Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ještě se nikdy nezaply sahary 205 xrd


chotemicak

Recommended Posts

Musí se nějak vyndat čidlo na chladiči a snad spojit kontakty. Ale nechci dělat chytrýho, na mým LOOKu to zkoušel mechanik, jelikož mi taky nespínaly i za toho největšího horka - ale čidlo bylo OK, prostě jen nebylo třeba.

Jinak u otcovo bejvalý 205 1,9 diesel serie COLOR LINE snad taky nikdy neseply. Nebo si to aspoň nepamatuju, a to jsem se s ní něco najezdil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdyz najdes teplotni spinaci cidlo na chladici, tak pokud odpojis ten konektor a spojis kontakty 1 a 3 kouskem dratu, mela by se sahara rozbehnout, druha sahara by se mela rozbehnout pri dalsim propojeni kontaktu 2 a 3

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

205 1.8 XRD zvanou u nás doma Prcek mám 7 let, a taky jsem si až do loňska myslel, že sahary tam jsou jen na ozdobu. Neřešil jsem to. Leč loni v létě, jak byly ty strašný vedra, se mi je roztočit podařilo:

Šinu si to poklidně po mladoboleslavský dálnici cca 100 a kochám se. Dojel jsem autí, stříbrná fabka a v ní babka (rovněž stříbrovlasá). Nerad se dívám na stříbrný auta. Předjedu ji cca 110 a bába zešílela. Dupla na to a předjela zas ona mě. Mně by to nevadilo, ale můj Prcek 205 je děsně hrdej a tohle ho urazilo. Sám od sebe přidal plyn, dojel fábu s bábou, opět je předjel. Pak otevřel střechu, vystrčil mi ruku nahoru a oběma stříbrňačkám vesele zamával. Fábě zavyl motor a evidentně s pedálem na podlaze se zas řítila zezadu na Prcka. Načež si Prcek rovněž dal plyn až na podlahu, z vejfuku vykuckal pár briket, fábu s bábou zahalil do krycího kouře a když se tento rozplynul, obě čarodějnice už nikde nebyly. To si Prcek už uháhěl 150, bylo mu veselo a nechtěl ubrat. Nebránil jsem mu a s větrem ve vlasech jsem se opět kochal. Musím ale říct, že po interiéru se točily pěkné větrné víry, v té rychlosti.

No a kousek před Benátkami - cca po 25 kilometrech takovéhle jízdy s plynem na podlaze, otevřenou střechou a venkovní teplotou kus přes 30 stupňů, se to stalo. Na palubce se rozsvítilo světýlko, o kterém jsem byl přesvědčen, že tam není - takovej ten teploměr ve vodě. Trochu jsem ubral na 130, světýlko zhaslo. Zas přidal, rozsvítilo se. Zavřel jsem střechu, dobrý, začalo problikávat. Právě jsem míjel benátskou benzínku, tož jsem vyhupnul nahoru na parkoviště. A zatímco happy Prcek s vyplazeným jazykem vyhlížel stříbrňačky, já jsem otevřel haubnu pro vychlazení a co nevidím - SAHARY SE TOČÍ!

A poučení? Sahary na 205D sepnou, až když k tomu mají sakra dobrý důvod. Tak ať vás provází síla, 205-kaři! :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Garfield: moc krásnej příběh :potlesk:super

Ta moje 1,1 na tom byla podobně, ale za horka, co si pamatuju, tak nesepla. Jen jednou jsem nacouval do závěje a nemohl se vyhrabat ven. Na předních kolech řetězy a tak jsem se snažil auto z vybroušenýho důlku od předních kol prostě vyhopat stylem za jedna kupředu a hned zpátečka a zpět. Trvalo to nějakou dobu a pak najedou vrtulka sepla

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tedy Garfielde, ty ale vyvádíš věci. Neznat tě, tak bych se snad zeptal, kolik ti je... :P Takhle závodit s plně zatíženou 205-kou ;)

Sahary mají u dieselu spustit na první stupeň v 89°C a na druhý tuším v 105°C. V praxi se mi nikdy nestalo, že by to po sepnutí prvního dolezlo byť ke stovce. Naopak u nefunkčního čidla a tedy bez funkční sahary se mi motor přehřál při poskakování v koloně u Letné poměrně brzy - signalizováno rozsvícením kontrolky přehřátí, následovalo okamžité odstavení auta do boční uličky, vypnutí motoru, a otravování Medvěda, jestli nemá doma kousek drátku nebo kacelářskou sponku, abych mohl kontakty na konektoru čidla propojit natvrdo, aby sahary běžely a já mohl odjet :) Funkci sahar tedy doporučuji zvlášť u těch nafťáků zkontrolovat - zajedno propojením kontaktů na konektoru, jestli se rozeběhnou, a za druhé i funkci samotného čidla na chladiči.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...