Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sahary


Smutnak

Recommended Posts

občas se mi u studeného motoru spustí ventilátor chlazení, někdy na pomalou rychlost, někdy na rychlou, při tomto se začne blikat cen. kontrolka STOP, při přehřátem motoru,( pojíždění ve městě za horka) je vše v pořádku, sahary spínájí jak mají, bez blikání STOPKY, nemá s tím někdo ňákou skušenost??? Třeba týden to takto zlobí a potom je i půl roku klid, ještě jeden dotaz, rozsvítí se po zapnutí klíčku do druhé polohy kontrolka STOP?? díky za rady....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď, přesně tohle jsem myslel, mě se ta STOP kontrolka při zapnutí zapalování nerozsvěcuje, jinak jsem dnes prošel vedení, snad jsem na to přišel, silně zaokxidované kontakty na řídící jednotce klima+chlazení, po vyčištění a krátké zkuš. jízdě je zatím vše v pořádku, tak uvidím. Jinak zapojení STOP kontrolky marně hledám v elektr. schematu, mám knihu JAK NA TO, bohužel na 306ku s klima jsou jen odkazy na servis, popis žádný. Ještě jednou děkuji, S.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

koukam sama abnormalita u jednotlivých kusů,elektronika je prevít,dokáže nás hodně potrapit,čím je ji míň tím lépe,ja jsem měl u každého auta co jsem vlastnil,předělané ovladaní ventylátorů na manuální ovládaní a tak jsem si to udělál i teď a mám klid,taky jsem měl problém že mi blblo čidlo snímaní teploty a teplota mi vyskčila na 100-vku,když jsem někde délé postával v koloně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Medion:

Je to různé. Teď jsme nechali proměřit 406, 1,8, r.v. 95, protože se mi zdálo, že teplota je moc vysoká. Dopadlo to takto: termostat otevírá kolem 90 st., spínač spíná první stupeň při 96 a vypíná při 89, druhý stupeň spíná při 103 a vypíná při 95. Takže při normální jízdě teploměr drží na 90, při stání v koloně vyběhne na 100. Nicméně voda nevaří a auto má nízkou spotřebu (teď jsme u jiné 406 2,0 vyzkoušeli, že vyšší teplota má dobrý vliv na spotřebu i živost motoru).

Teplotu bys měl měřit nějakým měřidlem, teploměr na palubce může mírně kecat. Na měření je bezva bezdotyková infrapistole.

Tak si z toho něco vyber.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...