Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Chcípání


michallom

Recommended Posts

Zdar lidi, taky sem měl problém s chcípáním mého 306 1,6 150000 km. Servis je k ničemu: tam mi řekli že je v tahu čidlo polohy škrtící klapky (kdyby bylo, asi bych do toho servisu nedojel). Že ho hned objednaj za 2.500. Když sem se zeptal jestli se to tím vyřeší, řekli že asi NE, ale že se ukáže něco dál (vstřiky, řídící jednotka atd.). Takže mi OPRAVDU pomohli. Tak sem se na to vrhnul sám. První sem našel zoxidovanej konektor na kabelu elektromagnetický klapky řídící volnoběh (zezadu pod sáním, super přístup.). To nijak extra nepomohlo, ale přivedlo mě to k brutálnímu, ale funkčnímu řešení: do tohodle mechanizmu sem provrtal dirku, vyříz závit a dal šroubek, kterým nenechá tuhle klapku uplně zavřít, a tím motor nechcípne. Musí se to dobře seštelovat. Nic na spotřebě nebo něčem podobným se nezměnilo, už takhle jezdím asi dva roky. Je to prasárna, ale funkční. Servisu bych nacpal 20,000 a bylo by to k h....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To seš teda š?astnej člověk. Já už teď jen počítám, co mi tam jěště chodí, na prstech jedný ruky. Lambda se leskne a třpytí novotou, zaoxidovany konektory od lambdy a snímače polohy kliky jsem překrimpoval natvrdo, konektory od čidla potlaku, serva volnoběhu a všech teplot jsem vyčistil a furt to má vyšší emise ve zvýšeným motání (cca 3000rpm). Jěště nakoupím svíčky a gáble (pro jistotu) a uvidím, copa se stane. Jěště snad zkontroluju hadičky a trubičky, znovu rozdělám sání a zas ho složím, a tak dále a tak dále. Taky mi u studenyho motoru občas zachcípe, ale závada je v nevěrohodným signálu halla. Při volnoběhu se motor cuká a předstih líce mezi 9 až 18 stupni na klice. Co už proboha mám dělat?:(:(:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já když jedu po dálnici z Prahy s tou 106kou v dieslu tka jedu tech 130-140 Km/h a na konci dálnice jakmile zacnu pribrzdovat a sundam nohu z plynu tak mi to chcípne. Dela mi to vetsinou kdyz to auto ma delsi dobu vyssi otácky a vubec nevim co by to mohlo byt

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz ho nastartuju tak bezi krasne nebo i kdyz od nekud prijedu. Ale jakmile s nim jedu delsi dobu v jednech otáckách a pak sundam nohu z plynu tak chcipne a kdyz nastartuju tak ty otasky jsou takove nizke a vselijake a chcipne znova pokud ho neseslapnu a nedrzim v otacka. No a kdyz pak jedu od Podebrad po normální silnici tak se to srovná a doma nebo i driv uz je to zas v pohode.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Cabrio: Tušil bych tu nějakej průser v čerpadle. Pokud je nějak načartý, tak to většinou dělá obdobný problémy. Tohle zrovna taková ničemná závada, že to dělá jen někdy a za dost specifickejch podmínek. Domnívám se, že nefunguje jak má regulátor volnoběhu, ale to zjistíš jedině na stolici a tudíž nusí čerpadlo ven. A propo, dneska ráno sem fest drbnul el. ráfek a sem NASRANEJ!!!! Móóóóc NASRANEJ!!! :mad::mad::mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No co se stalo ... To je tak, když máš 1000x naježděnou cestu do roboty a jednou se prostě nevyhneš tomu zpomalovacímu hrbolu, jak ses to za ty léta naučil. Teda kterej DEBIL! tyhle zpomalovací boule vymyslel! Drobnul sem levým kolem o obrubník asi ve 30 a hotovo! Bych jim nechal zaplatit všechny ty domrvený tlumiče, kuláky, silentbloky a čepy, co na tom odcházej. Typickej úkaz idiotskýho nápadu uvedenýho do praxe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám poslední dobou pocit, že v tomhle státě existuje nějaká tajná škola na úředníky, kde je hlavní a jediný přednět, jak vymyslet něco, co bude nejdebilnější, nasere to co nejvíc lidí, bude tostát balík z našich daní a nebude proti tomu odvolání. Pokud mi někdo zaručí, že vstupem do Unie vymře tahle sortička úředníků, ochotně zfalšuju výsledky, a? už tam sme, jenže ta česká povaha se jen tak nedá...:mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale zase na druhou stranu se někde jen pomocí zpomalovacího retardéru donutí řidiči k pomalé jízdě. To co předvádí někteří frajírci za rychlou jízdu v obytných zástavbách je \"napotlamě\".

Faktem je, že ve městě, kde bydlím, je asi 10 těchto zpomalovačů a jen tak 3 plní svoji funkci dobře a přitom neničí auta. Je to i o tom jaká paka je instalují.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim jak kde ale tady v Plzni jsou udelany dobre, teda aspon ty pres ktery jezdim ja. Kdyz nejedes kilo tak pohoda prejedes zadnej stres.

A v obytnejch zastavbach je jen dobre ze sou . Takovy ty paka co to kali po sidlisti 150 lidi nelidi bych strilel. Prej ze si mas sam davat bacha ze jedou, magori...

jestli je ma zastavit retarder tak at jich je klidne vic.:cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...