Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prodat či neprodat autí


ART

Recommended Posts

Mám dilema... Když tak trochu sleduju trh aut, tak uvažuji zdali se vyplatí mít v mém případě mé auto. Docela by se mi peníze z prodeje hodily k šetření..

Ceny aut už se tu řešily, že v drtivé většině případů prostě hodně klesají, zvlášť u velkých oběmů.. Nechtělo se mi, ale už jsem se s tím smířil že i muj mazlík hodně klesl na ceně oproti té kterou jsem za něj dal.

Z autem jezdím sem tam jen o víkendu, když jedem někam s přítulkyní. A takhle sleduju jak mi auto stárne a klesá na ceně. No a zrovna teď bych ocenil nějaký finance na učtě.

Jenže trhá mi srdce prodat moje první autí (to snad chápete ;-) pro mě je to uplně nejleší auto) , a pak nevím co si mám od toho slibovat...nebo spíš jakou cenu?

Chtěl bych slyšet nějaký názory od ostatních kdyby byly na mém místě co by asi tak udělali? Pomohlo by mi to se rozhodovat o budnoucnosti auta, a taky finanincí na učte :-) i když asi malých :(

A taky případně za jakou cenu bych ho mohl dát do inzerátu?

Podle mě je to možná jediný model u nás s novou V6. Je to tedá 3.0 SV a rok výroby 98, najeto nejakých 125tisíc km. Původní cena před třemi roky 165000. Do nedávna jsem měl mylnou představu že bych to mohl i za 150 prodat, což je asi dost přehnané. Teď reálně bych byl smířen se 100~110 (bez audia které by mi asi nikdo nezaplatil). Je reálná cena? Nebo už se něco takového prodat zkrátka nevyplatí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takový káry bych se nezbavoval.:bojim Dle mého je to docela vzácný kousek.:super Já asi tak před 8 měsícema řešil stejnej problém. Měl jsem citroena BX Image s motorem 1.9GTi. Dodnes se mlátim do makovice, že jsem tu káru prodal. Narval jsem do toho veškerý sví úspory a ve finále za to dostaj JEN 8t.:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak. Pokud zvládneš platit pojistku, nechal bych si ho určitě. Ostatní provozní náklady zřejmě nemáš tak extrémní jestli v tom jezdíš jen o víkendu.

Je to pěkná kára s pořádným motorem, která bude časem (vlastně už i teď) vzácnost. A penize které bys za to dostal zcela nezahojí zklamání, které by následovalo po prodeji. Upřímně já mít takovéto auto a mít penízky na pojistku a mít ho zaprakovaný někde v garáži určitě bych si ho nechal.

Vlastně takový problém bych řešil, kdybych si koupil coupátko s 3.0. Mam ale 2.0 a s tímto motorem se nevyplatí autíčko nechávat. Ale mít 3.0 tak si ho nechám, protože to už je srdeční záležitost a u coupátka dvojnásobná. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

P607Olda: V kůži to mám, je tam vlastně max. výbava. A co bych si koupil? No to by byla asi daleká budoucnost.. Líbí se mi S8, ale to je ve hvězdách (naví by i tak to musel být starý ročník - cena).. 605ka mi nasadila laťku příliš vysoko.

Jinak jezdím fakt málo, tak mi spotřeba nevadí.

Mefisto86: no přesně tak můžu dopadnout, v tvém případě jsi přišel o dost, a to by mě mohlo potkat když bych to zkusil třeba za 5let, tak fakt nevím, to bych si ho mohl nechat až do důchodu...:cool:

MPavel: to je přesně můj případ, je schovaný v garáži (třeba bych ho nabídl i s garážovým stáním;). Jenže já takhle vidím že buď můžu mít nějaké peníze (malé přihození na bydlení)

a nebo zamilované auto které ztácí každým dnem na ceně, ač vzacné. A já tohle dilema nemůžu rozřešit:(

rex: foto hodím fakt až večer, každý den jsem moc vytížen :/ Jinak taky na něj nedám dopustit.:super

Oliver Riedel: pokud mi padne nabídka jednoho bydlení tak ty peníze tolik potřebovat nebudu. Ale takhle se mi zatím hodí cokoliv..

Jezkovi.voci: spz se dá dát do depositu. Ale tu zatím potřebuju :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

100 litrů za něj asi nedostaneš. nevím jak moc ma na to vliv, že to máš rok 98, ale 605 3,0 V6 kolem roku 94 se prodávají za 20 - 30 tisíc...

ty velké motory fakt nikdo nechce, lidi se toho bojí

kjoukni na inzeráty, za kolik se prodávají 406 3,0 V6 a jsem si téměř jist, že každý si raději koupí tu 406 než konstrukčně starší 605

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Arte, můj názor na ten Tvůj koráb znáš, je to nádhera a já to mít, tak to teď neprodám ani náhodou.

Pokud to taháš ven jen o víkendech, tak tím líp. Říkala to tu už spousta lidí. Máš víkendový auto, třílit benál, kůže v tý největší palbě. Cena tomu klesá pouze v tom případě, že bys to chtěl teď někdy prodávat, pokud si to necháš, bude to mít pro Tebe cenu pokladu. To, že to prodáš za dva tři roky za \"pár\" šupů, to se nedá nic dělat, ale za ten pocit to rozhodně stojí.

605tky maj svoje kouzlo, neuznávám v tom jiný motory než co v tom máš ty a pak 2,5 TD, protože s dvoulitrem to nejede. Je to nádhernej kočár a ani v mým křesle se nesedí tak nádherně jako u Tebe za volantem. Pokud to budeš prodávat, nebuď hloupej a na ceně si trvej, neprodáš to hned, ale časem jo a budeš mít jistotu, že to koupí ten správnej kupce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Oliver Riedel

Asi souhlasím se Zobym,hodně mladejch kluků radši sáhne po 406 z 96 místo 605 z 98.Už se těšim na fotečky.

Tak já mezi ně rozhodně nepatřím, 406 je pěkný auto, ale 605 je 605. Jsem ulítlej na tyhle \"hranatý\" koráby

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Vertex

Jsem ulítlej na tyhle \"hranatý\" koráby

:D Je nás víc :D

ART: Přikláním se k názoru většiny- neprodávat. Taky jsem uvažoval chvíli o prodeji svojí káry, ale nakonec jsem si to rozmyslel, protože jsem do ní nedávno nasypal, ještě dost nasypu (pak na ní nebudu muset dlouho sahat) a ta výbava nemá konkurenci :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...