Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Palivomer


Syro

Recommended Posts

me to dela taky, po natankovani plne nadrze jde rucicka palivomeru rychle dolu ale kdyz pak necham stat auto cumakem z kopce tak mi tak o 1/4 vyleze vys(jo a opravdu tam je vic nafty-zkousel jsem to dojet na rezervu-ale palubni pocitac to nejak zblbne a pocita spatne spotrebu). jeste jsem se na to nedival ale rekl bych ze blbne plovak v nadrzi. Jeste me napadlo ze je delena nadrz ale to asi pri 70 litrech neni potreba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ešte ma napadla myslienka, že keď som stal \"čumákem dolu\", tak ak sa naklonila hladina nafty v nádrži a keď zdvihlo plavák, tak či sa nemohol zaseknúť. Možno by stačilo opätovné natankovanie a možno by sa ručička umúdrila!:aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

to je jednoduché .. palivoměr se vždy kalibruje na rovině..

při jízdě z kopce palivo přeteče do přední části nádrže a plovák klesá ke dnu (palivo se vypaří), naopak, při jízdě do kopce se palivo nahrne do zadní části nádrže (palivo se vpaří)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No me to dela taky akorad jsem se na to chtel zeptat,kdyz stojim cumakem z kopce je tam o dost vic nafty,ale ne hned,kdyz zastavim cumakem dolu je tam porad stejne,vypnu motor a kdyz znova otocim klickem aby se rozsvitili kontrolky je tam o dost vic.Na takovy auto-dejme tomu novejsi je divny ze to dela.Ta elektronika je proste slabina peugeotu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ne, to je normální ... ŘJ si bere informaci jednou za pár minut (třeba jednou za 3 minuty). Je to speciálně nejen kvůli českým silnicícm, protože když vletíš do díry, tak by ti ručička lítala od nuly po max. To samé při průjezdu zatáček (odstředivá síla mající vliv na palivo v nádrži).

No, a když vypneš motor ŘJ všechno zapomene.. po otočení znovu klíčkem, dostaneš promptně informaci o stavu paliva (byť když stojíš z kopce, tak nepřesnou). ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Stale ked natankujem doplna, tak ručička palivomeru ukazuje normálne, ale akonáhle sa postavím čumákom dole (pri vyššom sklone) - zblbne a potom sa orientujem len podľa palubného PC (priemerná spotreba a počet prejdených kilometrov).:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pocitac ukazuje kolik je v nadrzi podle rozdilu kolik jsi nalil a kolik uz spotreboval . Nekde se uz o tom psalo ,ze ukazatel v pristrojovce se kalibruje sam po dosazeni vetsiho rozdilu mezi stavem a ukazovani , tedy pokud projedes celou nadrz mel by na se sam ukazat ze v nadrzi nic neni . Jinak pokud vzdy stojis cumakem v kopci ne z kopce bude ti tu chybu opakovat , ale hladove oko (kontrolka) by se mela rozsvitit(dojezd kolem 60-80KM dle P-C)

Pokud se nic nezmeni, muze byt neco s plovakem potom nezbyva nez jit pod sedadla vytahnou a zkontrolovat .

Tohle by melo platit u novych verzi .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...