Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tak - a máme na světě medvídě


Medvěd

Recommended Posts

Předem bych chtěl předeslat, že tento článek je

a) oslava mé ženy Helči

b) pro silné nátury

Pro Ty, kdo se nechtějí tím elaborátem, ktrerý budu smolit, prokousávat až do konce, tedy shrnutí:

Pavlík i Helča jsou podle posledních informací v pořádku, Pavlík má momentálně 53 cm a 4,5 kg

Jak mnozí víte, dlouho jsem váhal, zda půjdu k porodu (až do dneška jsem totiž důvěřoval zdravotníkům a nechtěl jsem se jim plést pod rukama), ale pod tíhou Helčina přesvědčování jsem nakonec kapituloval a se svou přítomností na porodním sále jsem souhlasil. Dneska tedy Hela šla na běžnou gynekologickou prohlídku, po jejímž ukončení mi sdělila, že se k ní doktorka zastupující doktora, ke kterému Hela chodí pravidelně, nechovala zrovna šetrně. Nicméně že prý neobjevila nic závažného a tak jí objednala na další kontrolu v sobotu 30.12. (Hela měla v těhotenském průkazu termín porodu 27.12.). Už cestou domů si začala stěžovat na bolesti zad, které se postupně zesilovaly a stávaly čím dál častějšími - kolem 23 hodiny byly tak po 3 - 4 minutách. Protože jsem chtěl zabezpečit Helče maximální stasrostlivost, zavolal jsem sanitku (přijela opravdu co by dup) a frčeli jsme směr porodnice Motol. Tam Helče natočili nějaké snímky a řekli, že jsme tam příliš brzo a že máme jet domů. V té době jsem ještě doktorům důvěřoval, tak jsme se opravdu sbalili a jeli směr Letná. Od cca 1 hodiny mě Helča neustále prosila o masáž zad, že jí to opravdu hodně bolí, kolem půl třetí jsem usnul a v půl čtvrté mě vzbudil křik z WC, že mám volat znovu sanitku, že se to už nedá vydržet. No nelenil jsem, sanitku zavolal (opět přijela bleskurychle a dokonce i stejná posádka), nicméně došlo k tomu, že porod byl už v taklovém stádiu, že jsme rodili v sanitce před barákem. Já stál na ulici a pořipadal jsem si jako ten nejposlednější z posledních, kterej není pro svou ženu ani schopen zabezpečit klidný porod ve standartních podmínkách. Po té, co ženu sanitka převezla do Motola, jsem cca hodinu stál před sálem a doufal, že mi někdo z personálu něco řekne - kdybych si nezazvonil, asi bych tam stál ještě teď. Takhle mi sestra jen dala lístek, že se mi narodil opravdu Pavel, váha 4,50 kg, délka 53 cm a byl jsem poslán domů s tím, že návštěvy jsou od 14.00 a že si mám přinést ten poukaz, podle kterého jsem, měl být u porodu, že mi vrátí peníze

Zlaté české zdravotnictví - Rathe, kdyby ses mi dostal do pazourů, jsou z Tebe okamžitě minimálně 4 kusy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc GRATULUJI.

A to co se může stát v našem zdravotnictví je opravdu něco hroznýho.Klobouk dolů před Tvým klidem asi bych v té porodnici udělal pěknej rozruch ale jak to znám oni by se pak mohli k manželce chovat dost škaredě.Jenom nechápu jaké navštěvní hodiny,jednou jsi jeho otec a pro něj platej naprosto jiná pravidla.Mám 2 letého syna a do porodnice jsem mohl kdykoli i třeba o půlnoci a zůstat tam jak dlouho jsem chtěl.

Takže ještě jednou GRATULUJI k Pavlíkovi a ať jsou oba zdravý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc gratujulu!!!

Určitě jste si to všichni tři představovali jinak, je škoda, že to tak nevyšlo. Ale teď konečně máte Pavlíka u sebe a můžete mu vynahradit ten hektický vstup do života.

A jen Tobě - nenech si s*át na hlavu, někteří doktoři jsou dost gauneři, když se Helči nezastaneš Ty, tak nikdo!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Medvěde a Helčo, gratulujeme k Pavlíkovi a smekáme před tím, co jste uplynulou noc prožili. Narození mimča sice nebývá jednoduchou věcí, ale mysleli jsme, že poslední dobou se to doktoři snaží nastávajícím rodičům co nejvíc usnadnit a zpříjemnit. Vždyť je to jedna z nejdůležitějších chvil v životě všech tří. Tak snad už to teď bude všechno v pořádku. Nedejte se ! :) A už se na medvídě těšíme...

Jirka a Verunka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:super:super:super

Méďo, Helčo, gratulujuuuuu :D:D:D

Ad. zdravotnictví: je to děs běs, jsem už dvojnásobná teta a žádný z porodů nebyl v pohodě, druhá neteř začla přicházet na svět ve spojovací chodbě mezi porodními sály a byla u toho jen sestra....prostě hrozný, ale NAŠTĚSTÍ všechno dobře dopadlo..... pak je lepší soustředit všechny síly na pomoc mamince - člověk ani nemá pomyšlení na nějaké dohadování s personálem..... je mi to líto, ale je vidět, že máš supr ženušku Méďo, tak jí to teď hezky vynahraď a na rukou ji nos :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Velká gratulace celé medvědí rodince.

Ad průběh porodu: vzhledem k tomu, že máme dost podobnou zkušenost i my cca před měsícem, tak se taky trošku rozepíšu.

Martina měla 24. 11. ráno bolesti zad, tak jsme jeli do porodnice (já byl odvolán z práce). Tam ji natočili monitor, a řekli, že to ještě určitě není k porodu. Tak jsme jeli domů a já do práce. Celý den bolesti neustávaly, naopak se stupňovali, tak jsme v 21.30 opět dorazili do porodnice. Tam ji lékař opět natočil monitor a řekl, že nález je stejný jako ráno, že máme jet domů. To žena odmítla, že tam raději zůstane. Lékař odešel a nadále se starala porodní asistentka, která ji přijala na porodní sál (cca v 22.30). Proběhly nějaké standardní předporodní procedůry a ejhle v 1.05 byla Monička na světě. Lékař, který byl zavolán na šití se jen divil, že \"paní už porodila\". Tímto cestou musím velmi poděkovat velmi ochotné a vstřícné porodní asistentce.

Při čekání na ten monitor přivezli do porodice sanitkou jinou rodičku, která také dle monitoru neměla ještě rodit, nicméně jí bylo řečeno, že když ji přivezla sanitka, tak ji nemůžou propustit, ale musí si jí tam minimálně přes noc nechat (kdy nakonec porodila, nevím. Je tedy asi odlišný přístup v Praze a v Brně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ach jo, v me naivite me stale prekvapuje, ze je tohle mozny a zacinam chapat, proc byl strycek s tetou pred mesicem rodit ve vrchlabi, i kdyz jsou prazsky....a tvari se zcela spokojene......tak snad jen at jsou oba v poradku a vsichni tri si uzivejte to co prijde :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se připojuji k blahopřání a přeji k Tvé ženě a Pavlíkovi hodně zdraví a štěstí v životě. Medvěde, třeba Pavlík nechtěl přijít na svět normálně v nemocnici? Ale asi bude po tobě fanda do aut, tak si vybral porod v sanitce. Hlavně, že porod proběhl v pořádku a žena i dítě jsou zdraví. :super:superAle značka sanitky nebyla Peugeot. Uvidíš, co z něho jednou bude.:myslim:super:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...