Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prevodovka


vlado1

Recommended Posts

Tento piatok sa mi zialbohu rozbila prevodovka:( . Zhanam nejaku jazdenu samozrejme funkcnu.Neviete mi poradit?? Je to model BE1 spiatocka vedla jednotky, P 405 1,9D 51kW,1989. Kolko sa asi pohybuju ceny?? A je velky rozdiel medzi prevodovkou benzinu a diesla? A je nejaky rozdiel v prevodovke medzi starsim a novsim modelom?Ak ano da sa to aj nejako upravit? Alebo mi ostava zohnat presne z takeho modelu.....Prosim poradte, alebo ponuknite .....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No rozdil je podle mě v převodových poměrech.Příklad: na 1000ot/min jedeš s benzinem třeba(GRI)převodovka B3E na patej stupeň cca 35km/h a u chrochťáku je to kolem 40km/h až 42km/h,,,tak praví moudrá kniha Jak na to......

A oprava zaleži na tom jakej problem tam je?????

Jo a model převodovky BE1 má zpětnej chod vedle jedničky přes pojistnej kroužek a nověší typ je BE3 ma zpetnej chod proti 5tce.........:):papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diesel bez turba ve 405 při 3000ot na pětku jede 108-110km/h. Takže že by jel při 1000ot 40-42, tak to je kravina. To platí pro TD, ne pro D - a D bez turba s touhle převodovkou to auto neutáhne.

Rozdíl mezi starou BE1 a novější BE3 je v řazení jedničky, a vypínací páce spojky - tudíž jde místo té staré BE1 namontovat tu novější BE3 se zpátečkou proti pětce, a dát příslušné spojkové ložisko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě se osobně taky v pátek podělala převodovka!Nelze zařadit 3ka a 4ka.Jede to na 1,2,5 a zpátečku.Nevím jak náročná by to byla oprava,ale asi bude nejlepší ji zrovna vyměnit za jinou.

Opět se zeptám na to co by tam mohlo jít???Mám 1,9SRI 88kW rv 1991.Řazení zpátečky je proti 5ce.Tedy jesli jsem dobře četl,je potřeba sehnat převodovku BE 3!?!?!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neříkej typ motoru !! Pokud je to BE3 tak se dávala už do 309 jen budeš muset popřehazot páky od lanka spojky ( přítah odtah)výskyt i v citrákach BX 1,9d ,1,9 td. Sám sem se natrápil na jaře jsem ji prorazil., ale pokud nejde jen zaředit tak je něco vyvlíklího uvnitř sám ji mám jsou jen drobné rozdíly u takové páky ke které se chytají kosti od rajčáku tu budeš muset vyměnit jinak budeš řadit šikmo . Neznám univerzálnější převodovku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně naopak, říkej typ motoru! Protože jiné motory mají celkem pochopitelně jinak dlouhé převody, takže bys taky klidně mohl splakat nad výdělkem. Ono to BE3 o převodovce říká prakticky jen to, že je pětka přazená dozadu - o samotných převodech, natož pak umístění v autech vůbec nic!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to ja neviem presny typ motoru.Viem len ze to je 1,9 51kW, starsi model.Neviem ci vam to pomoze ale Vakuova pumpa je umiestnena na prevodovke a jej pohon je cez remen. Mne rychlosti idu radit v pohode len obcas sa ozyvali cudesne zvuky...auto je pojazdne len mi vytiekol vsetok prevodovy olej. foto mojej vybratej prevodovky su na www.peugeot405.szm.sk . Mozem zohnat prevodovku ale do benzinu 1,6i a nejako to popremianat ....ale neviem ci to bude mozne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...