Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak jezdit????


Piwec

Recommended Posts

V reakci na Vaše odpovědi a postřehy na bodovej systém, by mě docela zajímalo, jak by podle vás měla vypadat bezproblémová a bezpečná(:)) jízda u nás???...:D Co byste zavedli za pravidla vy??? Silnější a větší vyhrává?? Nebo kdo má hlasitější klakson, jede jako první???:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zajimavy dotaz :)

bezproblemova jizda a pravidla spolu souvisi, ale ne uplne... treba zapomenute konce zakazu s vyhlaskou vubec nesouvisi. stejne tak technicky stav mnoha vraku na silnici.

docela se mi libi stav, ktery je v nemecku.

- zachovat bodovy system, ale ne v tak silene uprave jako dnes. ve meste za prekroceni od rekneme 5-20 km/h pokutu, rekneme pade za kazdy km navic :)

od teto hranice nahoru body a pokutu, za vic nez 50 navic mimo silnice pro motorova vozidla klidne zakaz rizeni na mesic a vic. alternativne lze uvazovat i o verejnych pracech, pro spoustu hrisniku by to mohlo byt mnohem vychovnejsi nez par litru pokuty.

mimo mesta body jen pokud doslo k realnemu ohrozeni ostatnich.

- kilo mimo mesta, misto devadesati

- dohlednout na odstraneni nevhodneho znaceni, jak tricitek kde nejsou potreba, tak sedmdesatek kde jsou nebezpecne. omezeni platnosti nekterych omezeni nebo prikazu, napr. pred skolou o pulnoci neni tricitka asi nutna...

- vychovat trosku ridice na dalnici, zejmena triproude kde se jezdi v prostrednim pruhu... staci par tydnu jezdit a zastavovat...

atd... je toho dost co by se melo zmenit, neda se to napsat v jednom prispevku na web. kdybych to tak umel, uz jsem to poslal na ministerstvo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... aby miniauta, jako je P106, jezdila výhradně po stezkách pro cyklisty, aby nepřekážela řidičům pořádnejch nadupanejch bouráků:D... no né, samozřejmě, že to nemyslím vážně, takže mě hned nekamenujte.

Ale k těm pravidlům - jedna věc jsou pravidla a druhá smysluplné vynucování jejich dodržování v praxi.

Když jsme třeba na podzim 1990 dojeli po celonoční non-stop jízdě s dodávkou Nissan Vanette dopoledne do Hamburku a do domluveného termínu nakládky zboží zbývaly tak cca dvě hodiny, zamířili jsme někam do centra s tím, že to tam někde zaparkujeme a porozhlédneme se, jakže tam funguje ten kapitalismus.

Jenže všude poblíž centra bylo auto na autě, a tak kolega, který řídil, zastavil kousek za zákazem stání u policajta, který tam zjevně dával pozor na děcka přecházející kousek dál po přechodu pro chodce, a zeptal se ho, zda by nám nemohl poradit, kde zaparkovat.

Policajt se poté, co si nás obhlédl a zjistil, že jde o \"balíky\" odněkud z Divokého Východu, zeptal, na jak dlouho potřebujeme tu popelnici zaparkovat, a když se dozvěděl, že na dvě hodiny, nechal se slyšet \"tak to nechte tady, to budu ještě ve službě, takže Vám to tady pohlídám - ale určitě se vraťte dříve, než za tři hodiny, kdy mi služba končí ...\".

Setkali jste se snad někdy někdo s podobným přístupem ze strany PČR nebo MP? Já tedy ne - a podle mých zkušeností to bývá tím horší, čím je dotyčná země zaostalejší.

[upravil dne 5.7.06 LubošK]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

muj nazor:

- za prekroceni rychlosti 100 km/h mimo obec - basa na 48 hodin - vcetne rusaku, polaku, nemcu a kohokoli. samo i cechu+dale plati omezeni na 90 km

- za prekroceni rychlosti 60 km v obci - basa na 48 hodin + bez rp na 6 mesicu bez moznosti navratu + stale plati 50 v obci

- za prekroceni 150 km/h na dalnici - basa na 24 hodin + zvysil bych rychlost na 140 km/h

- v pripade ze by vyse uvedene nekdo prekrocil jednou tolik, tj napr 200 mino obec a vic, nebo 120 v obci a vic, basa na tyden+odebrani rp na dva roky bez moznosti navratu.

- v pripade ze by nekdo porusil o vice jak 200 procent, tj 240 v obci /tyka se hlavne motorkaru/ = odebrani vsech rp navzdy.

s tou basou sem to myslel: odtahovka odveze auto na zachytne parkoviste = placeni za odtah je jakasi pokuta, cloveka zavrou = trest. pride o kseft, neuvidi manzelku, pritelku, pritele :)

a dale:

jizda s vozidlem ktere nesplnuje technickou = odberani rp na 6 mesicu, + zabaveni vozidla a zesrotovani.

jizda na cervenou, a jine zavazne poruseni dopravni tento /stopka, predjizdeni na plny care atp/: odebrani rp na 2 roky bez moznosti navratu, basa na 14 dnu

spusobeni dopravni nehody bez ublizeni na zdravi: odebrani rp na 6 mesicu. /napriklad naraz do nekoho lehce zezadu, atp/

spusobeni dopravni nehody s ublizenim na zdravi bez nasledku: odebrani rp na 6 let + basa na dva roky

spusobeni dopravni nehody s ublizenim s nasledky: odebrani rp navzdy, basa na 6 let

spusobeni dopravni nehody se smrti: odebrani rp navzdy, basa na 20 let

a nakonec

spusobeni cehokoli, a nebo jen tak jizda pod vlivem alkoholu vic jak 0,3 promile: odebrani rp navzdy + verejne prace v miste bydliste nejmene 6 mesicu a nebo basa na 4 roky. i kdyz by vas jen nahodou zastavili.

misto basy by se dalo treba u lehcich veci dat verejne prospesne prace, a urcite bych zavedl www.jsemhroznyridic.cz a tam bych je vsechny co neco provedou vypisoval, i se seznamem co provedli. meno, fotku, a veci co udelal.

Myslim ze s timle by se na nasich silnicich stavala jedna dopravni nehoda za rok .. a to jeste mezi povozem s konma a ozralym cyklistou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Beroff: ne. s timhle by se situace pouze vyrazne zhorsila.

nehlede na to, ze nebezpecnost jednani ve srovnani s trestem je treba videt i v sirsich souvislostech, takto se dostavas s vysi trestu nekam za ukladnou vrazdu... a paradoxne porad se vrazdi...

jeste jsi zapomel, ze za nezastaveni hlidce ma tato opravneni ridice i posadku rovnou zastrelit. procez bude s hlidkou povinne jezdit jeden clen ACR, ozbrojeny samopalem, 4ks zasobniku a jednim RPG proti kamionum.

[upravil dne 5.7.06 Vvitty]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... chtělo by to pancerfaust.

Nebo by se k tomu daly smysluplně využít nové armádní obrněné osmikolky i s jejich rychlopalným kanonem a pokročilým systémem stabilizace a řízení palby i v těžkém terénu (který mnohé české silnice zdařile imitují) - alespoň by tak ti obrněnci za desítky miliard Kč byly nějak využity.

[upravil dne 5.7.06 LubošK]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Vvitty

2Beroff: ne. s timhle by se situace pouze vyrazne zhorsila.

nehlede na to, ze nebezpecnost jednani ve srovnani s trestem je treba videt i v sirsich souvislostech, takto se dostavas s vysi trestu nekam za ukladnou vrazdu... a paradoxne porad se vrazdi...

jeste jsi zapomel, ze za nezastaveni hlidce ma tato opravneni ridice i posadku rovnou zastrelit. procez bude s hlidkou povinne jezdit jeden clen ACR, ozbrojeny samopalem, 4ks zasobniku a jednim RPG proti kamionum.

[upravil dne 5.7.06 Vvitty]

No nevím...To by tady pak zavládla taková malinko větší policejní anarchie...:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zlehcujete to, jezdim docela dost, a asi takle: nekdy je fakt tesky projet blbejch 30 km, aniz bych potkal bouracku, nebo videl aspon auto na strese.

vrazdi se porad, jenze kolik je vrazd za mesic v CR, a kolik bouracek se smrti v cr?

kdyz by byl jasny trest za jasny prestupek kazdej by si to 2x rozmyslel. v dnesnich zakonech neni jasny vubec nic, ani za vrazdu nevis kolik dostanes.

jed nekam do nemecka nebo rakouska a ukaz na policajta fakace, a jed o 20 km rychleji nez bys mel, pudes minimalne na den do bane, a tady? :)))) tady te skusej chytit, a dyz mas masinu nebo rychlejsi karu tak se na tebe vyprdnou ... zadna autorita.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidi by se měli očipovat - a jako příslušenství by měl ten GPS-čip mít i elektrodu způsobující nesnesitelnou bolest.

Když by pak např. nějaký řidič autobusu i přesto překročil padesátku o jeden km/h, pasažeři by ho zlynčovali a policie by ušetřila střelivo!

P.S. Nevíte někdo, čím se živí ten policajt, co v Plzni střílel na chodce přecházejícího po přechodu na červenou? Nenastoupil náhodou na ministerstvo dopravy jako poradce Šimonovského nebo tak něco???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: jozefsv

berkoff-s tou basou si ma pobavil.nad 150 na dialnici basa a rychlost upravit na 140.za 10km naviac basa?iba ak basa piva:D

pol republiky za mrezami

a? sak by zme sa aspon naucili vodit auta tak aby sme vsetci prezili, a nie tak aby nas par pomrelo ..

mojho stryka presiel daky kokot na prechode, stryko dodnes ma zelezo v nohe, a ten kokot ani nezaplatil pokutu, lebo nic nema, vsetko napisane na manzelku.

Kamarata presiel iny kokot, predchadzal na plnej, a v proti smere ho zosmaril z cesty. kamart isiel predpisovo 50 v meste zo skodou favorit, a ten kokot isiel z bmw skoro dvestovky za hodinu.

staci vam to ako dovod preco pisem to co pisem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

berkoff- na sk ak utekas policajtom tak po tebe budu strielat a dlho otalat nebudu.ten posledny co utekal tak lezi v nemocnici so strelnymi ranami.isiel v bmw,takze ako vidis nikto nie je tak velky aby sa do truhly nezmestil.myslim ze toto je dost velka autorita nemyslis?teda ja by som uz neutekal urcite

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2LubosK: RPG znamena reaktivni protitankovy granat. Panzerfaust je nemecka verze tehoz...

2Berkoff: ne, nestaci. tvych znamych je mi lito, ale neni nahodou 200 v meste a 50+10 trosku rozdil? navic kdyz by policiie chtela, 200 v meste se da kvalifikovat i jako obecne ohrozeni, stejne jako jizda po deseti pivech, strelba ze zbrane naslepo kolem sebe nebo rozsypavani hrebiku na silnici.

co se tyka nehod se zpusobenim zraneni, pokud je jasne prokazana vina a zamer, pak at je to posuzovano jako pokus o zabiti, jsem pro. ale ne preventivne rict jedes sedesat, zastrelit. jsou totiz i mista, kde padesat je hodne nebezpecnych a hrozi ze tam vybehnou deti, i kdyz to neni znaceny jako obytna zona... to muzeme rovnou skoncit jako u autorskych zakonu (kopiruje se nacerno, tak dame pausal do cen kopirek a medii), krade se a prodava v bazarech (udelame bazarnickou dan), atd...

btw znameho prejelo ozraly hovado taky na prechodu, kamarada minuly tyden nekdo smetl ze silnice ve meste, kdyz odbocoval a debil za nim to nezaregistroval nebo mu to bylo jedno, po tech par pivech na nejaky predpisy kaslal...

[upravil dne 5.7.06 Vvitty]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Berkoff

muj nazor:

- za prekroceni rychlosti 100 km/h mimo obec - basa na 48 hodin - vcetne rusaku, polaku, nemcu a kohokoli. samo i cechu+dale plati omezeni na 90 km

- za prekroceni rychlosti 60 km v obci - basa na 48 hodin + bez rp na 6 mesicu bez moznosti navratu + stale plati 50 v obci

- za prekroceni 150 km/h na dalnici - basa na 24 hodin + zvysil bych rychlost na 140 km/h

- v pripade ze by vyse uvedene nekdo prekrocil jednou tolik, tj napr 200 mino obec a vic, nebo 120 v obci a vic, basa na tyden+odebrani rp na dva roky bez moznosti navratu.

- v pripade ze by nekdo porusil o vice jak 200 procent, tj 240 v obci /tyka se hlavne motorkaru/ = odebrani vsech rp navzdy.

s tou basou sem to myslel: odtahovka odveze auto na zachytne parkoviste = placeni za odtah je jakasi pokuta, cloveka zavrou = trest. pride o kseft, neuvidi manzelku, pritelku, pritele :)

a dale:

jizda s vozidlem ktere nesplnuje technickou = odberani rp na 6 mesicu, + zabaveni vozidla a zesrotovani.

jizda na cervenou, a jine zavazne poruseni dopravni tento /stopka, predjizdeni na plny care atp/: odebrani rp na 2 roky bez moznosti navratu, basa na 14 dnu

spusobeni dopravni nehody bez ublizeni na zdravi: odebrani rp na 6 mesicu. /napriklad naraz do nekoho lehce zezadu, atp/

spusobeni dopravni nehody s ublizenim na zdravi bez nasledku: odebrani rp na 6 let + basa na dva roky

spusobeni dopravni nehody s ublizenim s nasledky: odebrani rp navzdy, basa na 6 let

spusobeni dopravni nehody se smrti: odebrani rp navzdy, basa na 20 let

a nakonec

spusobeni cehokoli, a nebo jen tak jizda pod vlivem alkoholu vic jak 0,3 promile: odebrani rp navzdy + verejne prace v miste bydliste nejmene 6 mesicu a nebo basa na 4 roky. i kdyz by vas jen nahodou zastavili.

misto basy by se dalo treba u lehcich veci dat verejne prospesne prace, a urcite bych zavedl www.jsemhroznyridic.cz a tam bych je vsechny co neco provedou vypisoval, i se seznamem co provedli. meno, fotku, a veci co udelal.

Myslim ze s timle by se na nasich silnicich stavala jedna dopravni nehoda za rok .. a to jeste mezi povozem s konma a ozralym cyklistou.

Co na to bereš? Já sem teda z toho vyrost asi ve dvanásti letech, ale když se pořádně zmastim, mám taky takový nápady, tak mě to zajímalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...