Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Autosklo - oprava poškození od kamínku


P607Olda

Recommended Posts

Mám na skle tři poškození od kamínku - zvenku drobný důlek (do 1/2 mm), uvnitř skla \"bublina\" asi o průměru 15 mm, zřejmě separace jednotlivých vrstev skla.

Navštívil jsem firmu Roger s.r.o., pobočka Šumperk

Oprava probíhala tak, že na sklo zvenku byl na sklo přísavkami upevněn malý strojek - lis (nebo jak to nazvat), který slouží k utěsnění okolí otvoru. Do otvoru byla injekcí vtlačena tekutina - asi pryskyřice a pak byla zašroubováním pístku vtlačena tlakem do místa poškození. Přitom bylo sklo v tom místě zevnitř zahříváno obyčejným zapalovačem, se slovy \"snad nám to nepraskne\".

Po vytvrdnutí hmoty bylo sklo zvenku oškrábáno od zbytků pryskyřice.

Výsledek: \"bublina\" je i nadále znatelná, okolo ní je kroužek vzduchu (který neměl kam uniknout).

Zašpiněný tapecírunk sloupku - opravář si při nasedání špinavou rukou musel pomáhat dovnitř.

Doba opravy: 20 minut, cena 200 Kč

Výsledný dojem: nikdy více.

Dotaz: existuje jiný způsob vyplnění \"bubliny\", např. pomocí vakua?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja mam s takymito opravami len dobre skusenosti. moj opravar je asi sikovnejsi. je to pedant, vacsinou mu to dost dlho trva, (pol dna) ale vysledok je super. ryhu alebo kruzok od poskodenia skoro nevidiet. nikdy nic nezaspinil ani neznicil.

u tychto oprav ide hlavne o to aby sa trhlina nesirila. takze to ze to aj je trochu vidiet zas az tak moc nevadi.

ja mam zas zle skusenosti s vymenou skla za nove. nove nalepili, ale lepidlo zatieklo do skar pre prichytenie krycich spodnych plastov (musel som poodlamovat uska, a uz to nedrzi ako predtym). musel som hodne bojovat so sp.zrkadlom. navyse tie opletacky spoistovnou. musel som si zohnat \"vinnika\" a pod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Teď jsem našel (myslím ten správný) inzerát na opravu, www.psgmbh.cz. Jsou tam i videa, jak se to má dělat. Ten šmoula, co mi to dělal, je asi v životě neviděl. Měl správnou soupravu, instrumenty měl stejné, jako ve videu, ale uniklo mu, že to má opakovat až 12 x a pokaždé mezitím vytvořit podtlak. Prostě blbec. Pak mi ještě poškodil sklo tím zapalovačem, dodnes jsou tam fleky. Chystám se na výměnu skla, mám ho pojištěné.

http://www.psgmbh.cz/index.php/download.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

oddie: jako vždy nekompromisní.

P607Olda: Ty woe, podobným způsobem (čti: občas i žvejkačkou) flikuju svojí 205 - jenže u ní platí fakt, že za málo peněz chci hodně muziky, a že dalších 5-ti let se asi nedožije :(

(opravdu ze strany \"servisu\" profi přístup - tím neříkám, že nemám nic proti alternativním technologiím, ale tohle je vážně moc... i na mě)

Mmch: mě se připojištění čelního skla na 205 cenově nevyplatí, to ho raději jednou za 4 roky vyměním ze svého :D ( ale u 607, u novějších aut, je to stopro jiné )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Orlando - Tvá rada opravdu není pravidlem

Olda - mě ďubku lepili v Praze na Bohdalci a opravu opravdu není vidět - takže z mé strany velká spokojenost (cena ale někde mezi 1000 - 1500, už si přesně nepamatuju, nicméně mi přijde lepší dát 1500 za opravu, která je opravou, než si za 200 nechat zničit sklo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím, jestli jste si pustili to video, ale takhle nějak jsem si tu opravu představoval, včetně toho vakuování. Tak jsem šel k \"profesionálům Roger\", zeptal se, jestli to umí, řekli, že ano, tak jsem to podstoupil. Co s tím dělal, jsem viděl až na místě. Tehdy jsem neměl pojištěné sklo.

Od té doby jsme ve firmě pojistili všechna skla, nezneužíváme to, faktem je, že ročně se mění průměrně jedno sklo asi za necelých 10 t. (např. Boxer, 607, 406) a pojistné je v součtu asi 9 t.

Moje poškození nejsou v zorném poli, už jsem dvakrát prošel STK bez jakékoli poznámky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: orlando1

Pojišťoval jsem to u kooperativy i s 10-ti cm prasklinou:)

Tak to hlavně hodně nahlas vykřikuj - uvědom si, prosím, že fórum je veřejné a třeba tu může být členem (nebo třeba pozorovatelem) někdo od Kooperativy ....................

Občas Vás, lidičky, nechápu. Když chceme údaje do profilu, abychom Vám mohli zaslat členskou kartu, vypáčit je z některých znamená práci hodnou horníka v dolech - a pak se tu zase jiní zcela nahlas chlubí podvodem. Ne, že bych si stěžoval, jen mi to prostě hlava nebere

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...