Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P406 pneu 195/55 r15 pojdu?


4ever

Recommended Posts

Priznam sa, do tych cisel som uplna lama preto ma neukamenujte, riesilo sa to tu urcite viackrat ale presne toto som nenasiel, preto sa radsej spytam, nemam este zimne gumy, mam moznost mat z CIT Xsara od znameho jazdene jednu zimu 3tis km.

Aktualne mam 195/65 R15 tie z tej xsary su 195/55 R15, budu prehadzovane na moje terajsie plechy, chcem sa spytat ci neni problem na P406 kombi 01 dat aj tento rozmer pneu, pripadne aky bude rozdiel.

Podla http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php?sirka_pneu_o=195&serie_pneu_o=65&rafek_pneu_o=15&sirka_pneu_a=195&serie_pneu_a=55&rafek_pneu_a=15 mi vysli rozdieli: polomer o 20mm mensi a obvod o 122mm mensi pre tu 55 oproti tej povodnej 65, tzn ze auto bude o 2cm nizsie ak sa nemyslim? bude mu to vadit? fakt som lama tak sa nesmejte prosim:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je rozmer pro 306ku, tady to budes mit jako nepovoleny rozmer (neprosel bys TK, muze te pokutovat PCR, v pripade nehody by mohla pojistovna hodit celou skodu na tebe), jinak bude ti spatne ukazovat tacho, budes to mit tvrdsi a v neposledni rade to bude vypadat v blatnicich smesne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dik,

vlastne teraz som si aj v technicaku vsimol, ze tam mam napisane 205/55 R16 a typ rafikov 6,5J X 16 E=31, ono to je to totizto z bazaru povodne dovezene z belgicka, chcel by som sa teda niekoho z SK spytat co stoji na DI zmena tychto udajov v technicaku na 195/65 R15 ako je napisane aj v techn. parametroch a aky je spravny rozmer rafikov krory by tam mal byt a ci treba nejake doklady k tomu neviem ale ake? pripadne ci to tak moze ostat aj tie 205/55 R16 ale su tam 195/65 R15. Co napriklad v pripade nehody ak to tak zostane? aj to by ma zaujimalo

[upravil dne 6.1.07 4ever]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pravdepodobne tak to bude aj u nas s tou zmenou,

v tom osvedceni o evidencii mam len ten jeden rozmer, v poznamkach mam akurat, emicie CO2, spotrebu v meste mimo mesta, a datum prvej evidencie kde a kedy (belgicko)

Ono hlavne ste ma naplasili s tym sposobenym DN, ze poistovna moze dat na mna tu skodu, vlastne mam tam teraz pneu ktore tam aj maju byt len v technicaku su uvedene ine. Z coho oni vlastne vychadzaju potom, od importera schvalene typy alebo z toho ze to co mam v TP tam ma byt?

[upravil dne 7.1.07 4ever]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj já na takovejch taky jezdím, mám je napsané ve velkým techničáku a nejsou jediný, mám tam ještě 195/65,205/55, vše 15,neni to vůbec problém si to nechat dopsat do Velkého techničáku, udělal jsem si to taky, pač tyhle gumy jsem měl na rendlu, tak je používám i na P406,a pokuď ti nebudou přesahovat blatníky,což určitě ne, když máš 406, tak ti PČR nezjistí, že tam nemaj co dělat, pač vozíš jen malej techničák a tam se rozměry pneu nepíšou, nemaj to jak zjistit, pač ani v jejich evidenci to není. A co se týče nehod co tu psal Tommy306 je blbost, že by pojistovna hodila celou skodu na tebe, že máš jiný rozměr pneu. Dělám v tom už dost dlouho. :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: komisar

V dnešní době není problém přes počítač si zjistit jaké pneu tam máš mít dle TP

tím se policie na ulici vůbec nezabýva, pokuď ti nepřesahujou blatníky, a bohužel, policie má problém si zjistit pneu, v evidenci to prostě nemají, museli by jedině volat a to pouze v pracovní den od 7 do 15 na úřady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...