Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

kde je chyba?


jarous

Recommended Posts

mám pežotku 309 (1,4l) a když jedu do zatáčky a zrychluju (rychl.stup. 1,2,),tak se mi z přední nápravy ozývá silné rachotání. Mě to připadá jako by bylo nějaké ložisko v tahu, ale o autech vím jen kde maj motor a kam se leje benzín. Poraďte prosím

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžko podle termínu \"rachotání\" rozpoznat o jaký zvuk se jedná, ale kromě ložiska to může bejt i polosa ( zvuk má nižší frekvenci než ložisko, ale je víc \"citelný\" a někdy i rozvybruje řízení - záleží na stupni opotřebení)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové když to tak řeknu je to k posrání. Proč jdou poloosy, čepy, uložení, tlumiče a ostatní věci do háje? Myslím si, autíčka za to nemůžou, protože když člověk jezdí po našich silnicích nemá možnost udržet auto v pořádku. Není to normální ježdění ale slalom mezi dírama. Jedno se opraví a za chvilku děláš další a za to chtějí p. ručení a dálniční poplatky??? :mad: Někdy mi příjde, že si z lidí dělaj legraci koš?ata.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Tom1 Pravdu díš chlape. Tady už se skoro nedá realizovat taková ta pohodová jízda, kde se v klidu položíš do sedačky a budeš si to užívat. Už sem si tak nějak zažil, že musíš mít voči furt navrch hlavy, kde na tebe vybafne nějaká díra nebo šutrák na silnici. Je to k posrání. Budu-li to brát teoreticky, tak tím, že platíš silniční daň a dálniční poplatky si vlastně pronajímáš veřejné komunikace. A jak se ti něco díky špatnýmu stavu komunikace zesere na autě, nemáš žádný odvolámní. Kámoš takhle zničil felinu a jak to dopadlo? A? si stěžoval, kde chtěl všechno k hovnu. Jediná rada - odjebat se od?ialto...:mad::mad::mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Z pohodový jízdy tě vytrhne strašná rána jak v zatáčce na plnej vletíš do pasti na mamuty, prásk prásk a něco se urve, když máš štěstí je to \"jenom\" silentblok, nebo čep. Když náš smůlu a 250nm krou?ák, tak si sešrotuješ přední nápravu.

Naposledy památná věta, to jste měl předpokládat a přizpůsobit rychlost stavu a povaze vozovky...... Kurv... když je sucho krásně a čisto a nějákej total trotel udělá novej koberec jenom do zatáčky. Nebo jako posledně nechá semtam nějákou značku na silnici, protože to už nechtěli v pátek všechno sklízet.....

strašně rýcho sa odjeba?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam 309 a mel sem ten samej problem --- silenej kraval jakoby vod kola

poprvy mi to zaclo delat na dalnici pri 140,byl hrozne vlhkej vzduch a nekde i prselo a to byl ten duvod --- mel sem totis prasklou manzetu a dostal se mi tam asi bordel a taky us tam bylo malo vazeliny

druhej den mi to zas nedelalo as tak po hodine ale ty intervaly se furt zkracovaly.

Vymenil sem manzetu namazal a vycistil kloub na poloose a ted je vse vpohode ---

[Editován dne 11/7/03 drtikols]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taktak, moje poloosa má stejný problém. Začalo to nejprve po ujetí nějakých km, jakoby drhnutí. Časem už po pár kilometrech. Pak už to i pískalo a vrzalo. V obou manžetách dírky, jedna prodřená od pásky a druhá v záhybu. Vzal jsem vazelínku do stříkačky a napustil do každý tři, čtyři celý. Zvuky zmizely, jenomže výměna obou manžet a vyčistění kloubů mě stejně čeká co nejdřív, protože mi to stejně v záběru doprava pořád chroupe. Navíc co je horší po zahřátí začne vybrovat řízení. Myslíte že to odstraním vyčištěním ? To je asi ztráta času a nervů, já bych to viděl na GLOGARa, co vy na to.

.. silnice jsou vážně na koko?, dojebane je to tu porjadne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 10 let později...

U P309 jsem měl podobné zvuky, a stačilo dotahnout torzní stabilizator, který má tý polose matici od tý tyče stabilizatoru. měl jsem obě matice povolený.

Kromě toho že byl kyneťák taky v háji :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...