Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rezonance


jansali

Recommended Posts

Zdravím všechny. Mám P 406 2l benzín r.2002 a chtěl jsem se zeptat co by mohlo vydávat takové plechové zvuky pod autem, jako když něco někde plechově rezonuje. Je to závislé na otáčkách motoru. Žádné uvolněné plechy jsme nenašli. Dělá to jen při nastartovaném motoru a to taky ne hned, ale až po zahřátém motoru. Nechce se mě moc věřit tomu, že by to mohl dělat výfuk, ale navím. Díky Honza.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukal jsi na to, když máš zahřátí motor a rezonuje tito? Nadzvedni si auto, řádně jej zajisti proti spadnutí a pohybu, nastartuj motor a podívej se, co by to mohlo být. Zkus zahýbat s výfukem pod. Může to být i přepážka v tlumiči výfuku. Mě to rezonovalo pouze při určitých otáčkách a byl to silemblok horního uložení motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsme na to koukali, tak to bylo zahřáté, ale je fakt, že jsme neměli nastarovaný motor, protože to bylo na zvedací rampě. Ale na zemi jsme to nastartované měli a nedokázali jsme určit odkud to pochází. Zvoní to na celém spodku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemoh by to bejt katalyzator ??? mel sem podobnej problem na 306 HDI, taky sem slysel plechovy zvuky, hlavne kdyz sem jako pridal z nizkejch otacek do vyssich ... prolez sem celej spodek, zadnej plech to nebyl, takze sem dospel k zaveru, ze to je v katalyzatoru resp. v takovym tom hranatym dily vejfuku. co je prvni dole pod autem - budou tam nejspis vysypany prepazky ... nebudu Te napinat, ale novej katalyzator je tak za 15 tis a se spatnym by mohli bejt problemy pri Emisni zkousce ... osobne bych se poohlid po nakym starym, novej je palka jak svine ... hribe

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to bude na 80% vysypanej katalyzator, a nebo pak vyhnilej prvni nebo druhej tlumic, kolik ma to auto najeto ?

Katalyzator se da sehnat novej univerzalni kolem tech 2500-3500 z druhovyroby ( z vrakoviste bych asi ani nekupoval, vyjde sice na 1500Kc ale muze se za rok dva vysypat znovu )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To auto má najeto necelých 75000km. Začínám se přiklánět k tomu katalizátoru a nebo k tomu prvnímu tlumiči. Našli jsme na tom prvním tlumiči na spodku i dirky. Stavoval jsem se u chlapíka co dělá výfuky a tak říkal, že si myslí na ten tlumič. Rozhodně by začal asi s jeho výměnou a pak se uvidí co dál. Může to mít i vliv na to, že se mě rozsvítila diagnostika motoru?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kolik mas lambda sond ? jestli dve , jednu pred katem a jednu za katem a katalyzator se ti vysypal, tak ted ta druha lambda muze hlasit chybu protoze je kat nefunkcni a proto se ti taky ohla rozsvitit diagnostika. Nech si udelat vypis chyb na diagnostice a pokud tam bude uvedena ta lambda tak je to urcite ten kat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...