Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

První pokuta v bodovém systému


kajvet

Recommended Posts

Tak jsem dostal první pokutu 1.000,- Kč v bodovém systému. Nezastavil jsem na stopce v 21:00h večer, odbočoval jsem do prava, z leva vidět 200metrů,a tak jsem jen přibrzdil - uznávám chyba. A hned vyjeli z poza rohu a majáčky a halt. Tak jsem se přiznal (přiznání polehčující okolnost), ale co se nestalo zjistili mi že mám 1 den propadlou technickou (kdyby mě na to neupozornili asi jezdím stále bez TK (jinak už ji mám hned druhej den jsem byl na STK) No tak tu TK mi prominuli, body mi nesebrali žádný a dostal jsem litr pokuty na složenku. A teď v tom našem českým bordelu - mám tu složenku zaplatit, co se může stát když nezaplatím -přeci jen jsou vánoce chci koupit dárky:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se bude tak 3/4 roku někde přeposílávat mezi úřadama, ty dostaneš několik upomínek (já teď dostal z roku 2005) až to skončí na finančáku a ty nedostaneš doklad o bezdlužnosti takže si neuděláš živnost dokud to nezaplatíš.

Teda todle platí pro velký města, malý na to mají čas a klidně to skončí exekucí.

Pokud to ale nechceš hrotit teď, nech to plavat dokud ti nedojde první upomínka (někdy na jaře) a zaplať to pak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ted sem našel ten papír.

Je od Magistrátu města Brna.

Cituji:

Výzva k zaplacení nedoplatků v náhradní lhůtě.

Podle ostavce bla bla bla

Při kontrole Vašich povinností v evidenci přijmů jsme zjistili, že jste ke dni 24.11.2006 nezaplatil následující pohledávky - pokuty podle zákona bla bla bla...

1. pokuta ze dne 21.10.2003 (:potlesk) v částce 500kč splatná 6.11.2003

2. pokuta ze dne 17.2.2005 v částce 500kč splatná 7.3.2005

...

bla bla číslo účtu

...nevyhovíte, exekuce...

Poučení: ... odvolání do 15 dnů od doručení...

------------------

Zkusím asi to odvolání ze srandy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych to tak viděl, že se nic nestane, když to zaplatíš v lednu (na zadní straně složenky máš poučení, do kdy máš zaplatit).

Co se týče toho finančáku, tak to je pravda, po nějaké době to předávají tam. No a pak se může stát, že tvému zaměstnavateli dojde výzva, že ti má srazit tuto částku ze mzdy (+ náklady na vymáhání) a nebo pokud budeš mít nějaký přeplatek na jakékoliv dani (pokud jsi podnikatel, tak třeba na DPH, pokud ne, tak např. na dani z příjmů FO pokud ti v práci nedělají roční zúčtování daně), tak ti to z toho přeplatku strhnou.

Teď mám tady případ jednoho našeho pracovníka, který má platit pokutu ve výši 2 000,- z 14.3.2002 (slovy: dvatisícedva) a k tomu 200,- Kč jako náklady exekučního řízení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no odvolani porad jeste je, ale to bys musel prokazat ze to bylo neopravnene, coz pochybuju. a kvuli litru bych to vubec neresil.

zaplat to urcite, takovehle \"zavratne\" castky nas stat umi vymahat celkem dobre. kdyby tam bylo tak 4 a vice nul navic, tak bych to neresil :D napriklad jiz zminovany financak, srazky z prijmu, pripadne davek nebo exekuce. a prodrazuje se to.

ale kdyz to zaplatis az v lednu/unoru, ono se to nezblazni...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážená paní doktorko,

Tímto se odvolávám proti výzvě k zaplacení nedoplatků. Tyto pokuty nemohu zaplatit, protože od doby udělených pokut jsem poněkud zestárnul (přesněji o 3 roky) a nemohu si tedy vzpomenout, zda tyto pokuty byly vůbec oprávněné!

V době první pokuty jsem měl vlastní auto teprve rok, a jako „zajíček“ v silničním provozu jsem si de facto dával velký pozor, abych nečinil přestupky, které by mohly posléze způsobit nemalou devalvaci v mé finanční situaci. Druhá pokuta se zdá být z období mrazů roku 2005. V této době jsem měl problémy s autem, přesněji řečeno s potenciometrem a senzorem hmotnosti a teploty nasávaného vzduchu. Auto se chovalo velmi divně a nezbylo, než navštívit místní autorizovaný servis. Auto bylo bohužel v servisu asi dva měsíce. Neměl jsem povoleno jezdit jiným autem, protože mé příbuzenstvo přisuzovalo tyto škody na voze mému stylu jízdy, ne stáří vozu (tehdy 14 let).

Chtěl bych Vás tímto tedy poprosit o zaslání kopie bločků a dalších případných důkazů, které by mně osvěžily paměť. Pokud ale byly bločky podepsané rád bych konstatoval, že jsem v době podpisu by ve stresové situaci, která u mě vyvolává nevolnost a zvracení.

Vzhledem k tomu, že řešení těchto pokut ještě potrvá nějakou (doufám krátkou) dobu a mezitím Vám asi nestihnu zaslat další dopis, rád bych Vám tímto s předstihem popřál klidně prožité Vánoční svátky a mnoho úspěchů a štěstí v roce 2007!

S pozdravem,

-----------------------------------------------------

Asi to nebude mít moc velkou váhu ale sem zvědavej co mě odepíše :)

[upravil dne 13/12/2006 Fusion]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, ja jsem dostal v Unoru 500kc pokutu.... prislo mi v zari, od celni spravy ze bych to jako mohl zaplatit, nebo bude exekuce... tak jsem to zaplatil.

a pro zmenu, jsem dostal v Cervenci pokutu za rychlou jizdu (1000kc) kterou jsem jestenezaplatil, tak cekam dalsi dopsi, ze bych to mohl zaplatit :D

jinak, finacak uz to neresi, ale dela to celni sprava.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale chlapci, takto se snažit obejít všemocný zákon č. 411 a i z.č. 361/2000 Sb. + 200/90 Sb. :D:D:D:D. Pokud na místě s pokutou souhlasíte a podepíšete složenku na místě nezaplacenou, tak si můžete přečíst na útržku, že proti pokutě se nelze odvolat. Něco jiného je to, když s přestupkem a nebo s výší pokuty nesouhlasíte. To se lze odvolat a to většinou řeší obecní úřad nebo magistrát. Záleží, kde máte vydaní ŘP a nebo trvalé bydliště. Jinak exekuční poplatek je 3000,-/Kč + další výdaje. Myslím, že slušnost se vyplatí.:myslim:myslim:myslim:myslim:myslim:myslim:myslim:super:super:papa:papa

[upravil dne 13/12/06 OK406]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kajvet: Klidně bych to zaplatil až po následující výplatě, je to asi dva roky, co jsem dostal taky litr (už nevim za co) a dopis mi přišel asi po půl roce, protože jsem jaksi zapomněl zaplatit a složenku někde ztratil. Bafnul jsem upomínku a prachy a už jsem byl na poště :D

Fusion: :D :D :D Třeba ti taky popřeje hezký svátky s tim, že chce prachy hned a bez výmluv :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

NO u nás sa to dá tiež zaplatiť trochu neskôr, oni sa až tak neponáhľajú na tej polícií s tými upomienkami.

Ale aj mňa vie nasrať taká stopka na ktorej je dobrý výhľad. To tam nemôžu dať značku \"Daj prednosť v jazde\"? A takéto vyberanie do štátneho rozpočtu stojí tiež za hovno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče platby, nech to klidně uzrát do první upomínky, nic tím neprošvihneš (třeba se na to i zapomene - i úředník může být bordelář - mě se to teda párkrát už stalo).

Jen mě zarazilo - projetí STOPky je bez bodů?

nebo jinak - pokud jsou za STOPku body, jakej paragraf Ti napsali jako přestupek, že Ti nedají bodíky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

paragraf už nevím,ale bylo to jen za tu STOPku.... A STK byla propadlá 21 hodin . Jo a dejchal jsem do balónku, ale s čistým svědomím, takže bez alkoholu... Taky jsem si říkal že litr je v pohodo v dnešní době a že mi neudělí žádný trestný bod mě sám policista upozornil! :mrk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To medved : JA se fakt zaplatit chtel a dokonce sem mel za to ze zaplatil :D no vypada to ze ne jedinyho ceho se desim ze nevim kolik si kty celnici pridaj za exekuci.

A aby toho nebylo malo tak mi dneska naparili mestaci petikylo za stani v jednosmerce v protismeru :grr ach jo ze prej nemaj mensi blocky nez pet set ze jim uz mensi nedavaj.:xvul

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...