Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

blinkry na zrcátka...


Škof

Recommended Posts

Zdravím vás...Nadhazuju téma do diskuze

Postupně se snažím vykutit různé blbiny navíc na mojem pažoutu. Myslím, že každý motofanda má takový koníček. Ale žádný velký tuning neřeším...406ka se mi líbí jaká je. Už dřív mě ale hrozně zaujaly blinkry na zpětných zrcátkách, jako má třeba octávka II. Nezkoušli jste někdo tady tohle nějak zrealizovat? Vím že se dají koupit zrcátka přímo s blinkry. Měnit zrcátka ale nechci... Spíš blinkr přidat. Třeba nějaké, které se přímo k tomu dělají...ale jaké. Nebo tam napasovat nějaké, které jsou určené na jiné auto jako boční...nevím střelím třeby tyhle: http://www.vltava2000.cz/reviloshop/GoodsDetail.asp?strGoodsID=JOM-80980-xx

Tak by mě zajímalo jestli už to někoho napadlo...a zkoušel to...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

me uz to napadlo, mel jsem v planu vyriznout do stavajiciho krytu ovalnou diru, do ktere bych pak za tepla v sadrove forme predtim odlite podle toho krytu natvaroval predem vyriznuty a opracovany kus pruhledneho plexiskla se vzorem ( mam doma kryt ze zarivky s takovyma tema kostickama , popr. prouzkama) a to tam pak prilepil, ze zadni strany pak pridal nekolik oranzovych LED diod, ale k realizaci jsem se jeste nedostal ( v planu uz uz je to asi 4roky :) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mě něco napadlo...týka se to toho nalepovacího za 750.

Zrcátko má krycí plast v barvě laku. Tak mě napadlo, seříznout tenhle plast ve spodní hraně (tam kde je vlastně rozhraní s tím nelakovaným černým) tak přesně jako je tvar toho blinkru a na tohle rozhrani pak vodorovně bude napasovaný ten blinkr. Mohlo by to vypadat jako origo....nebude to ani vypoukle. Už jsem musel jednou celé zrcátko měnit a mám doma jeden ten krycí plast navíc (i když trochu prasklý), tak bych si to nejdřív zkusil, ať to hned nějak nepo...Zkusím dát obrázek jak bych tom zhruba udělal.

Taky mě napadlo. jaká je vůbec trvanlivost provozu diod. Padž kdybych to takhle natvrdo udělal, tak mi náhodou nějaká odejde a pochybuju že pude vyměnit. A sehnat ten stejnej blinkr pak...To už lepší si ho sám vyrobit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už jsem vymyslel jak si vyrobit vlastní blinkry. A jestli se to povede, tak to bude designově vypadat fakt gut a jako origo.

Ještě bych se ale chtěl poradit s pár detailam. Nevíte kde sehnat, nebo z čeho použít, čiré nebo bílé plexi s těma vroubkama nebo čočkama???, které pak budu ve formě za tepla tvarovat do potřebného tvaru...jinak ferry dík za nápad.

Dál bych se chtěl poradit, jaké diodky tam dát...potřebuju nějaké oranžové, maličké, supersvítivé a samozřejmě nějaký odporek...

Předem dík za příspěvky...

Mám zábavu na víkend...jestli se k tomu teda dostanu:):):)

O případný návod určitě nepřídete.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už mám připravené veškeré potřebné nálažitosti k výrobě vlastních blinkrů...a ve volném čase se mám čím bavit.

Doma jsem vyhrabal ještě z bývalé feliny zadní jednolité světla. Padž se mi v průběhu provozu podařilo obě nakřápnout a musel jsem je obě měnit, takže mi v garáží ty polorozbité zůstaly...a z nich jsem trochu hrubou silou vypreparoval ty plexi z blinkrů (vypadají v pohodě...). Padž mám ze 406ky jedno rozbité zrcátko, můžu si to všechno nejdřív vyzkoušet a z auta nic nezhazovat...Krycí plast z tohohle zrcátka mi poslouží na vytvoření formy pro pravý binkr a v ní pak výše zmíněné plexi vytvaruju do potřebného tvaru. Potřeboval bych ale poradit, jak nejlíp plexi nahřát...přímo nad plamenem je blbost. to se mi očoudí nebo seškvaří...

Do blinkru nacpu 30 LED diod 3mm se svítivostí 1300mcd (snad to stačí) a úhlem 50°. Poštovné mě sice stojí 119Kč, ale zase jsou ve výprodeji slevněné ze 3 na korunu...Podklad pod diody bude samozřejmě chromovaný aby odrážel svit diod. Odpory ani přidávat nemusím, padž 6 oranžových diod paralelně za sebou ho nepotřebuje (v 5 sériích).

Udělám z blinkru takovou krabičku,kterou pak do zrcátka napasuju...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

koukam ze jsi se do toho pustil s vetsi vervou nez ja ;) to je fajn, no na nahrati toho plexi pouzit bud elektricky varic, nebo lepe horkovzdusnou pistoli pustenou na nizsi vykon a nedavat ji moc blizko

Tech 30Ledek bude asi az kam :) ja chtel dat tak do 10ti ks. To seriove zapojeni je taky fajn, pac jak pises nebudes potrebovat predradny odpor, po tech 6kusech ve skupine by to mely snad jeste snest, mozna bych pred ne dal malej odpor tak 47R, aby mely 1.5V misto cca 2.3V ( kdyz budes pocitat ze palubni napeti bude tak kolem 14V pri bezicim motoru 14/6=2.33V a 2.33-1.5=0.83V/0.02A= 40ohmu )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...