Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

el. stahování na 205


varuz

Recommended Posts

Tak mám asi rozbitej mechanismus stahování okna u spolujezdce. Je to jenom mechanický. Sice jsem už sehanl jiný, ale zajímala by mě jiná věc. Jak složitá operace je dát do 205tky el. stahování oken? Kdybych někde sehnal motůrky, tak by to nemusel bejt tak složitý ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a ještě k těm oknům: nenašel by se někdo, kdo by za pár peněz přenechal ve fungujícím stavu el. stahování na P205? nebo z jinýho auta, který půjde na p205? Musel bych vyměnit celý dveře, nebo by stačilo ten mechanismus napasovat do stávajících a vyměnit tapecírunk?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Elektrika oken pro 205/309 (205 a 309 mají stejné dveře, tedy i mechanismy oken):

Mechanismus okna je stejný pro kličku i pro el. motor - oboje se nacvakne na tři plechové packy - takže stačí mít ty motůrky. Pohodlnější je ovšem prohodit celý mechanismus (pantograf), ovšem liší se 3 a 5-dveř.

Doporučuju, když už se to kupuje, koupit to i s kabeláží a orig. spínači. Komplet je sehnatelný cca za 1000 - 2000Kč. (pozn.: nemám jej :) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někde doma se mi ještě možná válí super el. stahování oken na kterýkoliv auto. Kdysi jsem to dovez na nějakým sráči. Představte si plastovou krabici velikosti škatule od dětských bot, přišroubovanou na tapicu, nasazenou na hřídeli klasický stahovačky. Nádhera, akorát to nemakalo a když jsem to shodil, tak jsem se nedivil. Jedno kolečko nasazený na hřídelce a druký na el. motůrku, obě z UH a obě totál vojetý. Made in Germany.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, taky uvažuju o el. stahování oken na 205. Podle mě je to rozhodně důležité. Už jste někdy potkali s otevřeným okýnkem Tatru 148 plnou kamení. Ta má na rozdíl od Tatry 815 kouř černý. Takže, když potkáte při stavbě dálnice 4 za sebou ....

No, ptal jsem se, co to stojí. Mechanismus se prodává za 500 Kč/okno ...

ale jak říkal oddie (a mě v tom serviso-vrakáči taky ;))

\"Přijeď si, a udělej si brigádu\" - já to budu měnit i s palubkou, tak to vemu z jedný vody načisto

dám vedět .. o zapojení a tak;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vix: 500 za okno? to je dobra cena :) Ja videl komplet na 2 okna za 2500 (a to je jeste velkoobchodni cena bez DPH). jinak, kdyz potkas tu tatru, tak muzes okno zavrit i klickou, ne? :) Priznejme si, ze to je o pohodli.. . (hned bych namontoval i automaticky zavirani):D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já jezdím se sedačkou co nejdál vzadu, takže dosáhnu na volant, na pedály a ještě tak nějak zařadit pětku. Kličku na okno mám po levé ruce někde úplně dole ... musím proto dělat prostocviky. A zase tak rychlý nejsem.;)

No, mohli bychom někdy udělat soutěž, kdo rychleji vytáhne okýnko

Takže budu jezdit se staženým oknem u spolujezdce a tolik kouře nepochytám ;)

Navíc el. ovládaná okny mají tu vlastnost, že když nějaký sebevrah (už se mi i stalo, že sebevzažedkyně měla i kočárek) vleze před auto ...... tak když už stojím, zmáčknu čudl, sjede okýnko, řeknu co si myslím, vytáhnu okýnko a bez diskuze odjíždím. Je to lepší, než se tam kroutit jako paragraf (to ubere hodně na efektu a jsem pak jenom pro smích)

A hlavní důvod k výměně: Vrže mi palubka :D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to vix: no za 500kč/kus bych to bral hned, máš nějakou aktuální habídku, že bysme se nějak dohodli? Abych se přiznal, tak palubku bych vyměnit potřeboval taky, ale do toho se mi vůbec nechce. Musí to bejt dost pakárna. No nic, taky se po něčem povohlídnu na místních vrakövištích, ale to nic nemění na tom, že bych je za 500/ks vzal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jeden mechanizmus sem koupil za 250,- druhej sem koupil za 300,- v prelouci na vrakovisti (za prejezdem smer Lazne Bohdanec) takze kdo to ma blizko muze zkouset

spinace sem v ramci hledani nejakejch drobnosti vydloubnul a hodil do kapsy pac se me zdalo tech 300,- dost kdyz druhou stranu sem koupil levnejc :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me se ta cena taky libi. Skoda ze nejedu na sraz. Jinak bych tam neco vzal. Ale vazne nejlepsi je to tahat i se svazkama a vypinacema. - Navic, ja jsem desny technicky antitalent (vetsiho snad v okoli neni, takze tu vymenu budu delat i s palubkou - ve vrakoservisu mi slibili pomoc :-)... mam tu baby-palubku. potrebuju narvat doprostedka ty pruduchy, pac v zime se mi rosi bocni sklo a ruce mi primarzaji k volantu :(

A navic, ted mi ta palubka desne drnci a celou cestu ji domlouvat pesti se mi taky nechce ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Psal jsem, že je nemám. Teda mám, ale jen pro sebe... Sám jsem je koupil na inzerát, za 1000,- komplet - oba motůrky i s pantografama, oba ovladače i s tím plastem do dveří a oba přívodní svazky.

To se to pak montuje jednoduše, nechtěl bych to třeba o dvě stovky levnějc bez kabelů, sice to jde taky zapojit, ale kdo by se s tím dělal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

máš pravdu, že ty kabely jsou k tomu důležitý, prptpže zkoumat, jak je to zapojený stojí spoustu času a námahy a za ty 200kč to nestojí. Bylo by dobrý, kdybych to zž konečně někde sehnal. Kolega z práce mi dal oboje přední dveře grátis, ale zase jen mechanický. Já jsem se do toho ale tak zahrabal, že ten mechanismus budu shánět tak dlouho, dokud ho neseženu a pak ho namontuju do těch relativně nových dveří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojení těch orig. kabelů je poměrně jednoduché, klidně vám ho i časem nakreslím, je to jen pár drátů.... Jsou ale potřeba ty orig. ovladače - ty se nahrazují blbě. Samozřejmě, taky to jde vymyslet, ale není nad to pohodlíčko, jenom zacvaknout ty originály do dveří :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...