Sign in to follow this  
Followers 0
kennax

Telpoměr oleje

8 posts in this topic

Pořídil jsem si 206 1,4. Po zapnutí zapalování se rozsvítí teploměr oleje, ručička tak na 10 vteřin vyjede na maximum a pak spadne na nulu a teploměr zhasne. Při jízdě pořád ukazuje nulu. Co je špatně?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pri zapnuti zapalovania ti najprv odmeria hladinu oleja, preto ti vyjde rucicka uplne hore (zrejme ho mas dost :D )

Potom uz ukazuje teplotu...Nulu ukazuje aj po dlhsiej jazde ked je zahriaty motor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravim, koukam bydliste Pocatky - to jsou ty Pocatky u Pelhrimova ? jestli jo, tak to jsme z jednoho mesta ;) Neni ta fotka co mas v profilu focena u silnice na Stojcin, hned v ty prvni zatacce u rybnika za Pocatkama :D ?

K tomu ukazateli - nema to auto vymeneny palubni ukazatele ? Ted nemam katalog nahradnich dilu u sebe, abych zjistil, jeslti ma vubec motor 1.4 ve 206tce cidlo teploty oleje a cidlo mnozstvi oleje ( napriklad 406ka 1.8 16V ty cidla nema, ale 2.0 uz jo, takze kdyz se pak vymeni budiky z auta s 2.0 motorem do auta s 1.8motorem, neni zadne cidlo teploty oleje k zapojeni a teplomer pak neukazuje a to same plati pak pro ten snimac oleje, rucicka tak sice po otoceni klickem vyjede nahoru, ale mnozstvi to neukazuje )

[upravil dne 12/10/06 Ferry]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oleje tam mám cca uprostřed mezi ryskami. teplota se nehýbe vůbec, ani po 300 km.:bojim

Jestli je to předělávaný netušim, ale chový se to přesně jak popisuje Ferry.

No hlavně to super jezdí a nejsou z toho žádné problémy.

Díky za rady.:super

Ještě k Ferrymu: jsou to TY Počátky u PE.:D Bydlím na sídlišti. Ale focený je to jinde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, házím sem fotku mojich budíků...mám 1.4i xs r.v.2000. Prvních asi 10 sekund to ukazuje množství oleje (to funguje-ukazuje to na té svítící stupnici). Pak to zhasne a ukazuje to teplotu oleje - ale nad 90 stupňů sem se taky nikdy nedostal - tak nevim jestli to hlásí správný hodnoty

[upravil dne 12.10.06 tanagy]

post-0-14109594912536_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: kennax

... Ještě k Ferrymu: jsou to TY Počátky u PE.:D Bydlím na sídlišti. Ale focený je to jinde.

No vidis, ja bydlim na tom spodnim namesti, kdyz se jede na Studenou, mozna uz jsi me videl s cervenou 406kou, myslim ze je v Pocatkach jedina :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: tanagy

No, házím sem fotku mojich budíků...mám 1.4i xs r.v.2000. Prvních asi 10 sekund to ukazuje množství oleje (to funguje-ukazuje to na té svítící stupnici). Pak to zhasne a ukazuje to teplotu oleje - ale nad 90 stupňů sem se taky nikdy nedostal - tak nevim jestli to hlásí správný hodnoty

Přesně tak se mi to chová...takže to je asi OK. Teplota vyleze jen po první čárku, ale moc to nehoním.

Díky

[upravil dne 15/10/06 kennax]

Share this post


Link to post
Share on other sites

No mě v 406ce hladinu oleje ukazuje display v tachu, Budík na olej měří pouze teplotu, a to tak že se pomale zahřívá, pomaleji než voda a při delší jízdě ve větších otáčkách (dálnice) jde přes 90, tipl bych to kolem 110 -120. Za pár dní dám nový olej, ale přes 90 to chodí skoro vždy, byť je na max, takže ho není v motoru málo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.