Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Proč zamykat 405?


M.a.R.i

Recommended Posts

Mám P405 rv93 sedan. Nedávno se mi zbláznila dálka a auto se začalo samovolně zamykat,odemykat, podle nálady, tak sem to řešil odpojením baterky. Ale 2x se mi auto zamklo, poprvý ve Strakonicích na pouti, klíčky sem měl samozřejmě vevnitř se všema věcma, polil mě studenej pot a nevěděl sem co mám dělat, tak mě nakonec napadlo jí zkusit vyháčkovat, i když sem tomu dával tak 1%šanci. Ale světe div se, vzal sem silnější drát, ohnul, 2x sem projel pod gumou a vyháčkovájno, trvalo mi to asi 20s a to sem zkoušel vyháčkovat svojí bejvalou škodovku a to mi to trvalo dýl!! Podruhý se mi auto zamklo u stojanu LPG, super místo a navíc klíčky zase v autě. Vyháčkování se mi nepovedlo, neboť sem nenašel vyhovující drát, tak sem zatáhnul za spolujezdcovo dveře, zaklínil je kleštěma, a přes vzniklou mezeru sem prostrčil drát a odemnkul si. Jsem totální nemehlo,tak mě překvapilo,že to šlo tak lehce :myslim, myslel sem,že když to auto není tak starý a původní cena nebyla zrovna malá,tak bude aspoň nějak zabezpečený,ale tohle? To se do ní dostane každej trouba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do novějších modelů se dělal kryt zámků, si to tak domontuj. Nebo si ho vyrob. Dosáhneš tím jediného - že to možná 1% zlodějů, které se ještě vůbec namáhají s nějakým vyháčkováním, stejně jako 99% jejich kolegů vezme taky tu dlažku, když se jim to nepovede vyháčkovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, možná proto, že tam byla ta noname dálka, tak jim asi ty kryty při montáži vadily a pak je zapomněli namontovat, když ses tam dostal tak lehce...:myslim

Mě dneska taky polejval pot, páč jsem chtěl odvézt přítulku do práce a auto si před nastoupením (nastartované) začalo samo zamykat a odemykat, pak nám takhle blblo celou cestu na Mělník. Stačilo přejet nějakou větší nerovnost a začalo znova (většinou nakonec zamklo). :grr

Mrknu na dráty ve dveřích a na přijímač ve stropě, pak písnu...:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 měsíců později...

Jak píše oddie ... dělalo mi to taky ... Jednou v zimě jsem nastartoval, zavřel auto a šel škrábat sníh a led ze skel, a když se po 5ti minutách chci dostat dovnitř, vezmu za kliku a cvak ... auto se zamklo a na svazku v zapalování všechny klíče i od bytu ... zazvonil jsem na sousedy, dali mi drátěný ramínko, ze kterýho jsem si udělal skobičku a tradá ... 405 je dost mizerně zabezpečená a i spínačka je venku coby dup ... bohužel, ale zase kdo by dneska kradl tyto auta ... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi to dělá víc aut jak tak koukám, myslel jsem že případ kolegy z práce je ojedinělej a vidím že zdaleka není, taky si nastartoval v zimě asi 3 roky starý Mondeo a šel škrabat okna, najednou cvak a bylo zamčíno, klika že to neměl domu moc daleko tak ho jinej kolega odvězl pro druhý klíče:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: goodfeel

Mam otázečku.Koukal sem na strop že tam snímáč na dálku k centrálu mám ale od předchozího majitele už ke me dálka nějak nedoputovala.Tak by mě zajímalo kde by se to dalo obědnat bo splasit za naky rozumny penizky a kdyztak zakolik :)

Zkus oddieho... Jinak centrál tam máš a chybí ti jenom dálka a infra spínač - pochopil jsem to dobře??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: goodfeel

Mam tam cenral a i to infra cidlo tam je.Kuchnul sem ten tmavej plast u sibru a pod tim je ligika i cidlo takze me chybi vlastne jen neco cim to na dalku zamcit a odemcit.Pokud teda jeste neni nekde naka haluz v elektrice ale to uz bych si opravil takze proste jen ten ovladac na dálku :)

u toho infra vestropě je štitek s čislem , je tam?

býva to přilepene na tom tištaku

[upravil dne 8/7/07 Pe.Tr]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to sundej komplet, vypačiš plexi stropniho světla a pod nim jsou dva šroubky torx snad 20 , a pak ti to cele pujde vyndat ten štitek byva nalepeny z vrchu na tištaku ,podle toho čisla ti udělaji v peugeotu vysilač-klíč ,ale počitej ta 2500-3000,- , to si fakt kup nějaký universal , a nebudeš v tom za takove penize a navic nebudeš muset s DO tak miřit. Infra funguje tak na 2metry a nesmi mezi vysilačem-kličem a přijimačem-černa skorokoule na stropě, nic být.

ja to nahradil alarmem s DO a vyšlo mě to na cca 2500,- a pohoda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...