Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

přibržďuje LP kolo


TBK

Recommended Posts

Ahoj,

levé přední kolo se při jízdě nadměrně zahřívá - lehce přibržďuje - , mám nové brzdové destičky a válečky na obou př.kolech, beze změny. Vyměnil jsem i brzd.hadičku u lp kola - stále stejné. Pokud sundám kolo a volně otáčím kotoučem, zabrzdím a pustím, váleček se hýbe - jak má, ale přesto lehce destičky drhnou o kotouč. Může to být ještě kotoučema? Nebo snad jednotka abs kde je chyba u pístku a stále pouští tlak do kola? Dík za nápady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud má pod pedálem brzdy štelování vůle, tak bych pokusně vyzkoušel povolit kousek pedál brzdy. Další myšlenka je mrknout na hlavní brzdový válec, jestli se kapalina vrací z dané větve od kola do nádobky (bych po odlehčení brzdy vyzkoušel povolit převlečnou matku na hlavním brzdovém válci, jestli se vytlačí zbytkovým tlakem kapalina a eventuelně pátral proč se nevrací - manžeta pístku, či moc malá vůle). Jak se do tohodle celého systému zapojuje ABS jsem nikdy mos neskoumal a ABS jednotku jsem nikdy nekuchal a do ničeho takového se ani nechystám, takže s ní nemám zkušenosti....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Fana

Vodítka třmenu chodí volně ? Bývá to dost častej problém ... A ty desky když si vytáhl , byly sjetý stejnoměrně ?

Pokud ti přibržďuje jen jedno kolo, hledej závadu u něj a ne u pedálu, hl. válce, ani v ABS.

To co napsal Fana bude ono. Když to máš rozebrané, všechno funguje, ale pokud to složíš a vodítka třmenu nejsou dost volná (můžou být přirezlá, zapatlaná napálenou vazelínou, apd.), nebo jsou už vymačkaná a čep taky (stačí trochu), tak se třmen přítiskne silou kapaliny, ale nemá už sílu se odtáhnout (není tam žádná vratná pružina, jako na čelistech bubnovbé brzdy), protože se to buď přidírá, nebo kříží a ten třmen, potažmo destičky jsou od kotouče odtlačovány jen konstrukční házivostí kotouče. Rozeber to a prohlédni vodítka třmenu v čepech a jestli po sobě kloužou volně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ted jsem mimo, az to pujde juknu na ty voditka třmenu.

Jen mam pocit, že pístek levého válečku (tj to problem.kolo) je více vysunutý k destičkám nežli ten na pravém kole - z toho jsem právě soudil, že do něj jde stále trochu tlak brzdovky (nejspíš díky nějaké chybce v kostce - jednotce abs). Díky všem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kontroloval-li si ty vodící tyčky brzdového třmenu, tak je zkus vyměnit. Anebo rovnou nechat vystružit nový díry a podle toho nechat udělat nový tyčky, protože tam stačí malá vúle, kterou pomalu rukou neucítíš, a když jednou zabrzdíš, tak se to zkříží. Měl jsem podobný problém na 309 ce a vyřešilo se to. zkoušel jsem před tím i měnit trubičky a nakonec jsem skončil u těch vodících tyček. Poznal jsem to tak, že jsem je na tý straně vydatně napajcovál grafitkou (jenom jako pokus) ta to všechno dokázala docela obstojně vymezit.

Tak brzdám zdar a hodně štěstí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: TBK

Tak jsem na nic nepřišel - třmen, váleček, destičky, kotouč - vše jak má.

A přeci lehce přibržďuje, už mě v hlavě leží jen ta kostka s ABS.

Jestli přibrzďuje jen lehce - není žhavý kotouč, nebo alespoň modře zabarvený- na teplotu nejde spoléhat, stačí párkrát zabrzdit a na kotouči neudržíš ruku, natožpak poznat teplotní rozdíl, pak je možnost to prostě ignorovat a počkat, až se destičky a kotouč trochu obrousí. Když jsem na 605ce měnil kotouče i destičky za nové (aftermarket), tak mi to taky dělalo, že přibrzďolalo (ale pravé) kolo. V podstatě se jednalo o souběh krajních tolerancí. POstupně to samo odeznívalo, jak si díly na sebe sedaly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...