Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

405 Vs BX


Guest Petrik75

Recommended Posts

Guest Petrik75

Zdravim Vas,

Chcel by som sa Vas opytat, co si myslite o bratrickovi 405-ky - Citroen BX. Ma lepsiu cenu a udajne podvozok (ak je v dobrom stave) bol spickou v triede. Niekto ho zatracuje (moji znami), v BX klube zase chvalia, clovek nevie aky si ma urobit obraz. Faktom je, ze ta hydraulika je uzavrety system a nieje mozne jazdit podobne ako s klasickym vozom napr. s vybehanymi tlmicmi.

Osobne si asi vyberiem 405, ale rad by som poznal Vas nazor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petrik75

Ved prave, ako tak pozeram, je u nas takych kusov dost malo... Problem ani tak nie je v cene udrzby, ako skor v tom, ze ked to clovek zanedba (dofukovanie gul, repas a tak) moze mu odist cerpadlo a este neviem co vsetko dalsie...

No mam este casu na rozmyslenie, udime. Inac dik za objektivnu odpoved. Asi pred 11 rokmi som soferoval BX 14 TRE a bol to fakt pekny zazitok este som nemal vodicak ale vdaka sqelemu podvozku som to celkom slusne rozbehol ;) Pdvozok 405 sa mi ale tiez pacil, je to plavne a dobre to sedi na horsich cestach.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Petrik75 pokud je BX v pořádku jeto nádhera ještě sem snad v pohodlnějším autě nejel nedá se na něm poznat jestli je naložený nebo ne což je taky výhoda ale jak se začne srát hydraulika tak je to neštěstí pokud do něho pujdeš tak měj v rezervě tak 25tis. právě na hydrauliku jinak to nerezne motor sem měl stejnej jak mám ted v 405 akorát ten vzhled BX jetrochu ochuzenej když to schrnu asi je BX lepší.:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

petrik75: jezdil jsem v BX GTi a parkrat i v 1.4. Moje zavery: BX s dobrou hydraulikou je lepsi co se tyce jizdnich vlastnosti, na druhou stranu 405 lip vypada. Hydraulika je dalsi vec, co se muze pokazit - dalsi prachy navic. Jediny, co me trochu strasi u BX je system brzd. Kdyz ti totiz nefunguje motor, nemas tlak v brzdove kouli - auto nebrzdi. Heled, je toho hrozne moc, jestli chces napis mi na mail (jiri.masopust@email.cz), co by te jeste zajimalo.

jestli nechces psat, najdi si nejakou vonafku BXku. Repase hydrauliky neni az tak hrozna - plneni kouli cca 400kc, koule cca 1000-1500 (je jich 5). jen bacha na kardanku (kdybys chtel 4*4) - jeji vymena prijde na 35tis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Souhlasím s klukama. BX je velice pohodlná kára a dá se sehnat ve velice komfortní výbavě. El. okna, ABS, klima atd. a to jak v benzínu tak i u diesela. Motory jsou super jak benzím(měl 1.4i r.v. 92 novější model) tak i diesel(totožné motory s Peugeotem). Když koupíš 92-93 a nevlastnilo to nějaký prase tak je to pěkný auto s dobrou spotřebou a dobrým komfortem. Hydrulika to je mítus a můj strejda říká: kdo jednou zkusí Citroena nechce nic jiného. Když se někdo o auto nestará tak je to to samé jako u normálního auta s tlumiči. Nebezpečí je u auta, které bylo bourané na to pozor! Jinak od té doby co strejda auta dováží ..89 rok) tak lidi, kteří měli Citroena u něj zůstali BX, XM, ZX a nakonec Xantie. Rada na závěr: nekupovat auto bez nikoho kdo ví kam se podívat a na co šáhnout no prostě chce to znalce. Já měl Peugeota 405 Mi16 (ještě vlastně mám je na prodej) super kára a solidní letadlo ale u strejdy mám v garáži XM 2.1 TD. Chtěl jsem naftu (no jo ekonomika k tomu levná nafta a tak není co řešit):D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...