Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

nove HDi a spotreba


IvoLucky

Recommended Posts

Zdravim svet Peugeotov !

Tak som sa prepracoval k novuckemu 307 SW a zlomili ma na 2,0 HDi a pre zaciatok som volil 66kW. V ocakavani turbodieselovej spotreby som zatial najazdil 1000km ( ja viem, viem je to malo ) a na palobnom pocitadle mi to nedalo menej ako 6,8l/100km a to som jazdil iba dlhe trasy pri rychlostiach do 140 km/h... Pri tejto rychlosti ti ukazuje cca 8 litrikov a to sa mi nepozdava :-( .

Ako ste na tom ? Kolega kupil Octavku a ten jazdi iba na kratke jazdy a tomu to ukazuje cca 5,4l/100km...

Vdaka Lucky:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdarek, sice to neni pazout, ale motor by mel byt stejny - s Berlingem (2.0HDi) mam nasledujici zkusenosti: asi 10 000km kolem 7 litru, ted (cca25 tis) asi 5.5 - 6 pri sviznejsi jizde. Vydrz, spotreba ti pujde urcite dolu.. (Taky bych chtel jezdit za 6 litru..:mad:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja jsem jezdil prvnich 10000 km trvale za 7 l. Ted mam uz najeto 20000 km a vezme si cca 6,5 l. Kdyz jsem jel dalnici trvale 100 km/h tak to zralo jen 6 l.

Provoz je kombinace mesto-mimo mesto- dalnice. A stale klesa.

Kolega ma kombi a ted uz jezdi za 6.2 a to to dost honi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HDI, DCI, PDI, JTD a ještě který sračky jsou žravější než TDI, DTI apod. Když před 3lety vyjel Renault s DCi ronil Vepř krokodýlí slzy, že Laguna žere o 2 litry víc než DTI. Myslel jsem si, že si dělá číču, ale další zkušenosti mu dávaj za pravdu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

No já mám chiplý 2.0 HDI a ve městě si vezme maximálně 7,4 když stojim ma plynu, jinak delší trasy pod pět, když jedu maximálně 150. Jakmile ho ženu přez 3000 otáček tak chlastá k těm sedmi a to je pak lepší ho prohnat stroosmdesát spotřeba se už tolik nezvyšuje a člověk alespoň přijede dřív.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Ahoj IvoLucky, 1000 km je fak malo, ukazuje se, ze asi do 15 tisic km se to HDi \"zabehava\", jezdim s Citroenem Xantia, 2.0 HDi (80 kW), najeto 50 tisic. Nikdy nejdu nad 7 litru, na dalnici pri 160 (Nemecko) si bere s klimou max 6.8. 66 kW HDi ma nizsi ucinnost, ale o vice jak 0.2 litry na 100 km by se to nemelo lisit. Vydrz, melo by se to i u Tebe zlepsit.

Karel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Cawes, ja mam sice tdi , ale mal som tu cest jazdit 406 2,0hdi , tiez 110k ako moje tdi a poviem Vam po meste som vedel spravit aj o liter mensiu spotrebu, ak to uz bolo kombinovane tak to bolo o 0,3-06l menej. teraz mam na 406 2,1 td spotrebu vonku okolo 5,5 pri jazde do 130km/h

a sluzobne jazdim na bmw 320d r.v.2002 co je 150konovy commonrail a na nom co robite ako robite nedostanete spotrebu nad 6,5l (ani v meste), vonku 5,8-6l.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...