Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recepty a vše co se týká jídla (a králíků) :)


Radek Hurvajz

Recommended Posts

Tak jediná uprava králíka krerou jsem do sebe dostal je králík alá čína :super

Nejdřívse to zvířátko klasicky upeče na pekáči, potom se obere masíčko,který se pokrájí na malé kousky a doladí se to na pánvičce a tam už záleží na každým co si do toho přidá(koření,zeleninka) s hranolkama je to super :super:D

Jinak pečenej králík: fuj hnus je to suchý \"a už ani pinďa to nežere\" :D :D :D

[upravil dne 3/11/06 BOSSCZ]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak treba jsem nasel todle.... by mohla bejt docela mnamka :aut

Potřebujeme: 1 králíka, 6-8 stroužků česneku, sůl, pepř, 100 g slaniny, bílé víno, 2-3 lžíce másla.

Na nádivku: králičí vnitřnosti, 250 g šunky, 3 brambory, 10 žampiónů, lžíci másla, sůl, pepř, petrželku.

Vnitřnosti umeleme se šunkou, přidáme dva nastrouhané brambory a jeden nakrájený na kostičky, plátky na másle podušených žampionů, ochutíme solí, pepřem, petrželkou.

Králíka uvnitř vytřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a naplníme nádivkou. Zašijeme, obložíme plátky slaniny a na másle pečeme v troubě doměkka. Během pečení podléváme vínem a přeléváme vypečenou šťávou. Podáváme s brambory.

zdroj: http://trekie.sinister.cz/cookbook/recept/kralik-na-cesneku-s-nadivkou/

[upravil dne 3.11.2006 Blizzard]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: barenst

Do jakeho stari kralika je jeste maso pozivatelne ?

No asi je to jedno, táta když má chovného samce tak když ho klepne tak mu tak 4 roky jou určitě, ale to pak z něj udělá výbornou paštiku, nebo nějaky mletý karbanátky. Maso jako takový by asi bylo tuhý:aut:aut:aut:P:P
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Králík - slintající soused

Ingredience: 1 králík, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce rajského protlaku (lze nahradit kečupem), tymián, sůl, pepř, 1-2 lžíce mouky hladké, 1/2 l vývaru nebo vody, petrželka

Postup přípravy: Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a do tuku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, po chvilce rozetřený česnek a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Rozmícháme, přidáme protlak i trochu kečupu a tymián. Na tento základ vložíme porce králíka, ještě lehce posypeme tymiánem a pokapeme kečupem. Dáme do trouby, obracíme a lehce podléváme. Pečeme do měkka, vzniklou omáčkou přelejeme porce na talíři a posypeme petrželkou.

Podáváme s vařeným bramborem. Při pečení velmi voní, takže hlídáme a slintajícímu sousedovi nezapomeneme dát ochutnat!

Vynikající, mohu doporučit:aut:aut:aut A hlavně je to zase něco jinýho naž klasika:D

[upravil dne 3/11/06 Radek Hurvajz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší masíčko je od cca 5.měsíce dokolika, to je různé. může být i pětiletý a vůbec se to nepozná, když je dobře naložený. Záleží na plemenu. Aby maso králíka nebylo suché, tak se k němu přidá kousek bůčku a je to lepší. On je králík totiž \"bílé maso\" a je to dietní maso. Dobrý králík je taky na víně a to tak, že králíkovi se dá napít vína, aby se pěkně víno dostalo za pomoci krve do celého svalstva tedy masa. To je něco jiného, něž ho jen polít při pečení. Špatný není taky králík nakyselo. Vynikající.:super:super:super Mňam

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: OK406

Nejlepší masíčko je od cca 5.měsíce dokolika, to je různé. může být i pětiletý a vůbec se to nepozná, když je dobře naložený. Záleží na plemenu. Aby maso králíka nebylo suché, tak se k němu přidá kousek bůčku a je to lepší. On je králík totiž \"bílé maso\" a je to dietní maso. Dobrý králík je taky na víně a to tak, že králíkovi se dá napít vína, aby se pěkně víno dostalo za pomoci krve do celého svalstva tedy masa. To je něco jiného, něž ho jen polít při pečení. Špatný není taky králík nakyselo. Vynikající.:super:super:super Mňam

Jééé, to by pak bylo v králíkárně veselo, ostatní králíci by si taky určo trochu dali, a pak by si zvykli a nic jinyho by nepili:aut:aut:aut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Blizzard

tak jestli ten recept nekdo zkusi tak pak napiste jak je vam po tele... :D

.... doufam ze Aluška pect kralika nebude ... je peknej a byla by ho skoda:D:D

Ne, ne, ne, ne, Beníčka rozhodně nikdo péct nebude :D :D . Chudák, ten kdyby uměl číst, tak by mu tady z toho stály chlupy hrůzou :D .

post-0-1410959494472_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Radek Hurvajz

Tak tady mužete psát své recepty na chutné dlabance:D:D:D:D

Třeba králíka na hermelínu:D:D:D:D

To sem zvědavej kdo bude první:D:D:D:D:aut:aut:aut

[upravil dne 3/11/06 Radek Hurvajz]

:myslimMyslím, že není špatné téma a tímto bych chtěl poděkovat Radkovi Hurvajzovi za toto téma a stránku:super. Naopak je to poučné a hodí se \"doživota\". Na toto téma by měli mít největší příspěvky členky P-clubu. Třeba některá ná recept na králíka alá Peugeot. :D:D:D:D: Přeji dobou chuť a netrap te králíky v mrazáku, kde je jim zima, ale vypuste je do pekáče, kde se zahřejou. Králík má raději teplo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Aluška

Původně zaslal: Blizzard

tak jestli ten recept nekdo zkusi tak pak napiste jak je vam po tele... :D

.... doufam ze Aluška pect kralika nebude ... je peknej a byla by ho skoda:D:D

Ne, ne, ne, ne, Beníčka rozhodně nikdo péct nebude :D :D . Chudák, ten kdyby uměl číst, tak by mu tady z toho stály chlupy hrůzou :D

Toho by byla škoda na pekáč. Ten by se na pekáči ztratil.:D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Aluška

Původně zaslal: Blizzard

tak jestli ten recept nekdo zkusi tak pak napiste jak je vam po tele... :D

.... doufam ze Aluška pect kralika nebude ... je peknej a byla by ho skoda:D:D

Ne, ne, ne, ne, Beníčka rozhodně nikdo péct nebude :D :D . Chudák, ten kdyby uměl číst, tak by mu tady z toho stály chlupy hrůzou :D .

JJ Beníček je krásnej, ale polepši se s fotkama, sem patří takovýhlekralik_knedlik_zeli_pivo.jpg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: OK406

Původně zaslal: Radek Hurvajz

Tak tady mužete psát své recepty na chutné dlabance:D:D:D:D

Třeba králíka na hermelínu:D:D:D:D

To sem zvědavej kdo bude první:D:D:D:D:aut:aut:aut

[upravil dne 3/11/06 Radek Hurvajz]

:myslimMyslím, že není špatné téma a tímto bych chtěl poděkovat Radkovi Hurvajzovi za toto téma a stránku:super. Naopak je to poučné a hodí se \"doživota\". Na toto téma by měli mít největší příspěvky členky P-clubu. Třeba některá ná recept na králíka alá Peugeot. :D:D:D:D: Přeji dobou chuť a netrap te králíky v mrazáku, kde je jim zima, ale vypuste je do pekáče, kde se zahřejou. Králík má raději teplo.

Musí vydržet do neděle, pak ho zahřeju že na to nezapomene, mňam:aut:aut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: Aluška

Původně zaslal: Blizzard

tak jestli ten recept nekdo zkusi tak pak napiste jak je vam po tele... :D

.... doufam ze Aluška pect kralika nebude ... je peknej a byla by ho skoda:D:D

Ne, ne, ne, ne, Beníčka rozhodně nikdo péct nebude :D :D . Chudák, ten kdyby uměl číst, tak by mu tady z toho stály chlupy hrůzou :D .

JJ Beníček je krásnej, ale polepši se s fotkama, sem patří takovýhle

Ta moje fotečka je hezčí :aut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...