Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rally Australia – příležitost pro Peugeot


Guest JR

Recommended Posts

Paříž 28. srpna 2003 - Desáté kolo světového šampionátu WRC 2003 zavede posádky vozů na rychlé tratě v okolí hlavního města západní Austrálie, Perthu. Pro tým Peugeot, který tu tři roky nenašel přemožitele, to bude obrovská příležitost vylepšit si skóre k ukončení sezony 2003 již po čtvrté v řadě jako jednička mezi továrními týmy. Týmové tažení povede Marcus Grönholm, muž, který už Rally Australia vyhrál třikrát, Richard Burns, vítěz této rallye z roku 1999, který tu navíc skončil dvakrát druhý - a Harri Rovanperä, kterému patřila druhá příčka loni.

Jezdci mají pře sebou už jen pět posledních soutěží a tým Peugeot, stejně tak jako Richard Burns, vedou prozatímní hodnocení značek i jezdců. Finská rallye začátkem srpna nebyla tak úrodná, jak tým Peugeot právem očekával a boj o první místo v obou šampionátech začíná být proto napínavý. Francouzská automobilka stále vede se 101 body, ale skóre Citroenu je již 97 bodů, zatím co Ford a Subaru trochu zaostávají s body 60-ti. Mezi jezdci je situace podobně těsná - Richard Burns, který dojel ve Finsku na třetím místě, je také stále ve vedení s náskokem 5-ti bodů na Carlose Sainze. Marcus Grönholm a Petter Solberg na něj ztrácejí 11 bodů a Sebastien Loeb a Markko Martin ještě o něco více. Každé vítězství znamená zisk 10-ti bodů, a díky dvěma soutěžím na šotolině (Rally Australie a Velká Británie) a dalším třem na asfaltu (Itálie, Korsika a Španělsko) není boj o první místo ještě zdaleka u konce.

Pro ředitele Peugeot Sport, Corrada Proveru, bude hlavním cílem vytěžit co nejvíce z nadcházejícího střetnutí týmů v Austrálii. \"Pokud dokážeme udržet soupeře od těla tak úspěšně, jako jsme to tu dokázali vždycky, samozřejmě to zvýší naše šance dosáhnout na další titul,\" zdůrazňuje. \"Je jasné, že si nemůžeme dovolit udělat sebemenší chybu! Celý tým si je vědom toho, že po šnůře neuspokojivých výsledků musíme znovu ukázat své schopnosti hodné nositele titulu světového šampiona.“

Rychlostní zkoušky na Rally Australia jsou všechny na celkem rychlém a často nezpevněném povrchu pokrytém drobnými oblázky. Místní husté lesy by mohly představovat další problém - souvislý porost stromů dokáže z jinak ideální světlé trati udělat tmavé bludiště, což jistě nejsou pro jezdce příjemné vyhlídky. Peugeot 206 WRC zaznamenal na tomto terénu tři po sobě jdoucí vítězství v letech 2000, 2001 a 2002 a pokaždé měl dva ze svých vozů na stupních vítězů. Francois Delecour na něj jako druhý vystoupal v roce 2000, Didier Auriol v roce 2001 a v loňském roce to byl Harri Rovanperä.

Marcus Grönholm je jezdcem, který má na svém kontě tři úspěchy týmu na jižní polokouli a jeho styl výborně ladí s touto velmi specifickou tratí. \"Vždy se mi na této rallye dařilo a doufám, že bych mohl opět vyhrát,\" prohlásil úřadující světový šampion, který by tady jistě rád vyhrál i počtvrté v řadě. \"Samozřejmě, to, že jsem byl ve Finsku nucen předčasně odstoupit, bylo pro mě velkým zklamáním a citelnou ztrátou z hlediska šampionátu. Ale nevidím žádný důvod vzdávat boj předem. Mohu vás ujistit, že do toho dám všechny síly, které si do Austrálie vezu. Pojedu za tým i za sebe.\"

Australská bilance Richarda Burnse zahrnuje jasné vítězství v roce 1999 a dvě druhá místa z roku 2000 a 2001. Minulý rok jel před odstoupením ze soutěže také na druhém místě. Výsledky, kterých v této sezóně dosáhl ho staví už od začátku března na vrchol prozatímního pořadí šampionátu jezdců.

Také Harri Rovanpera se po zklamání ze svých výsledků na domácí půdě ve Finsku těší na lepší výsledky v Australii. \"Budu brát tuhle rallye tak, jak jsem chtěl tu ve Finsku - udělám to nejlepší bez toho, abych se upnul na nějakou zvláštní strategii. Potom se zařídím podle toho, jak to bude probíhat. Samozřejmě bych chtěl, aby to byla úspěšná soutěž, na které pomohu týmu k těm nejlepším výsledkům.\"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...