Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zase vývěva


Ráďa

Recommended Posts

po asi 3.měsících mi znovu odešla vývěva.Kupoval jsem novou repliku a po rozdělání jsem zjistil,že je v ní úplně sucho.Tam snad má být nějaká nálpň oleje nebo něčeho takového.Vývěvu mi vymění za novou v rámci záruky,ale ptřebuji vědět,co tam má být,abych to zase nemusel za chvíli řešit,když tam bude sucho.To si samozřejmě zjistím na místě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, motorový olej, dopuručil bych řidší oleje (10w) po úroveň plnícího šroubu. Skontrolovat gufero, jestli neteče. Mně teklo, vyškrábat opatrně a dát nové. Nové gufero jsem ho nedoklepnul do původní pozice, nechal jsem ho vystrčené asi o 1 mm k řemeničce. Perfektně pak těsní pokud se vyjede drážka. Čas od času mrknout k řemeničce jestli není na přepážce olejová kvrna - to pokud pustí gufero. Jednou do roka preventivně měním nový olej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě teda nenapadlo,že mám na NOVÉ vývěvě kontrolovat,jestli tam turci nezapoměli nalít olej,nebo je to normální,že si to musím zkontrolovat a nalít sám?Teď už si vezmu sebou imbus a zkontroluju to hned v obchodě.:grrPosílat poštou to nechci,protože kdo ví kdy by se to vrátilo,tak že si půjčím auto a jedu si pro to do Litomyšle osobně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Ladis

Mně teklo, vyškrábat opatrně a dát nové. Nové gufero jsem ho nedoklepnul do původní pozice, nechal jsem ho vystrčené asi o 1 mm k řemeničce. Perfektně pak těsní pokud se vyjede drážka.

:potleskProsím Ťa, aké gufero tam ide / rozmer / mám 309.:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém je, že dost vývěv tam žádné šrouby nemá, a řemenice je nalisovaná... a ještě větší problém je, že je potřeba vyměnit gufero, které je UVNITŘ vývěvy, a ne to venkovní - to uvnitř totiž odděluje olejovou náplň klikového mechanismu od tukové náplně zapouzdřeného ložiska hřídele. A pokud je v tom ložisku vůle, tak je ta výměna gufera zbytečná...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...