Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Nejde nastartovat 405 GL benzin


Paolo65

Recommended Posts

Zdravím vás a prosím o radu.Máme 405 GL benzin a mám problém s nastartováním.Lépe řečeno nejde vůbec nastartovat.Po otoční klíčku ,, startování,,nevidává to vůbec žádný zvuk ,jako točení starteru atd.Jedná se mně jak poznám že mně odešla baterka nebo startér.Baterku jsem dobil ale z jednoho čánku při nabíjení nebylo patrné ,,bublání,,.Nemám možnost proměřit baterku.Kdyby odešel jeden článek v baterii tak by nešlo nastartovat?? Jinak třeba světla svítí a ani při pokusu o nastartování nezhasnou jen se ztlumí.Moc děkuji za radu a snad můj dotaz nevyvolal mnoho usměvů nad mojim vysvětlováním.:)Jde mně o to abych zbytečně nekupoval novou baterii když by to byl starter nebo něco jiného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Baterkou to nebude.. I kdyby byla hodně slabá, tak startér by se snad tročku točil.. Kdyby už byla těsně před srmti a vybitá, tak by mi minimálně cvakalo relátko od startéru.. Prvně bych zkontroloval přívod proudu do startéru, případně bych ho sepnul "natvrdo", ať víš, jestli je startér OK. Na startéru jsou dvě matky, ke kterým vede hrubý napájeci kabel.. Zapni zapalování a klíčem nebo škroubovákem ty dvě matky propoj, měl by se točit..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som tiež ten problém sto ráz to naštartovalo a potom ani cuknúť, ale vyriešil som to tak že som si urobil pomocný spínač pod palubovku kde spojíš cievku na štartovaní cez spínač a na baterku. Normálne si to najprv vyskúšaj ručne kľúč do polohy štartovanie, vyraď rýchlosť otvor kapotu a spoj kúskom drôtu na štartéri cievku s plusom kontakt ktorý ide z baterky musí ti to chytiť , ja som to takto mal a funguje to bez problémov, čo som sa pýtal chalanov je tam nejaká čudná ochrana nikdo nevie aká ale to funguje keď to takto prepojíš bez problémov, ten spínač musí byť pružinový čo nesmie držať proste pritlačíš ako na štart a potom sa musí sám vypnúť také dačo ako na zvonček na dvere, odpíš či pomohlo.Mne to slúžilo takto 5 rokov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, priznam se ze obcas mam stejny problem, je vadny starter, jeste jsem se nedostal k vymene, ackoli ho uz mam, ale vzdycky me pomuze kladivko, lehke pobouchani na starter, zepredu na ten drzak, staci jedna - dve rany, a zasekle tocive se uvolni, a startuje. Jinak dela mi to to, ze pri otoceni klicku kontrolky pohasnou, jakoby to startovalo, ale nic, ani cvak nic proste, pak dve rany kladivkem, a normalne to chytne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všem ještě jednou děkuji za názory,postřehy k danému problému.Tak nakonec to byla baterka.Už měla svou životnost za sebou,po přijetí do prodejny s akumulátorama mně bylo zděleno že na ní není co měřit že je z roku 2000 a k tomu jen 44 Ah.:rollTak jsem koupil 55Ah a po namontování na první otočení klíčku to naskočilo.Ještě jednou díky za rady.:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Měl jsem občas podobný problém .... chyba byla v uhlíkách, resp. jeden z nich byl nalomený ... oprava vyšla na 14Kč + nasadit (v garáži samozřejmě).

Jinak mi vždycky pomohlo vzít klíč na kola a poklepat (né velkou silou) na startér kousek od toho zlomu ve kterém lítaj ty uhlíky. Paxem vždycky v pohodě nastartoval :) Ale samozřejmě jde o individuální případ ... nicméně jsem takhle pomohl rozjet i Peugeot 206 rv.98 od kámošky ze školy :-D Ale spíše haluz ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...