Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Instalace maznic do zadní nápravy na 309- ujištění


Dakaros

Recommended Posts

Ahoj! Teď o weekendu jsem se rozhodl, že je nejvyšší čaš osadit zadní nápravu na mojí 309tce maznicema a naplnit tukem. Jen bych se rád ujistil, že jsem zvolil správné věci.

Maznice jsem koupil asi obyčejný, celkem tři páry s 6mm, 8mm a 10mm závitem, myslím, že nejideálnější jsou ty s 6mm závitem! Na tom se asi moc zkazit nedá.

A koupil jsem si mazací tuk do ložisek: HEKRA LV2EP, to mi doporučil chlap v krámu, je takovej celkem světlej a hlavně, čeho se trochu bojím, je docela ztuhlej, asi nebude problém ho přes maznice prorvar, ale spíš mi jde o to:

Kolik toho tuku musim narvat na každou stranu a jak velkou silou vytlačim gufera?? To bych totiž moc nerad a mam takový zlý tůšo, že díky hustýmu tuku budu muset vynaložit velkou sílu, abych ho tam vůbec dostal a pak nepoznám že je to plný!

Proto prosím o radu. Děkuji moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno jsem dával kompletně předělanou zadní nápravu a při té příležitosti mi chlapík co to dělá řekl pár informací které mi ukázal přímo na rozebrané nápravě.

Vyhledej si pár posledních příspěvků...

Pokud tam tu vazelínu budeš dávat, tak bych asi vrtnul tři dírky. Dvě pro maznice a jednu kontrolní. Maznicema bych natlačil vazelínu a prstem na 3 dírce bych reguloval tlak. Pak zaslepit šroubkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím možná je to blbost pak mě zaražte, ale co kdyby jsi tu vazelinu nahřál, aby byla vláčnější, protože pokud by jsi ten tuk nahříval dojdeš k tomu, že ti rozměkne do tekutýho stavu, no a kdyby jsi tuk přiměřeně nahřál, netuhne zase tak rychle, aby jsi ho nestih do nápravy natlačit a určitě by šel natlačit mnohem líp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je to namontováno! Hurá!!! Osadil jsem to maznicema a lisoval jsem tam tuk dokud šel zlehka, pak tam v jednu chvilku šel dost ztuha, a tak jsem to nechal! Podle odhadu jsem nalisoval tak 175ml do každý strany, myslíte, že je to dostatečné?

Jinak po navrtání jsem do tý díry skoušel foukat a nic neucházelo, ani trochu. Co mě trochu zarazilo, tak dutý hřídele mam nalakovaný do černa, byly krásně naleštěný, bez známek koroze nebo ušpinění! Jen jsem myslel, že origo jsou nelakovaný a maji mít světlou barvu. Co vy na to???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...