Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.9 TD vs 2.1 TD


H.O.

Recommended Posts

Ptal jsem se uz jednou v ramci rozhodovani mezi 405 a 406 a nedostal jsem odpoved, zkousim tedy znovu: Potrebuji vedet rozdily mezi vyse uvedenymi motoru, pokud by byly pod kapotou 406. Pokud vim, povinny ruceni by melo byt stejne, zajima me tedy hlavne spotreba a otacky pri 130 a zarazene 5. Mate nekdo tuseni, popr. nejake dalsi postrehy? Predem dik H.O.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodnoty jsou dost podobný ekvivalentům pro 1,9 td používaných ve 405 a 2,1td v 605. Hodnoty rychlostí na 5 převodovej stupeň se tu před časem řešily. Najdi si to v sekci servisu. Spotřeba je tady taky dost často diskutované téma, tak hledat... Já osobně bych volil raději tu 2,1td. Break je přeci jen těžší auto a na co stačí u 405 sedanu 1,9 td už by bylo dost znát na 406 Breaku. Pravda je taková, co tu říká Oddie, že buď bude auto drahý a pak do něj nebudeš muset nic sypat, nebo si fat připrav 20-30 litrů na dodatečné investice alá rozvoďák, brzdy, tlumiče, silentbloky atd..... Pokud můžu doporučit, nech si přivýst auto z německa. Volil sem tento postup a takhle udržovaný auta tady prostě málokdy najdeš. Servisní knížka, pravidelnej servis Peugeot (jak začne něco zlobit - germánci s tím hned letěj do srvisu), papíry v cajku, prostě pohoda. Můžu ti dát kontakt na solidní firmu od který mám auto dovalený. Nedělám jim reklamu nebo kšefty, ale z toho množství firem, který sem oslovil, je tahle nejsolidnější a v pohodě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dostal sem se na ně tak, že mi ukradli káru a zůstali mi papíry a že si jako nechám přivýst auto na přestavbu.

Všichni měli ze začátku ramena, jakože no problém a tak a po 3 měsících!!! nikdo nebyl schopen sehnat 405 GRDT ve slušným stavu.

Věř mi, že těch firem bylo aspoň 10. Začal sem znovu shánět a dostal sem se na tuhle firmu. Tuším, že se menuje PETROTRANS a

je z Teplic. Mám kontakt na pana Valíka, což je majitel. Mladej pohodovej týpek. Vysolil sem mu zálohu 5 litrů a za tejden mi

volal z Germánie, že kárku sehnal. A fakt žádná šunka. Krasavec. Beru to tak, že jsem se nechal tahat 3 měsíce blbečkama za rypák.

Pravda je taková, že jsou trochu trochu dražší než je standard, ale nejsou levý, papíry k autu naprosto v cajku a fakt ti nedovalej žádnej šuplík.

Konec konců, zkus mu brnknout a uvidíš. Valík: 608 11 22 80.

Hodně štěstí a dej vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, zkusim to. Co musim udelat, pokud papiry nemam - je jedina sance si nekde papiry sehnat, nebo to jde i nejakou oficialnejsi cestou? Jak se pojistit proti tomu, aby to nebylo kradeny? Tusis odkud ty auta berou (z nemeckejch bazaru, nebo na inzeraty, nebo kde proboha)? Predpokladam, ze jsi s nima uzavrel nejakou smlouvu, davaj na to alespon nejakou zaruku, ze to neni kradeny, nebo bourany? H.O.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to auto sehnali v autohauzu Mercedes v Chemitzu, takže žádnej pochybnej bazar. Na rovinu mi řekli, že to auto bylo jemňonce ?uknutý. Ani bych si toho nevšim, páč už bylo šero. Fakt solidní jednání. S tou legislativou ti neporadím, páč auta nevozím. Já to dělal jako přestvbu, páč sem papíry měl z ukradenýho. Přestvbu ti zařídit můžu. Brnkni tomu Valíkovi. Ten má přehled a dobře ti poradí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovoz auta na přestavbu má nějaký smysl pouze v případě, že už papíry máte - z bouračky atd. Shánět samotné papíry a pak si ještě nechat shánět auto na ně, je kravina - vyjde to podstatně dráž než koupit celé slušné auto s CZ SPZ.

Peugeot 406 je mladší než 8 let, a přihlásitelné (by? třeba s obtížemi), ty se na přestavbu nevozí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Masinka

vyhoda aut ze zapadu je, ze jezdili po kvalitnich silnicich a skopcaci davaji auta do servisu kvuli kazdy malickosti, takze byvaji i opecovavany, totez plati i o CH.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...