Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nefungující ukazatel teploty chl. kapaliny - Vyřešeno !


Driver

Recommended Posts

Začal mi zlobit ukazatel teploty na přístrojovce, pokud je motor studený tak je to v pohodě, ale po chvíli začne ručička šplhat na horu a zase klesat podle toho jaká je spotřeba proudu. To zn. pokud rozsvítím, zapnu naplno ventilátor, zapnu vyhřívání zadního okna tak ručička skočí až roh. Pokud to zase povypínám tak ručička spadne o nějakých 10-15° zpátky. Už jsem rozebral přístrojovku a zkontroloval konektory, zkontroloval jsem a prostříknul sprejem konektory od čidel, ale dělá to stále. Myslím si že by to mohlo být vadným snímačem teploty chladící kapaliny. Nesetkal jste se s tím někdo?

Takže k problémům s ukazatelem teploty chl. kapaliny se přidali problémy s problikáváním kontrolek na přístrojovce a vůbec celého osvětlení auta při pohybu motoru při záběru a také nepravidlený volnoběh. To už jsem odvezl auto k Vašendům kde se přišlo na špatné ukostření motoru. Po opravě je vše ok včetně ukazatele teploty a i ten volnoběh se upravil.

[upravil dne 30/1/2007 Driver]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě že jsem si přečetl v chytré knize, že ukostřovací kabel ukazatele je ovládaný snímačem teploty chladící kapaliny a snímač je napájený z ECU. Proto se domnívám, že bude vadný ten snímač.

[upravil dne 24/1/2007 Driver]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemohl by se někdo prosím kouknout do Workshopu nebo něčeho podobnýho jaký má ten snímač teploty kod? Dneska jsem obvolal asi pět autorizivaných servisů Peugeot a pokaždý mi řekli něco jinýho a to přitom tři z nich to hledali podle VINka. Přitom ty snímače se fyzicky neliší, ale asi bude v rozdíl v hodnotách jaký mají. Je to na 1.6 (NFZ) r.v.98.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím. Měl jsem podobný problém na své 206 po zahřátí motoru mi nárazově vyskakovala střídavě ručička teploměru nahoru a dolů.Dokonce jsem vymněnil celou přístrojovku,ale problém stále přetrvával.Nikdo na to nemohl přijít,až jeden moc šikovný mechanik zjistil, že mám zoxidovaný konektor co snímá teplotu vody v chladiči a tudíž předával řj.mylné informace.To čidlo je ze předu úplně dole pod tou mřížkou.Dost blbý přístup.Od té doby vše ok.:roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...