatím jen s Goodyear NCT5, páč tam byly originály. Když jsem v 80 tis. dával nové, koupil jsem jen tři ty samé (byly zároveň právě velmi levně) a použil k nim funglovku rezervu.. Zatím spokojen. Vzhledem k tomu, že se mi ty první na zadku sjely dosti nerovnoměrně (viz již zde popsaný problém zadních náprav) tak budu kupovat zase něco podobného, tj. symetrický vzor (aby se daly vzadu přetočit) a nejraději jednosměrné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Caute ja mam original MICHELIN 195/65 R 15 ENERGY E3A 91 H #A1 auto mam cca 3 tyzdne zatial najazdene 1500km zatial neviem porovnat ale bolo mi povedane ze moze byt. Ak budem mat nejake skusenosti s inou znackou napisem zatial fajn sedia pri vyssich rychlostiach v zakrutach fajn. Urcite su aj lepsie ale to zistim az zoderem tieto cierne cudááá... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím že v dnešní době konkurence výrobců a při běžném způsobu jízdy nejsme nikdo schopni rozpoznat jestli jedeme na Michelinkách, Continentalkách, Firestonkách, Goodyearkách apod. To bychom museli těsně za sebou střídat stejná auta na jiných pneu a při stejných extrémních situacích. Pokud to někdo tak markantně poznáte, klobou dolů! Takže vynechám-li různé noname značky, vždy se budu rozhodovat podle momentální nabídky a ceny těch nejznámějších výrobců.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že to poznat lze, i když rozdíly u prémiových značek nebudou nijak dramatický. Většinou to člověk pozná v kritických situacích nebo (a tam každej) na výdrži. Pirelli třeba dobře sedí na vozovce, ale za cenu toho, že sou vyráběný z velmi měkkých směsí, kerý se rychle sjíždí. Trvanlivostí naopak vynikají Michelinky. Navíc ještě výrazně utlumují náchylnost 307 k vibracím volantu při 130 km/h při špatným vyvážení kol.

Při běžné "rovné" jízdě asi člověk rozdíl pozná pouze podle hluku a možná i spotřeby, pokud jezdí danou trasu opakovaně a za srovnatelných podmínek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Ferin007

Tak na minulém autě jsem např. střídal v 80 tis. ojeté Bridgestonky Ponteza za nové Continentálky PremiumConti, co byly v té době docela v kurzu a asi po 20 tis. jsem čubrněl jak se rychle ojíždí... Tak to jsem viděl rozdíl, jinak to asi je tak jak popisuješ...

[upravil dne 29.5.07 Velickin]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to marshall:

Také bych volil tak, jak jsi uzavřel.Z výroby a pro trh F tam jdou především tyto dvě značky v Ia kvalitě a odpadají problémy, které se tady často probírají.Cesta nákupu NN pneu nebo nejlevnějších pneu není správná pro auta, která jezdí také 200 km/hod.Na údaje o opotřebení a hlučnosti pneu v testech ber potaz.V CZ je to při porovnávání na cenu docela směrodatné, i když názor, jak se pneu chová na suchu a na vodě může extrémní řidiče také napružit.Až sundám Pirelli použiji rozhodování jako ty.... :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím tě trochu opravit, Micheliny dou na Peugeoty výjimečně, když už, tak spíš na 407 a výš, jinak veškerý Micheliny vyžere Citroën, na kerej se jiný značky ani nedávají.

Na Peugeot se montují především:

1. Pirelli (P7, Zerro Rosso) - 307 17´kola

2. GoodYeary - 206, 16´kola

3. Bridgestony Potenza

v menší míře:

4. Continentaly

5. Micheliny Energy, Primacy - 407, 17´kola

Konečná destinace přitom nerozhoduje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je škoda, že na nové francouzské vozy nemontují kvalitní pneumatiky mezi , které se řadí Michelin.Trend dnešní doby je levně nakoupit a se ziskem prodat.

Na mém prvním Peugeotu byly Michelinky a neměly chybu.

Na druhém byly Continentaly, ale kam se hrabou na Michelin.

[upravil dne 29.5.2007 mares]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to negeneralizoval, slovo "francouzské" není na místě. Na Citroeny se totiž nic jinýho, než Micheliny, neobouvá.

Ale jinak je pravda, že bych je na svým pežotku bral taky.

Ahojte!Já mám taky Michelin Energy a na nich je napsáno made in Rusland.

Sladká Francie ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...