Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Velikonoční zajíček


Bohouš

Recommended Posts

Původně zaslal: oni

to aluska"a jakej ten kralicek vubec je,co potrebuje,starosti problemy a tak (to je jako bych se ptal na auto:D) , jen ze pritelkyne by si ho moc prala a stale nevime jestli ano nebo ne!!

Určitě ANO, je to super zvířátko, neštěká, skoro nekouše....:aut , ale teď vážně.

Napřed bych určitě zvážila, jestli ho budete moct mít doma puštěného, aby nebyl celý den zavřený v kleci. Já ho ráno vždycky pustím, může všude kromě obyváku a ložnice, ale stejně je nejvíc u mě v pokojíčku a nebo v kuchyni, tam máme lino na zemi, tak ho to hlavně v létě krásně chladí. Takže pokud by to šlo tak i u vás, tak není problém, prostě aby měl pohyb a zavírat ho jen, když budete pryč a na noc.

Dále je nutné zvážit či samici a nebo samečka, každé má svoje přednosti a negativa, ale kdybych se teď mohla vybrat, tak bych brala asi raději samičku. U králíka počítej s tím, že asi na 90% bude potřebovat, jak dospěje, vykastrovat. Protože ten náš, si pořád označoval svoje místečka a dokonce i mamku, takže pořád to po něm utírat, nic moc, ale teď už je půl roku po operaci a je to v pohodě, žádné loužičky a aji povaha se mu zlepšila, je více přítulnější a určitě se uklidnil. U kramlice jsem zase četla, že si v dospělosti trhají chlupy a staví si hnízda, těžko říct, jestli by to bylo tak u každé. Tak i tak by jsi měl 2x ročně chodit k veterináři na očkování, kvůli králíčímu moru a ještě čehosi.

Jinak je to pak už vše jednoduché, seno a nějaké zrní a pochoutky pro králíky seženeš v každém zverimexu.

A ještě bych málem zapomněla: od malička se snaž naučit chodit králíčka na záchod, u nás doma má třeba dva, jeden v kleci a jeden v rohu v kuchyni, tím ti odpadne spousta práce s uklizením klece, protože akorát vysypeš záchodky a je to :) .

Pokud se pro králíčka tedy nakonec rozhodnete, tak pak záleží už na vás, jestli vyberete králíčka beránka (s ouškama dolů) nebo klasického králíka a nebo králíčka beránka lvíčka, takového jakého mám já, je navíc ještě docela chlupatej :D .

Pokud nějakého pořídíte, tak chci rozhodně vidět fotečky :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aluška: ty jsi hotová chovatelka králíků. Musím tě pochválit, jak jsi všechno krásně vysvětlila. Jinak Beníček je na fotce překrásní. Venku už je pěkně, tak mu můžeš dát vodítko ( kšíry) a jít s ním na procházku. Popruhy na králíky se dají sehnat v prodejnách pro potřeby zvířat. Kdyby jsi chtěla seno, tak si pro něj přijeď s pytli. Mám jej dost. Přeji Beníčkovi hodně zdraví a hodnou paničku. Jsi Beníčkovi podobná??:D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...