Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Anomálie, a jak na ně!


trago

Recommended Posts

Jednoho deštivého sobotního dne jsem přijel z práce domů a zaparkuji do garáže. Po asi cca 3 hod. chci jet nakoupit, odemknu auto DO „vše OK“. Otevřu dveře a koukám jak, rychle bliká osvětlení kabiny “zvláštní jev“, zavřu dveře a chystám se nastartovat. Strčím klíč, otočím a počkám, až pohasnou patřičné kontrolky „zatím vše OK“. Pootočím klíčem pro nastartování a najednou VŠECHNO ZHASLO „koukám jako blázen“. Vytáhnu klíček a VŠECHNO !VŠECHNO! SE ROZSVÍTILO, dokonce i kontrolka ESP, kterou jsem nikdy neviděl svítit, protože to nemám. Okamžitě mi proběhlo hlavou „abych neuhořel“ vyskočím z auta a nevím, co mám dělat. Stojím vedle auta, v ruce držím klíček a budíky s kontrolkami svítí. Začínám čichat, jestli se něco nepálí, přitom slyším podivné cvakání, louskáni a sršení. Skočím zpátky do auta a vyřazuji jedničku na neutrál, co kdyby…Otevírám okamžitě kapotu a odpojuji jeden kontakt od baterky a tím se vše uklidnilo. No a co teď, co se dělo potom a jak jsem zjišťoval příčinu závady ?

[upravil dne 10.7.06 trago]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

voda v jednotce BSI ? nekde uz jsem to tu cetl,dva stejne pripady, symptomy byly podobne - poblaznena elektroinstalace

jednotka BSI se nachazi u pojistkove skrinky u ridice pod volantem, diskutovalo se tu zda zaplaveni teto centralni ridici jednotky auta neni zavineno dodatecnou montazi alarmu a nedostatecne utesneni otvoru v prostoru pod plastovym krytem mezi prednim oknem a kapotou na strane ridice, byly tu i fotky, zkus zapatrat v historii, popripade prohlednout primo v aute, zda neni v konektoru jednotky voda, nebo zaoxidovane kontakty

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak s tou vodou v BSI jsem byl já.Stálo mě to cca 10000,-.Nakontaktoval se na mě člověk přes email co měl stejnou závadu a jak napsal stálo ho to 23000 (výměna BSI+nový svazek elektroinstalace ,protože prý byly zaoxidované kontakty v konektoru).

Původně jsem si myslel že to nateklo přes kabel k alarmu ale zjistil jsem že mám úplně shnilé a mokré odhlučnovací koberce v motorovém prostoru(jeden v okolí baterie a druhý před filtrem klimatizace).Zjistil jsem že netěsní plastový dekl přidělaný ke sklu a protéká voda na koberce.Za baterií vede svazek do kabiny,svazek je opletený látkou a také byl celý mokrý.Myslím si že ta látka táhla vodu až do kabiny i přes průchodku a po drátech pomalu stékala do BSi.Odhlučnovací koberce jsem musel koupit nové (2000,-) a utěsnil jsem pryžové těsnění a sklo.Po každém větším lijáku osahám koberce a zatím je sucho.

Zkontrolujte jak vypadají vaše koberce a podívejte se jak vám to těsní???

foto0021fs.jpg

foto0052rq.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PS: Dneska jsem schválně koukal jak je to řešený v nový 207 a ejhle plastový dekl není nad sklem ale pod sklem.(voda nemusí přetékat přes zvýšený okraj plastu ale krásně steče přes sklo na plastový dekl a odtud do blatníků=žádný odpor stékající vodě).

KONEČNĚ NA TO PŘIŠLI ŽABOŽROUTI:grr:grr:grr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

minule som menil okrem iného aj peľový filter - a ten tlmiaci koberec vyzeral podobne ako ten tvoj- bol úplne mokrý, dokonca som ho na jednom rohu, kde bol pripevnený tými blbými:grr plast. príchytkami roztrhol. potom som si opakovane všimol, že po každom daždi je taký mokrý, a veľmi dlho trvá dokedy vyschne. tiež to zrejme budem musieť nejak utesniť:myslim. ako presne si to utesnil ty?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...