Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

BRZDOVE Platnicky/Desticky


RomanNR

Recommended Posts

Ahojte,

mozno ma zabijete ale nic k teme som zial nenasiel.....pls poradte ake brzdove platnicky resp. in da cz desticky =)) mam kupit na svoje auticko???....ide o 306 1.8 16V.....jeden znamy mi radil FERODO, ale ked som prisiel do predajni tak som tam objavil tiez jedneho cloviecika, kt. mi radil ATE.....vraj su najlepsie a pokial ide o tieto razantnejsie motory tak nemam vahat......co myslite??......a otazka druha....netusim ci mam elektronicku kontrolu opotrebovania - kedze su platnicky s touto kontrolou su o 3 Sk drahsie nemam co riesit, len sa bojim ze ked kupim tie s kontrolou a ja ju tam nemam tak mi tam nebudu pasovat - alebo budu??.......dakujem moc za kazdu radu, co sa tyka auta som cisty pouzivatel......=))....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám Ferodo premier na P405 2,0SRI, jak kotouče,tak destičky. Byly mi z více stran doporučeny,že jsou hodně dobrý, taky tomu moc nerozumím,tak sem je vzal.

Jinak ta kontrola opotřebování destiček. Myslím,že jí tam určitě máš a i kdyby si neměl,tak ti tam i tak destičky budou pasovat, jediný co je tam navíc je drátek kterej zapojíš k tý kontrolce destiček na autě, funguje to tak,že jakmile se víc sjedou destičky,tak se spojí kontakt na destičce a vyšle signál do palubky. Ale raději počkej na radu ještě někoho jiného :aut

[upravil dne 23.3.2007 M.a.R.i]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kotouce BREMBA , desticky LUCAS nebo ATE, taky si vetsinou je dobry rozmyslet jaky desticky si koupit kazdy sou z jinyho matrose naky sou tvrdsi, vydrzi dele , ale zase sjedou rychle kotouc , takze ja sem volil BREMBA kotouce a LUCAS desticky :super:papa

Ale zase vyhoda je ze ATE am i kotouce i desticky kdyz si vezmu ze kotouc ATE POWERMAX je zhruba levnejsi o 300kc nez BREMBO tak jeste pripada v uvahu sada jenom od ATE, nemam stim ale zkusenosti ale snad by vyrobce mohl udelat desticky vhodny pro svuj kotouc :myslim co na to rikate?

[upravil dne 24.3.07 Jogin]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Pe.Tr

FEDORO schvaluji ATE jsou už luxus,určitě nee Starline, dobree jsou i Brembo, ale nevim zdali je na toto auto dělaj.kdyby tam elektrika nebyla tak se ty kabliky jen odcvaknou.

Brembo dává ke kotoučům destičky Lukas (kupoval jsem sadu Brembo - kotouče, destičky a pakny na zadek). :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Radek Hurvajz

Trošku možná blbě se zeptám, pokud je psáno že je to sada brzdovych destiček je tím myšleno 4 kusy nebo 2 kusy??:myslim

Tady je toto:

FERODO

sada brzdových destiček(4ks) FERFDB1062 dodavatel 1 1.126,05 1.340,00

Takže by to měly být 4ks. :myslim

[upravil dne 24/3/07 Pinďa]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě vždy 4 ks destiček, mění se současně na obou kolech jedné nápravy, páč by se měly též cca stejně rychle sjet (pokud se Ti sjede jedna strana nebo destička mnohem rychleji než zbytek, máš na 98% problém s brzdičem - tzn. při výměně brzdič rozebrat a vše pěkně očistit, aby byla zajištěná správná funkce brzd. Jízda s přidřeným brzdičem, kde se nevrací destička a neustále dře o kotouč není ani pro životnost kotouče to pravé ořechové.

[upravil dne 24/3/2007 Medvěd]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Za 2 sezony som vymenil 2 sady dosticiek a 2 sady kotucov... zatial cca 40.000km, (kotuce AP a dosticky optimal), teraz chcem nieco lepsie lebo tieto sa vzdy po cca 2.000km skrivili a pri brzdeni hadzalo s volantom. a kotuce sa drali rovnako rychlo ako dosky (1mm dole z dosky a 1mm dole z kotuca.. :( Uz mam objednane kotuce Ferodo ale neviem sa rozhodnut ktore dosky k nim... samozrejme takisto ferodo a to bud ferodo premier, alebo ferodo target. Ide mi hlavne o to aby to brzdilo dobre a aby ubyvalo viac z dosticiek ako z kotucov :) cize sa mi jedna hlavne o to aby dosky boli cim maksie.

Vie niekto aky je rozdiel medzi dostickami Ferodo premier a Ferodo target?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem hledal, protože mám destičky i kotouče v hajzlu a rozhodl jsem se pro kotouče ATE Power Disc, cca. 1900,- v Auto Kelly a destičky ATE, cca. 1700,- taky v Auto Kelly. Koukal jsem i na jejich stránky a ty kotouče mají po ploše takové rýhy pro odvádění plynů při razantním brždění - uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...