Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

protocena spojka


petr406

Recommended Posts

Mam P406 break 2000 1.8i a vcera se mi stala nemila vec. Byl jsme najety v solidnim kopci nalozeny jak prase a chtel si kousek covnout do kopecka a tak jsem dal otacky a poustel spojku a auto se jen trosku pohnulo a pak stalo na miste a ja mel uz nohu uplne ze spojky dole. Pekne se kolem zakourilo a zasmradlo.

Chvili jsem pockal a pak jel z kopce dolu a dal asi 40km a jevilo se vse OK. Myslite, ze je ta spojka vcudu a musi se vymenit? Jak se pozna ze uz konci? Zabira mi stale dobre, nekde v dolni polovine.

Letos jsme byli 2x v Alpach a v tech kopcich smerem nahoru jsem ji taky citil, ale jen zlehka a hlavne to nijak necudilo ani se to nijak jinak neprojevovalo.

Dik za rady. P.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No casem se to bude zhorsovat, mozna ma uz pritlacak maly pritlak, tim ze si pridal otacky a chtel pomalu rozjizdet do kopce na couvani si tu spojku dost zahral a pak klouzala. Az zase schladla tak se to chytlo. Bude se ti to casem ale precijenom urcite zhorsovat, takze te nakonec stejnak asi vymena nemine. Tot muj amatersky nazor :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, mně se stávalo to samé, že spojka zasmrděla, ale ujel jsem na to ještě cca 50.000 km. Pak mi začala prokluzovat tak, že když jsem přidal plyn, vypadalo to, jako když mám pořád zmáčknutý spojkový pedál, až tak to bylo znát. Teprve pak jsem ji nechal vyměnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak samozrejme...neni, resp. nemela by to byt vec, ktera se potom vysere behem vteriny, takze az se ti to zacne nelibit, nebo uz s tim nepude dobre jezdit, tak to proste vymen. Akorat pozor potom napr. kdyz budes chtit s autem na krizovatce nekam vlitnout mezi auta, aby se ti nestalo, ze zustanes uprostred krizovatky, motor v cervenym a ty se budes rozjidet krokem ... zprava dobry, zleva liazka :)))))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...