Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

EGR a převodovka 2,5TD


poulmm

Recommended Posts

Zdravím všechny,mám dotaz, mám 2,5TD r.95 a špatně mi drží volnoběh a při zahřátém stavu to špatně chytá, prošel jsem snad už vše a dle jednoho odborníka už může dělat problém jen ventil na recirkulaci výfukových plynů EGR. Máte někdo s tímto zkušenosti, popř. jak zjistit,je-li špatný,opravitelnost atd?

Dále ještě jeden jednoduchý dotaz, jak se kontroluje hladina oleje v převodovce a jaký nejlepší olej při výměně do ní dát? Díky, zdarví Pavel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Takže ventil EGR opraven, resp. odstraněn a je po problémech. Jinak se jedná o ventil ovládaný podtlakem, je umístěný mezi sacím a výfukovým potrubím. Podtlak je vyvíjený elektrickou vakuovou pumpou, která je ovládaná řídicí jednotkou a to tak,že se zvyšujícíma otáčkama motoru zvyšuje podtlak a ventil se víc otvírá. Ventil má otvírat od 2,5tis otáček nahoru. Celé to slouží ke snížení oxidu dusíku ve výfukových plynech a zlepšení emisí. Já tedy ventil odmontoval a místo něj dal záslepku , taktéž i na vývod k výfukovému potrubí. Jinak k EGR ventilu se dostanete tím, že odšroubujete víko komory na sání, je umístěn na tom víku zespod. Výsledek je v mém případě ten, že se mi volnoběh ustálil, ve vyšších otáčkách motor dobře zabírá, protože není dušen výfukovými plyny a celkově lépe jede. Ale měl bych jednu prosbu, neříkejte to paní EURO4 :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...