Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Starter - 405


Sektor

Recommended Posts

Já jsem sice ještě se starterem u čtyřistapětky ještě nic neměl, ale řešili jsme jiný starter. Já bych to zkusil nějakým multimetrem, co měří ohmy, aby tam byl rozsah, co ukazuje i desetiny.

V okamžiku když to nejde, kontrolovat postupně cívku magnetu, odpor kotvy mezi uhlíky. Snad to nějak půjde udělat, aby se objevila závada a zároveň byl přístup, aby se dalo něco změřit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tatíkovo 405 1,9 diesel taky nechtěl startér točit. Taky jsme to řešili dost dlouho. A celkově pomohlo vyčištění starteru, nový uhlíky, očištění budícího kontaktu a i toho konektoru, rozebrání spínací skříňky v kabině a její vyčištení. Teď šlape na 100%:super

Nejlepší jak zjistit jestli je to starterem nebo elektrikou je vozit v autě metr drátu a když se pak někde stane, že nechce auto nastartovat, vyřadíš.......dáš klíček do polohy před startem .....a propojíš budící konektor s pólem baterky natvrdo tím kusem drátu. Pokud to chytne, tak je chyba v elektrice, pokud ne je špatnej startér.

Pokud je elektrika OK, tak při startu poslouchej, jestli startér cvaká.....=jestli se vytahuje a zatahuje ozubený kolečko startéru......pokud ne, tak je chyba v elektromagnetu (malej černej váleček na startéru) A pokud to v něm cvaká, ale startér se neroztočí, tak už může bejt chyba jedině v uhlících nebo je špatná část vinutí na motoru starteru.

Za případný hrubky se omlouvám:D

[upravil dne 22/11/06 Vopičí]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Vopičí

...

Nejlepší jak zjistit jestli je to starterem nebo elektrikou je vozit v autě metr drátu a když se pak někde stane, že nechce auto nastartovat, vyřadíš.......dáš klíček do polohy před startem .....a propojíš budící konektor s pólem baterky natvrdo tím kusem drátu. Pokud to chytne, tak je chyba v elektrice, pokud ne je špatnej startér....

Na to nepotřebuješ ani metr drátu, silové stálé plus je na startéru hned vedle, tak to jde propojit třeba klíčem, šroubovákem, čímkoliv. Akorát je třeba dávat pozor, abys neškrt o něco ukostřeného...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Sektor

Kdyz jsem ho prilozil na baterku a kablem zkousel ... jede ... ale 30x a pak zase nic .... zatrepu s nim - jede , 10x startnu a nic ... pak treba nejede wubec , necham ho stal 3h , zatrepu starterem a jede ... ujedu par metru , starter je zase KO :o)

servus dríči,

skúšal si vyčistiť tie male medzery medzi medanými plochami ostrým úzkým nožom? Tie je treba vždy očistiť= oškrábať.

Celý postup čistenia kotiev rotora je zoberieš najjemnejšší brúsny papier a opatrne utreš zoxidované plochy zberača kotvy aby nové /podotýkam / uhlíky dopadali na ne a mali kontakt. Potom vyškráb tie medzierky a musí to šlapať. Bude to len zaoxidovane. Ak je medzi tými plochami napadaný uhlík vytvýra skrat a opačné póly potom nedokážu roztočiť kotvu rotora. Ak to očistíš tak vznikne plus pĺ na jednej strane a ínus pól na duhej strane a rotor sa roztočí. to je všetko.

čafte fšetci

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

mi to dělalo taky.. Dal jsem to do Bosh servisu, měl jsem hlavně sjeté uhlíky a vydřenou kotvu, ale to nebylo to hlavní.. Tvrdili že ložiska jsou ve startéru OK a že těma to určitě není.. No ale chtěl jsem je vyměnit, tak je vyměnili a BINGO, startuje krásně.. I když tvrdili že to URČITĚ ložisky nebude.. Jenomže když máš v ložisku i malou vůli, tak se při startu startér díky i miniaturni vůli vzpříči, není v ose a nemá sílu točit..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...