Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

CD changer 6xCD - údržba?


kajvet

Recommended Posts

jaky CD? originalni? paleny? na jakych nerovnostech?

vzhledem k ulozeni mechaniky toho prehravace, kde neni pouzito zadne extremni tlumeni hlavy to logicky delat bude. kdyz ti to udela pri prejeti diry v silnici, je to normalni. jestli to dela i pri jizde po dlazbe, tak bych premyslel o vycisteni...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Su cistiace CD, ale podla mna za nic nestoja, najucinnejsie je to rozobrat a vycistit mechaniku od prachu a opatrne sosovku nad laser. diodou izopropylalkoholom. Skakat to ale bude aj tak, ak najdes dostatocnu jamu na ceste.

Mne pomohlo aj dostatocne upevnenie menica(nie originalneho), podlozil som ho molitanom a dobre utiahol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co se tyka palenych, zalezi jakou mas mechaniku na vypalovani. treba starej TEAC umi super vec, zpomalit vypalovani na 8x a zesilit intenzitu paprsku, takze pak je stopa lepe citelna a CD neni tak citlive na otresy, jako kdyz palis 50x speed. to ze originalni preskakuji mene je prave hloubkou stopy, takze mechanika lepe drzi hlavu ve stope. pamatuju nektera palena cd, kdy stacilo strcit do stolu a vez se poroucela... taky zalezi na povrchu CD.

co se tyka cisteni, cistici CD jsou vyhozene penize. jestli to chces cistit, tak vyndat CD, odpojit, opatrne rozebrat a vycistit optiku. NEZNE!! a necim, co nepousti chlup. idealni je pouye ofouknout balonkem na cisteni optiky fotaku. uvidis, jak se to zlepsi.

samozrejme uplne to neodstranis nikdy, velkou nerovnost (naraz) ta hlava nemuze ustat. tohle je odstraneno na novych changerech, kde je vevnitr vyrovnavaci pamet. neodstŕanilo to samozrejme problem s preskakovanim hlavy, ale protoze changer ma nacteno dopredu (1-2s), tak se stihne srovnat driv a nepoznas to.

[upravil dne 22.10.06 Vvitty]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V nekterych pripadech je na optice povlak a ten odstranis pouze cistici kapalinou.Hlavne v aute,kde se prasi vic nez doma a jestli tam kouris tak je tam 100%.Urcite ti to ale nevyresi na 100% preskakovani.Je to o ulozeni changeru a taky jestli ma vyrovnavaci pamet nebo ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...