Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tak sem měl dneska svojí první "skoronehodu"


M.a.R.i

Recommended Posts

Dneska ráno sem jel do školy, do ČB skoro jako každý den, jedu po husovce (zase zácpa jak blázen) směrem od dlouhého mostu, za kavárnou jeannie chci odbočit doleva, (jedu po hlavní a sjíždím na vedlejší), v protisměru stála auta před přechodem, tak začínám odbočovat, v tom z té vedlejší ulice kam odbočuju se vyřitíl starší mercedes "číňan" a v tom nějaký hovádko, jen tak tak to dobrzdil a střihnul to doprava,tak sem si oddech, že to bylo o fous,ale nakonec to dobře dopadlo, otočím se znovu doprava a v tom se na mě zprava řítí motorka. Řidiči motorky při brzdění podklouzlo přední kolo a položil jí na bok, cca 1,5m brousil asfalt a zastavil se mi o roh nárazníku. Naštěstí byl očividně v pořádku a začal se zvedat, byl sem z toho dost v šoku, jediní na co sem se zmohl bylo se zeptat, jestli je v pořádku a pak sem se mu začal omlouvat, on byl celkem v klidu, jako by se mu to stávalo obden, kouknul na motorku. Řekl, hlavně, že je motorka v pořádku, i když měl odřenej roh štítu a polámanej blinkr. Určitě i byla dost odřená, byl to choper a všude samej chrom. Ale v tom šoku sme si toho ani jeden nevšimli. Tak sme se oba rozjeli a jeli svojí cestou. Docela dlouho sem to rozdejchával. Pak sem začal přemejšlet odkud se tam vzal a pak mi to dotrklo, motorkář nechtěl čekat v koloně,tak stojící auta bral zprava a podjel i auto stojící na přechodu, to samí mi potom potvrdila přítelkyně,která seděla vedle mě v autě. Odpoledne sem zkouknul auto a mám jen trošku podřený lak na nárazníku.

Myslím si,že kdyby mě z té vedlejší neohrozil řidič mercedesu,tak by se to nestalo, toho motorkáře bych si nejspíš všimnul a včas zabrzdil, jel sem odhadem tak 20-30km/h.

Hlavně,že se nikomu nic nestalo. Ale i tak mi to pořád vrtá hlavou a proto se chci zeptat:

Kdyby přijela na místo nehody policie,tak jak by to řešila? Té motorce sem měl dát přednost,ale zase nesmí předjíždět auta zprava a pomalu zrovna taky nejel. Kdyby mi to nedosvědčili kolemjdoucí lidi,tak by asi byla vina na mně,že?

Co si o tomhle incidentu myslíte, jsem blb já? on? nebo oba?

P.S. Omlouvám se za sloh a případné chyby. Jsem dost utahanej a nechce se mi to nějak více rozepisovat.

[upravil dne 21.5.2007 M.a.R.i]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: komisar

nechci hodnotit,ale ranní cestu do města či přes město je blázinec.Kór u Živitelky a v současné době i Mánesovka kde je sfrézovaná vozovkaa koukáž jak vystupují kanály ,máš strach že něco urveš..

Hlavně že se nestalo nic horšího:super

jj, poslední dobou od omezení provozu u koh-i-nooru je to děsný. Ale nějak sem si na to už za tich 6let co dojíždím do ČB zvyknul.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: komisar

to já si zvyk co jsem už v ČB 25 let:D

:mrk jj, pro tebe už je to denní chleba. I když teď u výstaviště je to masakr. Minulej tejden v pondělí sem si tam připadal jak na křižovatce někde v Taiwanu. Všichni si jezdili jak chtěli, červená nečervená, blokovali se navzájem atd.

[upravil dne 21.5.2007 M.a.R.i]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To stejný v Brně u výstecu, silnice rozkopaná, objížďka po bývalým parkovišti, prostě děs. Pak je Brno rozkopaný na několika dalších místech, na dálnici u Brna zúžený pruhy a to mají přijet nějakcí prezidenti nebo co tak to bude hukot. Ne, že bych nebyl rád že to neopravujou ale už by mohli konečně dodělat Pisoárky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Husovku znám velmi dobře i dopravní situaci. Jak píšeš, tak auta v protisměru zastavili před přechodem pro chodce (aby chodci přešli). V tom případě měl i motorkář zatavit, pokud v jeho jízdním pruhu a směru ostatní vozidla zastavili.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám opravdu super týden. Dneska sem jel pro něco k známýmu na sídliště za Fitness Pouzar, nikde žádný místo,až sem našel jedno ve slepý, vysokej obrubník, úzká silnice, auta stojí na obou stranách. Tak se lepím co nejblíž k obrubníku, vystoupím a zadní kolo ho lízlo. Je odřenej okraj límce, tak 2*1,5cm. Po 9měsících první šrám na ALU :bojim. Kdybych přezovual o týden dýl z 205/55/16 na 215/40/16,tak se to nestalo, protože ty bejvalý gumy byly bačkory a disky byly schovaný :bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...