Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Motorek odstřikovače - záhada


JirkaV

Recommended Posts

Zdravim všechny,

mam tu malou zahadu s čerpadylkem pro odstřik oken ve 106. Odstřikování přestalu fungovat, tak jsem se dostal k čerpadelku a zjistil jsem, že při sepnutí odstřikování v něm jen trochu škubne a nic. Tak jsem ho rozdělal a samotny motorek jede vyborně, ale když ho vrátím zpět do čerpadýlka, tak opět jen škubnutí a nic - a tak jsem usoudil, že je to cele v p....i a tak jsem od znameho sehnal čerpadýlko z vrakáče. Je sice trochu jine koncepce, ale stejně nasazovací na nádržku a tak jsem jen udělal přechodku konektoru, abych nemusel ničit ten originální co je v autě a výsledek skoro stejny. V tomto \"novém\" neškubne, ale po chvylce se celkem zahřeje a hlavně netočí.

A tak je mi to cele záhadou a hlavně je mi divné, že by i toto pro mě \"nové\" bylo kaput. Jelikož nemam schéma elektro instalace, tak přesně nevím jak to maka. Když jsem zkoušel ten motorek připojit na 12V ss, tak to neutáhnul ani zdroj 1A a to ted píši o tom starým, kde motorek jede OK.

Proto bych Vás rád poprosil, zda jste se někdo nesetkal s podobným problémem.

Díky

Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo všechno to zni logisky, ale vrta mi hlavou jedna vec. Kdyz pripojim samotny motorek z cerpadelka tak jede, ale jakmile ho dam do toho cerpadelka a pripojim to jako celek, tak v tom jen cukne a příjde mi, jako by ten motorek neutahnul tu vrtulku v tom cerpadelku. Tak jsem zmeril napeti jaky je na kontaktech a bylo tam neco pres 8V, coz je jasny, ze je nesmysl a tim padem motorek nejede. Proto se přiklanim k spatnemu ukostreni, ale kde to hledat. Vyvody pro motorek vychazeji z rele, ktere ovlada cyklovac a ten jede bez problemu - je mi to cele zahadou.

Taky mi prijde divne, ze kdyz pripojim cerpadelko na ss zdroj 12V, tak mi nestaci 1A (silnejsi lab. zdroj bohuzel nemam).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Treba vedieť, že tento motor sa otáča na obe strany podľa toho, či ostrekuje predné alebo zadné sklo. Z toho vyplýva, že tam nie je pevná kostra, ale dvojica rele zapína + a - v opačnom poradí podľa toho, ktoré sklo chceme ostriekať. Táto dvojica rele musí byť vzájomne blokovaná, aby sa nedali zapnúť súčasne a nevyrobili tým skrat. Ja typujem, že tu niekde je zrada. Najskôr treba identifikovať tieto relátka, skúsiť ich zameniť, príp.pomerať kontakty a pod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...