Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

205, 1.4 Junior, 1989, švýcarsko


Lachim

Recommended Posts

Čau,

zlobí mi Peugeot 1.4 Junior, r. v. 1989, dovezený ze Švýcarska. V TP je 44kW. Potřebuji poradit, tak se obracím na Vás kolegy motoristy.

Problém mám s autem ten, že za studena motor nedrží otáčky a je silně kouřivý. Při přidání plynu vychází černý dým se sazemi.

Motor olej nežere. Voda v něm také není. A to by kouřilo bíle. To kontroluji. Svíčky jsou 500 km nové. Za tepla motor běhá super. Tichý chod, nechá se vytáčet, plynule narůstá výkon bez jakýchkoli mezer. Spotřeba se pohybuje mezi 8 - 12l/100km po Praze na krátké vzdálenosti (max 15km). Mimo město lze jet za 6l/100km. Motor má najeto 146 000 km.

Mám podezření na automatický sytič nebo co to tam je a na lambda sondu. Prosím, poraďte mi, co s tím mám dělat. V létě mi to tolik nevadilo protože se to ohřívá ochotně a rychle ale teď v zimě to bude dost problém. Vlastně téměř nepoužitelné auto. Každopádně to něco, s čím je problém nebude ještě úplně total zničené protože občas (tj., 1x za 10 studených startů) to točky docela drží. Akorát že to jen do chvíle, než se trošku zahřeje a přidám plyn. Pak to opět nemá volnoběh, dokud to není řádně zahřáté. Nevím, zda to s tím může souviset ale v létě se mi velmi často zapíná sahara. A to i ve chvílích, kdy bych řekl, že to rozhodně nemá cca 85 - 95°C. Takže jestli to může třeba také způsobovat nějaké teplotní čidlo, pokud to něco takového má. Akorát, že nevím, kde bych to čidlo měl hledat.

Jinak s 205 jsem spokojený. Dobře se řídí, supr výhled, nikde nic nerezne (celý život stál v garáži), nic nevrže, je to poměrně tiché autíčko (tak do 100km/h). A kupodivu se v tom dá i leccos odstěhovat. Když sklopím sedačky, je tam místa haba kuk:)

Děkuji za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...