Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dobrej nápad na desinfekci klimatizace!!!


jp

Recommended Posts

V servisu padl zajímavej nápad, odvšivit klimatizaci přípravkem milton na studenou sterilizaci věcí pro kojence. Prý to funguje a je to lepší než všechny slavný sprejíčky a hlavně to tolik nesmrdí a neni toxický a neničí plasty ani kovy a je to levný atd... Jen se chci zeptat kde mám najít odtokovou hadičku na výparník? Má ji vůbec 406? Tou se to tam má také stříknout a chvilku nechat působit.

[upravil dne 29.6.06 jp]

[upravil dne 29.6.06 jp]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hadička odtoku je pod středovým panelem palubní desky. Zespoda pod autem není vidět, protože je tam krycí plech. Když odděláš u spolujezdce ten spodní díl středového panelu před ruční brzdou, tak ji uvidíš, ale pochybuji, že do ní půjde něco stříknout. Kde vytéká voda není vidět, protože to teče na ten plech pod autem. Do výparníku by se to dalo určitě stříknout nějakou delší hadičkou přes výdechy topení.

Kde se dá koupit ten milton, docela bych to vyzkoušel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mi to před týdnem dorazilo, je to asi 0,5l roztoku za 200kč. Namíchal jsem to s destilovanou vodou v poměru asi 1:5. vzal jsem stříkačku 20ccm, hadíčku dlouhou 1m. Hadičku jsem zakončil zaslepenou plastovou trubičkou. Do té trubičky jsem z boku vytvoril asi deset miniaturních direk. 200ccm roztoku sem použil na celý systém. Hadičku jsem průduchama strčil co nejhlouběji a pri vytahování hadíčky jsem mačkal píst stříkačky. pak jem to napral do roztočenýho ventilátoru. Drenáží to všechno vytékalo z podauta. Nechál jsem to tak deset minut vyfoukat ventilátorem. Ten den byl v autě lehoulince cítit chlór, žádný smrad jako při použití speciálních sprejů se nekonal. Co je hlavní, že se dílo podařilo. Po vypnutí klimy už se na mě nevalí ani náznak toho příšerného vlhkého smradu. To balení mi vystačí snad na deset použití, stojí zhruba 200kč a je k dostání na této adrese:http://www.babywelt.cz/templates/product.php?product_id=1991&tpl=product

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem 14 dní po desinfekci a smrad se neoběvil, klimatizaci zapínám několikrát deně. Velká spokojenost. Ještě chci říct k tomu ředění že to možná nebylo 1:5 ale spiš 1:3, to je asi jedno je to dost účiný. To rosprašovadlo by mělo mít dirky co nejmenší. Já jsem zbrousil do hodně tenké špičky špendlík, pak jsem ho lehce nahřál nad plamenem a propíchl asi deset dírek do ty plastoví trubičky na konci hadičky. Pak to vlastně funguje jako spray stríkající do všech směrů. to je důležitý pro vydezinfikování průduchů co jdou do kabiny.

[upravil dne 13.7.06 jp]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to modelářská hadíčka o průměru asi 3mm. Podobny se používají v lékařství na kapačky atd. Na výparník se neni potřeba složitě dostávat, stačí vystříkat průduchy co jdou do kabiny (nejspíš to steče az k výparníku). Ale jsem si naprosto jistej tim, že na výparník se to dostane tak: vyndáš kabinovej filtr, zapneš ventilátor naplno a tim rozprašovačem to doněj napereš (vytéká to pak drenáží výparníku pod autem) Nemusíš se bát až do kabiny to nejde..

[upravil dne 15.7.06 jp]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...