Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Uložení stabilizátoru 309 - bastl, nebo vychytávka


Dakaros

Recommended Posts

Chtěl bych se zeptat, co je lepší!

Mam 309 1.4i, kde u pření nápravy ramenem prochází stabilizátor (otatně jako u všech 205/309 krom GTi) a ten je uloženej v hodně tvrdejch plastovejch pouzdrech a ty jsou k nápravnici přišroubovaný přes prolisovanej tlustej plech dvěma šroubama. Teda od výroby! GTičko má stabil uloženej na stejným místě, akorád tam stabil není nosná část a je uloženej v měkkých silenbokách, který jsou o něco tlustší než ty tvrdý pouzdra u obyč verzí a k nápravnici je přišroubovanej taky dvěma šroubama, ale né prolisovaným plechem, ale odlitkem, který má o něco větší vnitřní průměr!

Jde o to, že u mojeho autí je takovej bastl, kterej vypadá asi takto:

Stabilizátor je uloženej v tvrdejch plastovejch pouzdrech a je k nápravnici přišroubovanej přes ty GTičkový odlitky a rozdíl průměru je dohnanej pruhem linolea, který je mezi nápravnicí a stabilem:myslim

Co vý na to? Dle mě to neni nejšťastnější řešení, Co s tím??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no pokud to chces resit, tak skoc na vrakac a vem si ty plechovy vylisky. No a pak kup jeste novy ty plastikovy nesmysly a vymen to, moc to stat nebude, tak 300,- tipuju (vc. tech plechu) a nezapomen si zmerit prumer toho stabilizatoru, podle toho kup plasty.

Ty GTi domky maji vetsi prum. protoze i stabilizator na GTi ma vetsi prum. nez obycejne. A taky proto, ze je to z hliniku :)

No ale jestli ti to v zaberu nemlati, tak bych to asi moc urgentne neresil. Jen mozna na technicke z toho budou mit srandu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2dakaros:nevim jak to ma řešený GTIčko ale ty držáky stabilizatoru jsem mel na svým aute oba druhy, a ty odlitky(nejspis hlinik) sem sundal z 1,6.

podle me sou lepsí ty odlitky ale nesmi se na nich strhnout zavit(to se mi stalo pri 1 vymene stabilizatoru) no a ty plechovy jsou moc meky jiank dobry (do první velky rány)

a to lino tam je asi proto ,ze stabilizatory sou asi 2 nebo3 rozmery(prumery)tusim 21mm a 23mm a jestli nejakej dalsi nevim, ty tam mas držaky na 23 a stabilizator 21 schvalne si zmer ten stabilizator na obou napravach..

i kdyz jeste me napada ze drzáky sou treba dycky stejny jen gumy se menej, a tyhle gumy jsou otazka tusim 120 KC obe:aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...