Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

nákup přes e-bay


Kdo

Recommended Posts

Uvažuji do své 605ky implantovat xenon HID sadu H1, ale ceny v této zemi jsou dóóst nadsazené. Na e-bay jsem našel dost nabídek za rozumnou cenu, ale neznám ten mechanizmus objednávky, platby a všeho, co s tím souvisí. Moje otázka: má s nákupem přes e-bay někdo z vás zkušenosti, nebo už něco nakoupil?? Mohl by mi někdo pomoct??

[upravil dne 30.11.06 Kdo]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Ferin007

Nenakupoval, ale vím o lidech, co si tam kupovali nějaký věci (hlavně k navigaci). Myslím, že bez problémů. Na západě se tam nakupuje běžně. Pokud to ale má být nová věc, tak hledej nabídky s fotkama, abys viděl stav a originální balení.

Díky za info, myslel jsem spíš, jestli se nenajde někdo, kdo tam má už přístup, účet a umí obchodovat a dostat to do ČR.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Postup je nasledujici:

na kterymkoliv e-bay se zaregistrujes ( .de,.it,...) pokud nejsi ze zeme ke ktere patri domena (treba u .de ceska zasilaci adresa) zhruba do 14 dnu, spise drive ti prijde postou potvrzovaci heslo. To zadas a mas login a muzes nakupovat. Na domene. com se ti to asi nepodari, americani se tomu brani a registraci neprovadi. Je to ale jedno kde se prihlasis, login plati na vsech domenach.

Plati se vetsinou kartou (musi byt mezinarodni a embossovana, tzn. vystoupla cisla) a je potreba mit aktivni platby pres internet. Da se platit i prevodem(nekdy) ale to je drazsi, protoze platis poplatky (treba u KB kolem 800 :( ) dalsim resenim je mit ucet na PayPal a platit to pres nej, ne vzdy to ale prodavajici umoznuje. A nejsem si jisty, jestli PayPal ucet jde otevrit z CR.

No pak uz jen vyhrat aukci, zaplatit a prijde ti to domu, nebo na uvedenou adresu (ne vzdy ale prodavajici posila do zahranici) pokud jsi kovany v jazyce, jde to obcas domluvit :) A samozrejme, protoze lide jsou ruzni, obcas se muze stat, ze zaplatis a prijde ti prd, nebo i nejaky shi*.

Ale jestli ti to nekdo na sebe koupi....to by musel byt moc dobrej kamarad. Riziko, ze to neprijde, bude zbozi rozbite, nefunkcni tu je. No a toto riziko je na kupujicim :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

auto se nekupuje tak ze ti ho poslou postou i kdyz vyhrajes aukci musis si pro nej doject plati se na miste a samozrejme muzes na miste rict ne,pokud neodpovida stavu ktery byl popsan .

to Vvitty:prostrednika?to by asi ten prostrednik musel bejt padlej na hlavu nehlede ktomu ze by si dal takovou prirazku za riziko ze by veskera vyhodnost koupe po ebay byla pric.

Jinak k postupu zaregistrovat se muzes kdekoli [ja na anglickych .com ,.co.uk jelikoz nemcina take neni mou silnou stankou] napises odkud jsi atd. dale pak si zalozis ucet

na paypalu je dobre mit visu ci mastercard je opravdu velkou novinkou a vyvnikajci ze uz to lze i s ceskymi klony techto karet.Jelikoz ac jak sem psal u koupe auta je to jedno

protoze se penize davaj z rucky do rucky!!!!!!!! A NIKDY JINAK!!!!!!1 ani zalohu ci podobne figle , u malych veci je to genialni protoze pri pladbe neplatis absolutne zadny poplatek tedy pokud tvoje banka ma pladby kartou zdarma co snad vsechny maji.a je uplne jedno jestli platis do Astralie, Ameriky, Ciny ci kamkoli jinam je to proste jako by sji v tu samou chvili kdy sedis dima u kompu byl kuprikladu v LA a nakupoval v marketu.

[jediny poplatek co se palti je pry registraci karti v paypal je jednourazovy pouze na zacatku cca 1$]

Co se tyce nakupu aut doporucuju prihazovat pouze na soukrome nabidky ,tzv.Anzeige inzeraty autobazaru je pokud jsou zajimave dobre nekam ulozit naplanovat trasu a pote si udelat v tydnu cas objet si je za hranicema .

Zaverem je nutne dodat ze na nakup aut za hranicemi je dobre se orientovat na byvale zapadni staty evropy a clovek neprohloupy i kdyz nakup s dovozem a papirovanim vyjde stejne jako v cechach protoze servis jako v zapadnim nemecku ci rakousku se v cechach nikdy neprovadi specialne ma li auto novou technickou lze brat i starsi rocniky.

[upravil dne 2.12.2006 BobyD]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ssory radsi sem to zmenil ted sem vstaval an nak sem byl v razi:roll tak to berte jako prispevek pro pripady budouci:D

ale vpodstate to plati jelikoz xenony jsou pomerne drazsii zalezitost doporucoval bych dat si opravdu pozor na skore prodejce.

[upravil dne 2.12.2006 BobyD]

[upravil dne 2.12.2006 BobyD]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam kontakt na jednu firmu, ktera ma vedeni v Kanade a u nas prodava dily na auta, vim, ze je moznost se s nima domluvit i na nakupu z e-baye. Podle me je lepsi, kdyz ti to nekdo zkontroluje na miste a potom zajisti prevoz (vozi dily na auta z ameriky, takze tohle problem nebude...)

jestli chces, pisni mi na ICQ a dam ti mail... :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: BobyD

to Vvitty:prostrednika?to by asi ten prostrednik musel bejt padlej na hlavu nehlede ktomu ze by si dal takovou prirazku za riziko ze by veskera vyhodnost koupe po ebay byla pric.

hmmm, asi mam zname padle na hlavu.

co to tady placas o prirazce za riziko? za jaky???

delali jsme to tak, ze jsem si na ebay nasel CO chci koupit, nasel jsem si i prodejce, oni to zkoukli, rekli dobry, ja jim hodil prachy a oni to \"objednali\". kdyby prisel ****, je to muj problem, ne jejich. stejne jako by to byl muj problem, kdybych tam mel vlastni konto. coz bych si klidne zalozil, ale protoze vetsina lidi stejne neposila do Evropy (no, pri podminkach ceske posty se ani nedivim), tak jsem stejne potreboval prostrednika v US.... je to v lidech, asi mam lepsi pratele, nez ty, coz se pri tebou pouzitem stylu prispevku da pochopit.

jooooo, neco jinyho by bylo, kdybych jim rekl \"chci neco takovyhodle, sezente mi ho\". s takovou by me samozrejme poslali nekam....

navic auta tady pres ebay nikdo kupovat nechtel, mozna by stalo za to nejdriv cist, pak myslet a nakonec psat...

[upravil dne 2.12.06 Vvitty]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...