Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rallye Argentina – další Marcusovo vítězství!


Guest JR

Recommended Posts

TISKOVÁ ZPRÁVA

Rallye Argentina – další Marcusovo vítězství!

Villa Carlos Paz 11. 5. 2003 - Úřadující mistr světa Marcus Grönholm dokázal i přes nepříjemnou komplikaci zvítězit v Argentinské rallye. Toto prvenství jej posouvá jen dva body za vedoucího muže šampionátu – jeho stájového kolegu Richarda Burnse, který tentokrát dojel třetí. Harri Rovanpera skončil se svou 206 WRC na čtvrtém místě a připsal si první letošní body do Poháru jezdců. Značka Peugeot zároveň zvýšila svůj náskok v Poháru konstruktérů na 13 bodů před druhým Citroënem.

Marcus v neděli vyjížděl ze druhé pozice 15 vteřin za fordem Markka Martina. Ten však musel už v první rychlostní zkoušce odstoupit kvůli závadě motoru, a Marcus si vedení podržel až do konce soutěže. Pomineme-li technické potíže v prvním dni, Marcusova 206 WRC se opět projevila jako velmi spolehlivý vůz. Marcus se spolujezdcem Timo Rautiainenem zajeli 12 nejlepších časů, díky kterým se vyšplhali ze šestého místa až do čela soutěže! „Jsem opravdu š?astný. Na konci prvního dne jsem věděl, že dostat se na přední pozice bude pořádná dřina, ale auto jelo výborně a vynikající práci odvedl také celý tým. Jel jsem hodně tvrdě a na doraz, ale rallye není žádná idylka. Vyhrát druhý závod za sebou je neuvěřitelný pocit! Byly to skvělé tři dny.“, dodává ke svému úspěchu Marcus.

Richard odjel bezchybnou rallye a opět mohl slavit na pódiu – letos už počtvrté. Svým výsledkem také potvrdil vedení v Poháru jezdců, jehož se ujal před dvěma měsíci v Turecku. Poté, co v předposlední rychlostní zkoušce předjel Carlose Sainze na Citroënu, mohl pomýšlet i na druhou příčku, nebýt výpadku turbodmychadla v závěru soutěže. V druhé etapě Richarda zdržely také problémy s adhezí. „Škoda potíží s turbem, po tom skvělém souboji s Carlosem bychom bývali skončili na druhém místě. Ale tak to prostě v rallye chodí a jsem rád, že teď stojím na stupni vítězů a odvážím si odsud pěkných pár bodů.“, komentuje vítězství Richard.

Harriho Rovanperu zdržely první den problémy s pneumatikami kvůli prasklému ráfku a druhý den také problémy s řízením hned ve třech rychlostních zkouškách. Ačkoli se tedy chvíli pohyboval i na výborném druhém místě, nakonec skončil čtvrtý. V poslední etapě jel na jistotu, protože věděl, že Richardův náskok už nemůže dotáhnout. Harri dodává: „Jsem rád, že jsem dojel do konce a získal body do hodnocení. Až dosud jsem neměl moc štěstí, ale to se teď změní. Auto jelo celý závod skvěle, i když první den jsem ztratil trochu času. Teprve teď nám začala ta pravá sezóna. Jsem opravdu spokojený!“

Corrado Provera, ředitel Peugeot Sport k celé soutěži dodává: „Máme radost, že se dobře umístila všechna tři naše auta. Marcus nám vybojoval mimořádné vítězství, které jsme si opravdu přáli. Argentina je pro nás důležitá z hlediska osobního i obchodního. Je mi líto Richarda, který kvůli tomu neš?astnému turbu přišel o jisté druhé místo. Odvedl vynikající práci, ostatně stejně jako Harri, který získal svoje první letošní body. Peugeot teď má třináctibodový náskok v čele Poháru konstruktérů a Richard a Marcus jsou na první a druhé příčce Poháru jezdců. Celý tovární tým si zaslouží obrovskou pochvalu!“

Šestý závod seriálu mistrovství světa rallye, Rallye Akropolis, se pojede od 5. do 8. června v řecké Lamii. Jsou zde mimořádně obtížné podmínky, horko a skály – další výzva pro piloty stáje Peugeot.

Výsledky Rallye Argentina

GRONHOLM, Marcus Peugeot 206 WRC 4.14.45.0

SAINZ , Carlos Citröen Xsara WRC 4.15.11.6

BURNS, Richard Peugeot 206 WRC 4.15.57.8

ROVANPERA, Harri Peugeot 206 WRC 4.17.04.3

SOLBERG, Petter Subaru Impreza WRC 4.17.56.4

AURIOL, Didier Skoda Octavia WRC 4.22.43.5

GARDEMEISTER, Toni Skoda Octavia WRC 4.23.18.7

DUVAL, François Ford Focus WRC 4.26.40.3

ARAI, Toshi Subaru Impreza 4.34.46.7

RAIES, Gabriel Toyota Corolla WRC 4.34.48.4

Průběžné výsledky MS 2003

Pohár jezdců

1. Richard Burns 32

2. Marcus Gronholm 30

3. Carlos Sainz 24

4. Sebastien Loeb 17

5. Colin McRae 17

6. Petter Solberg 13

7. Markko Martin 13

8. Tommi Makinen 11

9. François Duval 9

10. Toni Gardemeister 9

11. Harri Rovanpera 5

12. Gilles Panizzi 4

13. Didier Auriol 4

Pohár konstruktérů

1. PEUGEOT 65

2. CITROËN 52

3. FORD 29

4. SUBARU 27

5. SKODA 19

6. HYUNDAI 03

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...