Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Koupě nového auta přes internet??


ellesar

Recommended Posts

Zdravím lidi, tak se tak koukm po novém autíčku a už jsem tu někde jinde psal že bych chtěl 407 SW. Už jsem se byl i projet a mám už i spočítaný splátkový kalendář. Ale jak jsem tak brouzdal po internetu tak jsem narazil na velmi zajímavou věc. Na jedněch stránkách jsem našel svýho pežotka s lepší výbavou a za dost, podotýkm dost zajímavou cenu. Co si myslíte o nákupu auta přes internet? Myslíte, že je to velký risk? Jaký je Váš názor? Dík za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... a bylo to super, neb se mi po zadání první poptávky o Prvním svátku Vánočním ozvali telefonicky dokonce ještě bějem Druhého svátku Vánočního - no a pak mi měsíc domlouvali zkušební jízdy, neb jsem váhal mezi Fordem Mondeo Combi, Opelem Zafira, VW Touranem a 307SW.

No a ta 307SW nakonec vyhrála, neb mi ji přes Automodul.com nabídli taky o více než 200 000,- Kč levněji - no a pak už vše běželo jako při koupi auta \"normálním\" způsobem, jen jsem si ji nejdříve musel zajet omrknout k příslušnému koncesionáři Peugeotu do Jihlavy (přičemž cena u toho auta na cenovce přímo v tom jihlavském autosalonu byla dokonce i při uváděné \"akční slevě\" o tuším nějakých 80 000 vyšší) , no a po vyřízení finančních náležitostí (neb jsem to kupoval na leasing) jsem si tam pro to autí musel zajet...

Nějakou tu svou provizi si pak Automodul.com vyřídil již přímo sám s oním koncesionářem, takže s jeho službami a péčí jsem byl extrémně spokojen - neboť na rozdíl od klasických dealerů mi nenutili auto nějaké konkrétní značky, ale sami se velmi aktivně snažili pro mě najít autí, které by při co nejnižší ceně splňovalo mé specifikace (z nichž ta základní byla, aby se na druhou řadu sedadel vešly vedle sebe tři dětské sedačky)...

[upravil dne 24.9.06 LubošK]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to je přesně ta stránka o které mluvím. Takže v tom není nějaká křivárna? To jsem rád. Mají tam právě to auti co jsem si vybral asi o 190 000 Kč levnější než u koncesionáře. A jak to potom bylo s garančkami? Netvářili se v servisu všelijak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... neb od okamžiku, kdy jsem si to auto u toho jihlavského koncesionáře omrknul, probíhalo dále vše (až na tu obrovskou slevu) již tak, jako bych do toho autosalonu přišel z ulice a rozhodl se to auto koupit \"normálně\".

Takže poté, co jsem si jej dovezl domů, jsem jej naprosto normálně přihlásil, doručil velký techničák leasingovce a pak už jen jezdil a jezdil - no a když to mělo najeto něco přes 10 000 km, začal jsem se shánět po nějakém koncesionáři v Praze či okolí, který by mi udělal tu garančku.

Jenže všude mě byli ochotni objednat na garančku až tak někdy za týden, takže když jsem na tu garančku dojel, měl jsem už najeto přes 11 000 km, pročež mi příslušný koncesionář vysvětlil, že to bych si tu garančku měl podle předpisů Peugeotu zaplatit sám, ale \"že to nějak uděláme\" - a taky to \"nějak\" udělali, takže jsem za garančku neplatil nic.

Za první řádnou prohlídku po 20 000 km jsem pak dal u téhož koncesionáře necelé tři tisícovky (tj. asi tak jenom dvě třetiny toho, co mě stojí servisní prohlídka naší staré Oktávky I po 15 000 km), no a teď jsem zvědavý, co budou chtít za prohlídku po 40 000 km.

Jen mě trochu znervózňuje, že mi palubní počítač opět (tj. obdobně, jako před tou první servisní prohlídkou) ukazuje, že bych měl na další prohlídku jet už po 15 000 km, i když výrobce předepsaný servisní interval pro 1,6HDi/80 kW je 20 000 km... asi to v tom servisu zase blbě nastavili...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem kupoval 407SW přes automodul, po počáteční komunikaci nalezeno auto se slevou 200000 Kč (nebylo v nabídce na stránkách automodulu). Jednání lidí z automodulu je zde již popsáno, perfektní. Prodejce velmi vstřícný, jednání na úrovni (bylo to v Praze Veleslavín), protože jsem chtěl nějaké úpravy, chtěli zaslat 20 000 zálohu. Nabídl jsem, že mám cestu do Prahy, tak ji složím osobně. Na místě byl vystaven stejný P407 SW v jiné barvě se slevou 80 000. Nabídli mi, zda chci to své auto také vidět a prodejce mi sdělil, že ho právě před hodinou přivezli. Myslel jsem, že se jedná o ležák, a tak mi na internetu dle VIN vyhledal i datum a místo výroby (před 5 měsíci ve Francii). Na doplňované věci mi dali ještě 10% slevu (tažné zařízení,hands free,defend lock,zimní pneu,pryžové koberce) a sdělili, že jako jejich zákazník budu mít tuto slevu na veškerý servis. (Bohužel jsou pro mne trochu z ruky a tak jezdím do servisu u nás). Když to shrnu - perfektní služba od automodulu, u prodejce také.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Naši si kupovali přes automodul konkurentku - Thálku. ;)

Naprostá spokojenost. Cena supr, atd. Reklamace, garančka atd. už řešíš s příslušným koncesionářem, automodul je vlastně jen zprostředkovatel, či něco na ten způsob. Auto pak prodávalo Auto Pokorný.

Jediná nevýhoda netu je, že si nemůžeš moc vymrčovat. Objeví se tam daná výbava v dané barvě a ber nebo nech být. Když se přesně trefí, je to super. Když ne, musíš jít do kompromisů. Maličkosti, jako rádio atd., samozřejmě můžeš vyřešit s prodejcem. I když na to už naúčtuje normální ceny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...