Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 106-startování,klepání v motoru


n-i-o-1

Recommended Posts

Zdravim,mám Peugeota 106 1,5 D rv 2000,jsem s nim docela spokojenej,ale nejak mi nechce startovat,když je v noci pořádná zima,někdy to nastartuje bez problémů a někdy až z kopce:),v servisu jsem s tim byl motor proměřili-svíčky žhavení všechno prej v pohodě,ale výseldek žádnej,kromě toho,že jsem byl o 1500 kč chudší:)a potom ještě když dám volnoběh tak sem tam jako by něco klapalo když zmáčknu spojku zmizí to,v servisu nejdříve že je nějaká voda nebo nečistota v motoru a potom že prý potřebuje vyměnit celá spojka tak já netušim..:))Děkuji za odpověď,ptám se touto cestou protože se servisama nemám moc dobrou zkušenost.Díky za odpověď!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To klepání, které popisuješ v souvislosti se zmačknutím spojky jde z převodovky, asi od předlohového hřídele.Není potřeba to řešit, ale raději zkontroluj olej v převodovce.V případě potřeby dávej olej předepsaný výrobcem.Sice dál budeš cvakat a také řadit, pokud dáš hustější, cvakanání posuneš trochu jinam, ale budeš mít problém s řazením.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Kurt

Ke startování - zkoušel jsi jinou baterku? (případně tu stávající aspoň nabít)

No Baterka je tam skoro nová,ono to jsem zkoušel točit už třeba i pul minuty opakovaně a pořád nic(dostala chudák asi pořádně zabrat)tak raději parkuju na kopci a když to nejde tak to pustim dolů a pak je to v klidu a naskočí to,ale určitě to neni standartní,je možný žeby tam bylo třeba něco s čerpadlem??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsi blázen když roztahuješ z kopce naftu. Benzíňák budiž ( hodně lidí je zvyklejch ze škodovek, který ALE!! měly rozvody řetězem ), ale i to je risk jako blázen. Může ti totiž přeskočit vlivem roztahování rozvodový řemen a uděláš si paseku v motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

vymenil bych zhavice ... me je taky kamos promeroval a zdaly se byt oka nakonec jsem vymenil po vymene nadrc starty ... ..jinak bych to urco neroztlacel ...

to klepani mi bylo receno ze to je nake predstavovaci lozisko v prevodovce ... mam stimnajety cca 60tis km neres mozna tak vymen olej je ho tam 2 litry dej predepsany ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...