Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nový Fiat Scudo, Citroen Jumpy a Peugeot Expert


Tornado

Recommended Posts

Spolupráce mezi koncernem PSA Peugeot Citroen a koncernem Fiat na poli užitkových vozů funguje úspěšně dlouhá léta. Obě společnosti pracují společně a každá přináší část technologie. Tím se výrazně snižují náklady na vývoj a výrobu a všichni tak mohou nabídnout vozy za velmi dobré ceny.

Po nedávném představení velkých dodávek Fiat Ducato, Peugeot Boxer a Citroen Jumper přichází na řadu i segment menších užitkových vozů.

Fiat Scudo, Citroen Jumpy a Peugeot Expert byly představeny veřejnosti. Malé vozy budou sdílet podvozky, výbavy a motory a odlišovat je bude hlavně rozdílný design čelních částí a pár detailů. V nabídce budou dva rozvory a dvě výšky. Dále několik karosářských verzí s vnitřním objemem nákladového prostoru až sedm metru krychlových a nosností od 1000 do 1200 kg. Nebude chybět verze pro převážení až devíti pasažérů.

O pohon se budou starat naftové motory HDI. Základem bude agregát 1,6 HDI o výkonu 66 kW (90 k) následovyný dvoulitrovými motory o výkonech 88 kW (120 k) a 100 kW (136 k). Benzín bude zastupovat také dvoulitr, ovšem o výkonu 103 kW (140 k).

V nabídce výbavy nebude chybět ABS, sada airbagů, klimatizace, tempomat, ESP a mnoho dalšího. Vozy budou společně vyráběny ve francouzském závodu v Sevelu a na trhu se objeví na počátku příštího roku.

Zkopirovano z autorevue.cz.

post-0-14109594997973_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...