Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

problem s turbem


peca

Recommended Posts

zdravim mam peugeot 405 td rok 94 a mam problem s turbem cela zadni strana motoru je pochcana od oleje prosim poradte co s tim jestli se to da spravit nejak na aute a nebo jestli musi turbo ven a co je lepsi jestli udelat go turba nebo sehnat cele druhe popripade co se stane kdyz s tim bude jezdit tak dal diky za odpovedi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám to samý, ale ten motor mám zaolejovanej už od ventilovýho víka, turbo je suchý, nikde nerosí. Stačí přetěsnit ventilový víko a bude to O.K., uvidíš ;) Pokud chceš ale to turbo zkusit, sundej intercooler a k hadici z turba do IC dej bílej hadr, natoč motor a párkrát ho pořádně prošlápni. Pokud potom ten hadr nebude zaházenej od oleje, je turbo O.K.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teďka je ta mastnota roztahaná po celý zadní straně bloku což? Nechal bych to napřed pořádně umýt a pak sledoval odkud to jde. Může to být i těsnění pod hlavou, i když jsou na to náchylnější ty menší motory řady TU.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Olej mám na vzduchovym filtru i airboxu taky, ale tam se dostává z odvětrání klikovky- běžná nemoc všech takhle starejch motorů a kompletní přetěsnění mu pomůže na chvíli, tudíž nemá cenu to řešit. Teda pokud se ti neztrácí oleje hodně (já po 8.500km dolil cca 2-3dcl oleje;))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě těče olej kolem těsnění vany..Taky mam celý motor ze zadu od oleje a taky od něčeho co vypadá jako vazelina bo my jebla pachovka a vazelina se rozstříkla všude kolem:DOlej mam i ve filtru a v potrubý narval sem do toho malýho kolečka co je na hadici ktera je na IC dratěnku prý to pomaha a taky trochu pomohlo a taky sem tu hadici natočil tak aby olej neměl tak lehký postup do filtru...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...