Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

přehřívání !! nevím si rady


catany

Recommended Posts

Koupil jsem Peugeot 606 16V, při jízdě do 80Km/hod se mi teplota vysplhá hned na 110°C a ventilátor před chladičem neběží, zkoušel jsem spojit na tvrdo jedno z relátek, hned se rozběhl buď na pomalu či rychle, podle toho jaké jsem propojil. Relátka jsou také v pohodě. Ještě je tam prý nějaká skříňka nebo co a někde termostat ale nenašel jsem ani jedno. Prosím moc o radu…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázka jestli čidlo teploty a respektive budík dobře ukazuje. Já to ověřil vařením čidla v hrnci s teploměrem na zavařování.

Pokud na palubce máš správnou teplotu, tak bych kouknul na termostat, jestli otvírá a jestli dostatečně otvírá. Pokud ne, tak by ti ukazovalo vařící vodu v motoru a chladič by byl sotva teplý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kde je čidlo ti neporadí, neb to nevím, respektice pokud ti tam zůstaly relátka od sahar, tak podle drátů. Čidlo je obecně na tělese chladiče, takže hledat. Je to díl většinou na větší klíč (tuším 22). Buď najdeš vlastní čidlo, nebo jenom záslepku. Pak je to asi dost divokej bastl, nebo že by bylo ovládaný ŘJ či nějakým jinačím okruhem? Osobně se prozatím přikláním k nejednodužšímu řešení a to je vlastní čidlo na chladiči, ovládací relátka (je to většinou nezávyslý okruh na spínací skříňce).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli máš motor 2.0, předpokládám, že bude stejný jako u 405. Já taky nemám čidlo na chladiči, ale na motoru. Pokusím se ti popsat, kde je. Stoupni si z boku k motoru (ze strany řidiče). mělo by být na bloku motoru zboku a spíš dole. Abych tam lépe dostal ruku, tak musím sundat hadici od sání vzduchu. Je to takový hnědý konektor. Mě to funguje tak, že když ten konektor vytáhnu, tak sahary ihned sepnou. Pokud je teda vše ostatní v pořádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, ten spínač teploty je přímo na motoru, a nefunguje, když jsem ho odpojil sahary hned seply, tak jezdím zatím s odpojeným, teplota se tak nepřehoupne pres 80°C

ale od té doby se nějak rapidně zvýšila spotřeba....

a tachometr nefunguje, teda rafička skáče, teprve pokud zvýším rychlost na 100Km/hod se ustálí....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...