Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ventilátor-ovládání rychlosti


rodov

Recommended Posts

Zdravím všechny,

u Peugeota 205,bylo ovládání ventilátoru vyvedeno vypínačem(zapnuto-fouká na nejvyšší rychlost,nedají se měnit otáčky a nebo vypnuto).Po rozdělání krytu tohodle ovládání jsem zjistil,že tam chybí potenciometr,který ovládá rychlost.Na vrakáči jsem koupi celý tenhle modul,připojil ho na stávající konektor a ventilátor se ani nehne.Pokud zapojím vypinač,tak běží.Koukal jsem na ventilátor,tam jsem nějaké další ovládání nenašel,pokud není někde z shora.Nemáte někdo zkušenost co by to mohlo dělat? Dík.:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: oddie

V tělese topení je regulační tranzistor, ten bude v pr... Ten potenciometr pochopitelně není zapojen přímo do série v motorem větráku, to by nevydržel.

Oddie,

prosím tě, mohl by jsi mi upřesnit, kde přesně to je? Jak těleso topení, tak kde na něm se nachází ten tranzistor. A jak se k tomu dostanu..Přestalo mi to fungovat, tak jsem v rychlosti nabastlil jen přepínač zapnout/vypnout... A nevím kde to mam hledat.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To už si bohužel nepamatuju, musel bych to vidět. Vedou k tomu dráty - jeden ten tlustý od samotného větráku k tomu vede přímo, a ten modul má 4 pólový konektor. Ale kudy k tomu v autě fakt z hlavy nevím, naposled jsem to vyndaval z několika samotných těles topení, které jsem vyhazoval, takže si ani nepamatuju, na které straně by to mělo být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím Tě,

koukal jsem se tam,ale podle Tvého návodu jsem to nenašel.Mohl by jsi to specifikovat přesněji kde to je.Jestli je to na levé straně(řidičova) ,anebo na pravé straně.Je ten hliník vidět a nebo je to zastrčený až pod přístrojovkou(rozdělání palubky).Nejlepší by bylo foto,ale to asi nedopadne.Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny,

tak už mám ventilátor opravený,funguje tak jak má.Tranzistor jsem našel,je tam pěkně schovaný,rozdělání taky nic moc.Největší překvapení na mě teprve čekalo,tranzistor po přeměření byl v pořádku.Chyba byla v přinýtování tranzistoru,mělo to špatnou kostru takže pořádně přinýtovat(rozklepnout) a pro jistotu ještě propájet.Pak jsem už jen na zkoušku připojil a už fungoval,takže smontovat dole a vyměnit celý modul ovládání topení,ten mi tam chyběl.(potenciometr + mechanické ovládání).Ještě jednou dík za odpovědi,jinak bych to dohromady nedal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to ti blahopřeju, já jsem se v tom o víkendu taky hrabal, pomáhal mi Oddie, ale tam kde měl být ten tranzistor, byla jen záslepka a tranzistor jsme vůbec nenašli... Asi mam nějakýho divnýho peugeotka, takže tu regulaci asi budu muset udělat celou znova...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...