Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lhostejnost lidí při DN


OK406

Recommended Posts

Velmi dlouho jsem váhal a přemýšlel,zda mám napsat tento příspěvek. Ale ke skutečnostem,které se k dané věci vyskytli,tak jsem se rozhodl,že jej napíši. Dne 23.1.2207 jsem po 12.hodině sjížděl k Týnu nad Vltavou dlouhý kopec od Veselí nad Lužnicí.Měl jsem půjčenou od rodičů 205 1.8.GRD. Už vzdálce bylo vidět, že se na kluzké a neposypané silnici stala DN.Proto jsem dal hned výstražné směrové světla a sjížděl opatrně ke dvěma vozidlům, které se čelně střetli. Jednalo se o Fábii combi ve které byla rodinka s batoletem a o Š.Pik ap, ve kterém byli dvě starší dámy. A mezi sebou měli motor, který po čelním nárazu se dostal do kabiny. Jak jsme přijížděl k DN, tak jsem se náhle a nečekaně ocitl na pravém boku a v sudech jsem s 205 dokončil zastavení. Po vylezení z vozidla, jsem ihned volal 155 a 158(150) a běžel pomlácení poskytnou první pomoc.Ve Fábii to bylo relativně v pořádku,ale v pikapu měli obě ženy šok a zranění.Při poskytování první pomoci projelo okolo mnoho aut ale nikdo se nezeptal,zdali není něco zapotřebí.Po chvíli jsem si všiml,že okolo jede modrá škodovka se znakem města Týna nad Vltavou na dveřích řidiče. Toto vozidlo řidil mě neznámý muž. Vozidlo ani náznakem nezastavilo. Jelikož sněžilo a spz či rz byli zakryty sněhem,tak jsem jej nevěděl. Proto jsem po příjezdu domů a umytí od krve, sedl k PC a napsal email starostovy na MěÚ Týně. Jaké bylo moje překvapení,když mi přišel z MěÚ email, že že neznám barvy, že to byla stříbrná metalíza a že modrou nemají. Proto jsem ihned odepsal že barvy znám.A hned druhý den z MěÚ email, že modrou škodovku mají ale ta že určitě ten den nevyjela ven, že je to auto místostarosty,který mi také odepisoval na mé emaily. Jaké je to ale překvapení.Je to opravdu velký rozdíl mezi stříbrnou a modrou barvou! Inu občane,je po volbách,tak nás neotravuj. My tě potřebujeme jen 1x za 4roky,když jsou volby. Jinak ty dvě ženy byli převezeny do nemocnice. A perlička nakonec, RZS a PČR přijeli až po 20 min. od mého zavolání. Vzdálenost od Týna je 1km.Inu asi policisté hráli s terči tenis. Hlavně,že se zachránil život a úředník si nemusel ušpinit boty a nebo být od krve! Omlouvám se za dlouhý článek,ale nedalo mi to nenapsat.Alespoň se ulevilo mému svědomí,že jsem toto napsal. Proto tu všechny prosím, nebuďte lhostejní při DN. A mobil má každý!!! Škoda každého zmařeného života na silnicích.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Marlin

vzdy se snazim pomahat. Kdyz vidim ze tam neni ani PC popr. zachrana sluzba, tak zastavim a ptam se, jestli nepotrebuji pomoc.

Ale tohle znam taky. Ta lhostejnost je hrozna:grr

Tak i tobě patří mé poděkování. Viděl jsem hodně nehod, při kterých umírali lidé a nebylo jim pomoci. Ale dnešní době jsou až na první místě peníze a život lidský je až někde na konci!!:grr:grr:bojim:bojim:(:(:cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud můžu, pomůžu, ale jednou mě dostal přímo chlap ze záchranky- když jsem brzdil u DN, kde starší pán vletěl s favoritem na strom a chtěl jsem pomoct, tak ještě než jsem cokoliv řekl, tak \"záchranář\" na mě: \"Co čumíš!\" Okolo fáva stálo pár lidí a jen čuměli. V tu chvíli mě popadl děsnej vztek (už se nedivim, že ty doktory a saniťáky mlátěj, měl jsem sto chutí udělat to taky :grr) a radši jsem odjel, když tam měli dost čumilů okolo...:grr :grr Do dneška mi to hejbe žlučí...

Prostě žijeme v šílený době a najde se jen málo lidí, který jsou soudný a pomůžou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přes týden jsem jel jako spolujezdec s tchánem v jeho audině 200 4x4(myslel si že mu to neustřelí ani na tuk), nějak neodhadl zatáčku (sníh a namrzlá vozovka udělaly své) a skončíly ve škarpě, projely 3 auta a každý zastavil a ptal se nás jestli jsme v pohodě, čtvrté auto bylo nákladní které nás vytáhlo.:super:super:super

prostě sami ochotní lidi :potlesk:potlesk:potlesk

[upravil dne 27.1.07 tutman]

[upravil dne 27.1.07 tutman]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: tutman

přes týden jsem jel jako spolujezdec s tchánem v jeho audině 200 4x4(myslel si že mu to neustřelí ani na tuk), nějak neodhadl zatáčku (sníh a namrzlá vozovka udělaly své) a skončíly ve škarpě, projely 3 auta a každý zastavil a ptal se nás jestli jsme v pohodě, čtvrté auto bylo nákladní které nás vytáhlo.:super:super:super

prostě sami ochotní lidi :potlesk:potlesk:potlesk

[upravil dne 27.1.07 tutman]

[upravil dne 27.1.07 tutman]

Jednou sem skončil v lese, kolem projelo snad 100 aut a akorát na mě zavolali benga. To je tak to nejslabší, co sem zažil, jinak nemám ani odvahu psát udělalo by se mi blbě z toho jak lidi jednaj, raději nemyslet, zapomenout sa sám se snažit pomáhat, jak to jde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja som raz skoncil na poli v odcovej 309 nic sa nestalo len som sa odtial nemohol dostat.Hned prve auto mi zastalo či je všetko ok a ešte mi požičali mobil nech si niekoho zavolám.Našťastie hneď druhé okolo idúce auto bola avia ktorá ma vytiahla. Sem tam sa nájdu aj dobrý ludia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak už psáno jinde, ve středu jsem s maníkem, kterého zacvičuju jako mého náhradníka, skončil ve škarpě. Velice mě potěšilo, že během chvilky u nás zastavilo auto, řidič se zajímal, zda jsme v pohodě a odvezl kolegu k pumpě koupit lano. Během cca 30 minut, kdy jsem v autě seděl sám u mě zastavilo dalších několik aut vždy se snahou aspoň se zeptat, zda jsem v pohodě a zda se nějak situace řeší. Ve stejné chvíli, jako přijel kolega od pumpy přijel z protisměru traktor a tak jsme ani nemuseli dlouho čekat a byli jsme zpátky na silnici (vše se odehrálo za naprosté tmy mezi 18 a 19 hodinou v polích poblíž Libochovic = dobří lidé ještě žijou)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Loni jsme jeli s otcem do cech, jelikoz byl patek a chteli jsme se vyhnout zacpam na dalnici, tak jsme vyrazili velmi brzi, asi v 5. No jeste nez jsme se dostali na dalnici, tak jsme cestou narazili na typka co neodhadl zatacku a zkoncil v poli, vypadalo to vsechno OK, akorat ze tam byla asi 2metrova mez, prez kterou nemohl vyjet zpatky na silnici. Stala tam avie, ze ho vytahne, ale ani jeden nemel lano. Tak jsme jim pujcili lano, otec navigoval toho ridice s avii jak ma jet, bo to byl takovy nezkuseny mladoch, ja jsem zatim zastavil auta co projizdeli, aby mela avie misto na to vytahovani - za provozu by to slo fakt tezko. Zacalo se vytahovat, avie roztazena skoro prez celou silnici a v tu chvili uz to nekteri cekajici ridici nemohli vydrzet (preci po nich nemuzemem chtit, aby 5 minut pocekali) a zacali predjizdet, samozdrejme se tim akorat zpomalil cely proces vytahovani, bo ta avie musela zastavit... No nakonec to dobre dopadlo.

No a ted ve stredu jsem jel z prace a nekdo zaparkoval v poli s fiatem punto, mozna to vzal i prez strechu, bo to bylo cele pomackane. Tak jsem premyslel jestli zastavit a zeptat se jestli nepotrebujou pomoct, ale uz tam nejake auto stalo, taky uz tam byli hasici, tak jsem usoudil, ze to zvladnou, no a kdyby ne, tak by snad mavli ze neco potrebujou. :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to mám dnes aktuální. Jeli jsme s mladou nakoupit do Brandýsa a po cestě zpět mezi Brandýsem a Kostelcem jsme skočili jedním kolem v pangejtu. Bylo tam hafo nafoukanýho sněhu, takže kde je silnice jsem jen odhadoval. Proti jel nějakej strejda s felinou a byl tak zesranej, že zastavil, abych se mu jako já vyhnul. Jenže se ani neobtěžoval najet blíž ke kraji a já blbec jsem to vzal na sebe a jel jsem dál. Jenže jak sjelo pravý kolo z pevnýho podkladu bylo hotovo. Péčko si sedlo na pupek a ani ťuk:(... Tak jsem hned vylít z auta a nadával jsem - hlavně teda na sebe, ale pán asi po 20m zastavil, tak jsem si říkal, že mně bude chtít vytáhnout. A ono houby. On se tím zastavením jen vyhejbal dalším autům... Ty projeli bez toho, aniž by se zeptali, jestli nechceme nějak pomoct. Lano mám, stačilo jen někoho odchytit. Naštěstí jel zachvilku nějakej typan s džípem, tak nás bezproblémů vytáhnul zabralo nám to 5min...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já bych zase lidi takto paušálně neodsuzoval. Já naopak mám dobrou zkušenost s pomoci, když jsme měli nehodu v březnu. Každý ochotně zastavil a ptal se, jestli je vše OK atp. jeden pán dokonce skočil za náma do zabahněného pole a hasil, když jsem ho žádal, jestli nám nepůjčí hasičák. Prostě z mojí strany si myslim, že dobří lidé ještě rouzhodně nevymřeli ...Ikdyž je pravda, že určitě většina z nich zastavila jenom proto, aby se koukli na auto v poli otočený na střechu ... ale ruku na srdce, kdo z nás by nečuměl, že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Něco jiného je někomu pomoct třeba v obchodě - něco podat apod.

Ale abych jel okolo auta, který mi připadá divně zaparkovaný, bez zastavení, tak to ne.

Nikdy jsem to ještě nezažil.

Jo, viděl jsem auto ve stráni, ale byl tam sypač a asi další dvě auta, a auto byla na stráni \"zaparkované\", tak to mi přišlo jako zbytečnost zastavovat. A tak jak mi tohle přišlo jako zbytečnost, přijde možná někomu jako zbytečnost zastavit u auta rozsekanýho někde v poli... Hold lidi se chtějí kouknout a mnohdy koukáním zaviní další nehodu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zatím jsem jel kolem 2 nehod, které se staly pár minut předemnou. vždy tam již stálo 4-5 aut, tak jsem nezastavoval - říkal jsem že jich tam je už dost.

myslím si že je zbytečné aby tam stálo 100 aut, i když vím, že se může stát, že je to jen 100 aut čumilů a nikdo nepomůže - ale sanitku snad někdo zavolal.

zato když bych přijel první, nebo by tam ještě nestálo auto s pomocníky, tak zastavím.

zastavuji i v případě, že u krajnice stojí auto evidentně s poruchou i když posádka nestopuje. aspoň jim třeba půjčím telefon na zavolání pomoci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nehoda, která by se stala bezprostředně přede mnou - jednoznačně stavím, v tom nevidím problém

Porouchané auto u silnice - hmmmmmmm, to už bych váhal a asi by hodně rozhodovala spousta okolností, které ani neumím popsat, tzn. spíš pocitové

Ono s tím zastavením se to má tak, že pokud jedu svým autem a sám, riskuju maximálně, že dostanu od někoho po čenichu a šlohne mi auto s pár kačkama v kešeni. Pokud ale jedu firemním autem, kde mám naložené zboží v hadnotě desetitisíců Kč a v kešeni mám třeba celodenní tržbu (při platební morálce firem v této republice je to zcela běžný jev u většiny dodávek), pak se mi nesmí nikdo divit, že si prostě jen tak zastavit mezi polema u porouchaného auta netroufnu (o to víc jsem byl překvapenej, že u nás ve středu v polích u Libochovic tolik aut zastavilo - přiznám bez mučení, já bych na 90 % projel kolem - bylo jasně vidět, že šlo jen o skok do bílý peřiny vpangejtu, nic pomačkanýho, takže 95 % předpoklad žádného zranění)

Ze stejného důvodu jsem, přestal brát i stopaře

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky stopaře neberu. Máš pravdu, že je zastavit a zastavit. U porouchaného vozidla a u DN. Ono někdy jenom stačí, zavolat na 158 a zeptat se, zda-li mají nahlášenou DN. A většinou už je na hlášená, ale nikdy by se nestalo, že by operační důstojník někomu vynadal, že ze na to zeptá. A navíc je to zdarma, takže nevidím žádné výmluvy typu, nemám kredit či mám malý kredit na kartě.:myslim:myslim:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: OK406

Taky stopaře neberu. Máš pravdu, že je zastavit a zastavit. U porouchaného vozidla a u DN. Ono někdy jenom stačí, zavolat na 158 a zeptat se, zda-li mají nahlášenou DN. A většinou už je na hlášená, ale nikdy by se nestalo, že by operační důstojník někomu vynadal, že ze na to zeptá. A navíc je to zdarma, takže nevidím žádné výmluvy typu, nemám kredit či mám malý kredit na kartě.:myslim:myslim:myslim

jj, to znam, loni v zime jsem taky skocil do pole. Auto relativne ok, akorat jsem nemohl vyjet. V takove situaci to potesi, ze na tebe radsi zavolaj benga, nez aby te vytahli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...