Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tlumiče


pigi.jakub

Recommended Posts

Já včera měnil tlumiče za Al-Ko. Někde jsem slyšel, že moc nevydrží, na druhou stranu vyrábějí tlumiče i pro Koni podvozky... tak já nevím, každopádně ani to nemusí být záruka kvality. Ale co bych nechtěl za 3400 Kč za komplet tlumiče:mrk A doporučuju vymenit i horní uložení tlumičů, teda záleží na stáří auta i kilometrech, nicméně vzadu jsem to měl v pohodě a vepředu totálně KO. Pohledem z motorového prostoru vypadalo uložení celkem v pořádku, ale když jsem to vyndal, guma byla pěkně zpuchřelá a ložisko vysypaný a kuličky přeskákaný, takže na jednom kusu ložiska nebyly žádný a na jednom ve dvou řadách... Naštěstí jsem s tím počítal. Cena uložení Monroe vychází komplet sada na 550 Kč na jednu stranu, od FeBi to je 1750 Kč.

Pokud si to budeš měnit sám a ještě jsi to na 406ce nedělal, tak rovnou říkám, že u předku jsem se pěkně navztekal u prvního, druhej byl hotovej za 15 minut:super, to už jsem věděl, jak na to (hlavně jsem měl problém trefit se stahovákama:o

Edit: Jinak pokud chceš fakt kvalitu, tak mám dobrou zkušenost s tlumičema Bilstein. Dal bych od nich i to uložení, ale jsem student a nemám zas tolik peněz navíc, a tak jsem skončil s kombinací Al-Ko + Monroe :aut

[upravil dne 11.7.06 Fx]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Fx

Původně zaslal: Jezkovi.voci

Taky jsem dal na doporučení Alka, myslim že to nebyla zlá volba...

Jak dlouho je máš?

Pockej, chces jako rict, ze te vsechny 4 tlumice vysly na 3400Kc? To je nejak malo, ne? Me mlati neco na zadni naprave, jsem zvedavej, co vsechno me ceka. Ale asi to jeste chvili bude muset vydrzet :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PetrX: Ano, 4 tlumice me diky kamaradovi, ktery pracuje ve velkoobchodu s dily, vysly na 3400 Kč. Pri montazi jsem se i docela pobavil, protoze mam 3 tlumice cerny a jeden zlutej:D, proste jenom tlumic jiny barvy, nevim duvod, kazdopadne katalogovy cisla to melo na krabici stejny, jen jeden zadni je teda cernej a mel na krabici nalepku \"black\" a jeden byl zlutej a nalepku nemel zadnou.

Jeste nedavno jsem na auto.klucka.cz videl tlumice Concorde za podobne smesnou castku, komplet vychazel asi na 4000 Kc. Ted uz tam vidim jenom podstatne drazsi Monroe. Být tebou, tak bych zkusil panu Kluckovi napsat mail s dotazem, zda by se nejaky levnejsi tlumice jeste daly vymyslet - pokud je teda budes shanet. Mne vysel vzdy vstric a napriklad sadu bubny, pakny, prasatka (tusim, ze jsem tehdy nic jinyho neobjednaval) na obe strany mi poslal za pro me neuveritelnych 3500 Kc. V Kelly stoji jen jeden buben (nejlevnejsi) bez slevy 1470 Kc s dani.

Pokud ti neco mlati na zadni naprave, budou to s nejvetsi pravdepodobnosti tycky - vzadu jsou tri, silentblok v drzaku predniho ramene zadni napravy a pokud ti to i vrze, tak doporucuju vymenit i ulozeni stabilizatoru a cep spodniho ramene. Mne ten drzak predniho ramene pri lisovani rupnul, takze jsem nakonec koupil na vrakovisti novej drzak s peknym silentblokem a jen jsem ho tam nasrouboval, ucel to splnilo dokonale a bylo to jeste i levnejsi nez ten samotnej silentblok novej.

[upravil dne 12.7.06 Fx]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za info :) No me tam neco cvaka jako kdyz cinkas klicema. A do toho to navic jeste mlati - nejvic to je znat, kdyz jedu po kostkach. Zas tak hrozny to neni, slysel jsem i horsi, ale je to neprijemny. Vrzat to uz prestalo, ani nevim proc, ale proste to uz aspon nastesti nevrze :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...